Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8780 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:19

DrowRanger jj, dcera je v šátku když ji trápí břicho, jak tam má skrčené ty nožičky tak pro ni dobré. Horší je to pro moje záda, už jsem díky šátku několikrát nechtěně nakopla psa, protože jsem ji přes něj neviděla. Máme nehoupací kočár, takže i na uspání když už nevím jak to docela funguje. Včera jsem šátek nechala doma a díky tomu si malou ošahalo půl oddílu abych si mohla zalézt :D mám já to ale kamarády...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:23

Luna ja som bola u psychologičky len raz, ale aj to mi veľmi pomohlo v zložitom období, a čerpala som z toho veľmi dlho. Chcela a potrebovala by som aj nejakú dlhodobejšiu terapiu, len som strašne lenivá urobiť ten prvotný krok a dohodnúť si nejaké schôdzky, pretože teraz som spokojná, ale aj tak cítim, že sú veci, ktoré poriešené nemám a bolo by treba s nimi pracovať.

Offline rasaNori
8780 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:25

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:26

@DrowRanger Na noseni v satku existuji kurzy i individualni, kdy ti poradkyne prijde domu vse ukazat s tvym miminkem. Existuje x druhu satku, ne vsechny jsou vhodne pro zacatecniky. Nektere poradkyne i satky pujcuji. Neni treba se toho bat. Obe moje deti byli/jsou v satku nebo nositku spokojene, i kdyz prvni pokusy obcas probrecely. Ale to spis ze me citily nejistotu, nez jsem vychytala spravnej grif.

Jinak potvrzuji opatrnost tchyni pri hlidani deti (vcetne napr. vypeckovavani hroznu ;-) Ale ja jsem krkavci matka, co nechala rocni dite krouhat skrabkou mrkev, cehoz se hrozila i moje mama, tak mam mozna jinej metr.

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:29
Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:29

rasaNori Jee, ta je roztomila.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:30

rasaNori to je krásne

a netrpí skôr krčná chrbtica? aspoň z obrázku to tak na mňa pôsobí

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:34

DrowRanger ja mám termín zhruba dva týždne pred tebou, a šatku by som chcela tiež používať, takže ak náhodou, môžem sa podeliť o skúsenosti

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:34

rasaNori hele, že se ještě vracím k tomu jednomu dni na umělém mléku, ohledně miminka tady bylo řečeno vše, já se přiznám, že mně akorát napadlo, že chudák budete vy kvůli prsům. Nevím, jak ostatní, moje zkušenost takhle malých mimin byla, že stačilo, když si hodinu dvě přispala a prsa šíleně bolela, takže nevím, jestli ten jeden den dáte bez odsávání

edit: malá v šátku je rozkošná

Offline rasaNori
8780 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:36

betsey je ohlá v zádech do kolíbky, nožičky má až vlevo. Ona jak nevidí ven z šátku tak řve, takže si ji vypodložím víc na ,,stojáka,, než usne a jak je tuhá, tak ji zašoupnu v tom cípu níž více do lehu. Krásně už drží hlavu když je břiše (samo že chvilku vždycky :) ) chodím s ní takhle venčit psa dopoledne. nelajznu si ji doma nechat samotnou ani když prokazatelně spí (máme chůvičky co mají dosah až na konec naší krátké venčící trasy), jednou už jsem se takhle vytrestala...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:38

rasaNori myslela som tvoju krčnú chrbticu :-) že je bábo spokojné, to je vidno.

Pýtam sa preto, že je mám s krkom dosť problémy, dosť ma vie bolieť

Offline rasaNori
8780 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:39

MaeGandal v autě dá občas 2,5 hodiny v kuse, jednou skoro 3, a jako jo, prsa jsem cítila, ale spíš takové to ,,á, bude čas na krmení,, než že by mě bolela. Nevím co by udělal delší časový interval...

Offline rasaNori
8780 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:44

betsey aha :D ne, krk v pohodě, pokud dobře dotáhneš šátek tak je váha dobře rozložená. Spíše bolí střed zad, ale to je spíše mnou, hodně se prohýbám když s ní různě doma tancuju aby usla.

Ještě doporučím, koupila jsem na doporučení šátek z druhé ruky, protože už je tzv. onošený, a ne elastický ale pevný. koupila jsem pevný, velikost 4,5 metru takže 2 nebo 3 a je to tak akorát. Na léto prý šátek s hedvábím a aspoň velikost 4, takže pětimetr cca.

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:46

rasaNori kdyz nebudete kojit cely den, pravdepodobne to odtrpite. Ja jsem skoro dostala teplotu, myslela jsem, ze omdlim. Odesla jsem v pul roce na pul dne a manzel mel prijet na kojeni a nechtelo se jim.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:47

rasaNori super, dík za rady. Hneď si to idem aj niekam poznačiť :-)

Offline rasaNori
8780 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:54

Candance hmmm...začíná se to mírně komplikovat. No uvidím jak to nakonec vyřešíme.

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:54

rasaNori Ad to hlidani pres cely den. Prinejhorsim muzes sama odstrikavat nekde na WC, aby te prsa nebolela. Ale asi z prsou nevytahnes tolik, kolik dokaze mala, a kde neni poptavka neni ani nabidka, tak se pak mozna budete par dni trapit s tim, aby se tvorba mleko zase navysila. Ale ja nejsem zadnej expert pres laktaci, trebas ten jeden den nic neudela.

Offline rasaNori
8780 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 15:58

ziginka me by prave zajimalo jestli by jeden den nekojeni dokazal znicit rozjetou laktaci.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 16:03

rasaNori to je tak individuální, že vám to nikdo neřekne

Offline Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 16:06

A666 mi to prijde uplne absurdni, ze by to jeste melo bejt tabu (i kdyz mas pravdu, ze asi obcas je). pritom to, ze si clovek vubec uvedomi, ze ma nejaky problemy, a aktivne si sezene podporu k tomu, aby se s nima popasoval, je pro me - kdyz uz to teda vubec je potreba hodnotit - pozitivni vlastnost.

ted jsem se musela smat - u posledniho pohovoru prej:

HR borka: jaka byla nejcennejsi zpetna vazba, kterou jste kdy dostala?

Lilly: *potlacuje nutkani konstatovat, ze ten nejlepsi feedback dostava na kazdotydennich sezenich* No asi tenkrat, kdyz jsem zacinala podnikat... bla bla

Sorry za OT!