Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44979 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 22:28

dynda Ja se nemuzu nebolestive smat, tak tohle mi nedelej!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 22:32

MP Meri fuha tak to si dobra, ja kebych mala byt cely cas doma s detmi sama bez  samba, tak ma klepne! 

Boze to je zas veta

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 22:52

Karja 

Fuj, kýla, to tě teda upřímně lituju. Tohle mě naštěstí minulo, ale několik týdnů v druhém těhotenství mě bolely všechny jizvy na břiše i šití z prvního porodu a bylo to strašný. V té době jsem se rozhodla, že už nechci rodit. Já jsem tak ráda, že už mě to znovu nečeká! Ale ty se taky dočkáš, jenom to vydržet. A odměna bude sladká.

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 00:47

Karja me se taky zadna priprava na porod nechtěla resit, jen jsem pila malinik. A jsem bez nastrihu, jen s drobným šitim, o kterým naštěstí nevim. Ani si neprijdu, ze jsem rodila. U prvního jsem zkoušela malinik a aniball, ale jen trikrat, pak jsem hned sla rodit. Tehdy jsem mela nastrih, opět naštěstí jen malej, kterej me nejak nelimitoval. Takže i bez pripravy to jde, ale jako všechno to bude hrozne individuální. 

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 01:01

MP Meri mas muj obdiv, ze to zvladas takhle sama....ja chodim.snad kazdy tyden nekam a nedokazu si predstavit ze to tak neni...

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 02:00

MP Meri Chápu, tlachání u piva či vína býval můj koníček. A nejsi v tom sama, nebyla jsem v hospodě bez dětí už tři roky. A za celou tu dobu jen dvakrát večer venku: na firemním večírku a pracovní večeři s auditory, v obou případech už znovu těhotná. Mám dojem, že moje "před a po" jsou životy dvou úplně jiných osob.

Online Karja
44979 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 04:32

711990 Tak na tohle je dobry otehotnet, ja furt musela nekam, sambo je muj velky spolecensky podporovatel, takze to nebyl vubec problem. No ted jsem rada doma a jsem rada, ze jsem rada, ze jsem dockala vecera:-D

dynda Jo, je to neprijemny,nektery dny, kdy je vic fyzicky namahy, to boli fakt dost, ale prej to nicemu nevadi, jen mne no! Kdyz to doktor kontroluje, tak ho vzdycky reflexem chytnu za ruku, ze jako uz dost, jako pri spravnym osahani to ma fakt grady:-D

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 07:15

Ultra blbej dotaz: ma smysl se nejak pripravovat na kojeni jeste pred porodem?minule to nevyslo (jakoze fakt nula) - seslo se tam dost takovych tech nevyhodnych faktoru - cisar v celkove narkoze, miniaturni dite v inkubatoru, takze zadne vcasne a caste prikladani atd.No a ted to tak nejak vypada, ze se to bude opakovat dle podobneho scenare. Ma smysl to nejak resit predem? Uvazuju, ze se poradim s nejakou laktacni poradkyni, ale je to hodne bizarni to delat predem?

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 07:15

Karja To je teda hodně blbý s tou kýlou :(

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 07:38

Gatita Myslím, že předem nic nezmůžeš. Snad jen pokud je možnost, tak volit lokální anestezii a poprosit o přiložení co nejdřív. A pak mít miminko co nejvíc u sebe. Ale na kojení štěstí nestojí, netrap se tím, už vůbec ne dopředu ;)

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 07:57

Karja tak to je dobry, ja si nestezuju

Gatitahele neni to blbej napad, minimalne nejakou kontaktovat, at vis co a jak. Jen se priprav ze bejvaj dost ezo...ja mela takovou este doceka normalni, diky ni jsem zjistila ze jsou fakt ruzny polohy na prisavani, co jsem ani bezne nenasla a ktery ted vyuzivam, ale stejne si to delam dost po svym, protoze nemam normalni dite ani prsa. Klidne muzu dat kontakt. Nevim, jak moc malinky dite se ocekava, ale brachovi predpovidali ze se jejich narodi hypotrofickej, strasili 3.percentilem a nakonec den pred terminem 2.790g uplne standardni dite, co se prisalo a este brecelo hlady. Ja doporucuju dobrou odsavacku a opravdu hned od toho druhyho tretiho dne odsavat, aby se podporila tvorba mlika. Masirovat u toho prsa. Dost sem se ridila radama z jednoho instagramovyho profilu, Legendairymilk. Asi sem to uz psala, ale v americe proste pumpujou skoro vsechny zensky a tak tam clovek najde dobry rady.K tomu odsavani jeste me napada, ze nekdy lidi rikaj ze nic neodsajou, tak i to se musi delat spravne - uhel pod kterym si to pricucnes, musis bejt uplne narovnana, spravna velikost tech nastavcu a tak.

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 08:16

Pinot Noir lokalni asi nepujde, alespon minule se toho anesteziolozka dost bala, ze se to picha nekam k pateri. Ja nechci hledat problemy predem, ale zatim to vypada jak pres kopirak, vcetne podmerecneho ditete, tak trochu spekuluju, co by se dalo udelat jinak. Ja si na nekojeni zvykla rychle, melo to pro me dost vyhod a nepotento se z toho ani ted, ale tenkrat me to dost mrzelo.

711990 vidis, odsavacku si musim sehnat, abych pak mela po ruce. Poradkyni mam vytipovanou, mne ty ezo typy nedelaj moc dobre;)

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 08:40

Gatita urcite ti radi pujcej v nemocnici po dobu co tam budes. Pokud bys planovala pak kratkodobe doma s timy ze se cjces plne rozkojit, na strankaxh Medely se da pujcit taky ta nemocnicni. Ale pujceni je docela drahy, pokud ji pak chces vyuzivat dlouhodbe. Ja sem se rozhodla ze chci a tak se vyplatilo si koupit vlastni domu, na pouzivani ve velkym. Mam Medela Maxi Swing.(je ted dokonce jeste o litr levnejsi, takze by se vyplatila uz asi za 2 mesice vypujcky ty nemocnicni...)

Online Karja
44979 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 08:43

Gatita Ja myslim, ze je to dobrej napad, hlavne budes mit kontakt dopredu a kdyby pak neco, tak jen zavolas;-)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 08:45
Reakce na Gatita:

Pinot Noir lokalni asi nepujde, alespon minule se toho anesteziolozka dost bala, ze se to picha nekam k pateri.

​ Jak se anestezioložka bála, pokud vím, tak je to standardní zákrok ? To je jak kdyby se chirurg bál operovat slepák, protože se u toho musí řezat do břicha. Nebo máš nějakou nestandardní páteř ?

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 08:50

MP Meri Standardní a podle mě i lékaři preferovaný. Pokud teda Gatita neměla akutní CS, pak bych to chápala.

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 08:54

MP Meri ja ten cisar mela indikovany kvuli nejake neurologicke veci, tak ji to asi prislo bezpecnejsi? Ale taky mi to tenkrat vrtalo hlavou, pac konzultace trvala asi sekundu a neprislo mi, ze by nejak moc zkoumala moje zaznamy. Se na to ted budu asi vic ptat

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 09:02

Pinot Noir No a já právě včera na chvíli potkala to svoje starý já ... a bylo to dost frustrující, no A to jsem tam byla dokonce s děckem, ale byli jsme na něj aspoň dva. Jako ne že bych dřív vysedávala po hospodách každej den, ale jsem prostě takovej ten typ alespoň jednou týdně, občas nějaký koncert, festival, vinobraní ... prostě večerní konzument alkholických nápojů a přízemní zábavy. To teď prostě skončilo, to si nemusíme na nic hrát. 

711990 Hele, obdivu netřeba, dělám co musim. Ale díky, jako zahřeje to, tak aspoň něco Ono první půlrok byla situace jiná, sambo byl naopak doma celkem hodně (dal výpověď v práci, takže sice makal, ale dost nárazově). Ale to jsem ani tolik neměla náladu, malej se kojil co dvě hodiny ve dne v noci, byla jsem utahaná jak pes, večer se mi rozhodně nikam nechtělo. Jako byla jsem párkrát někde s kámoškou si sednout, ale jakože fakt párkrát. Pak se to zlomilo, bohužel na obou stranách. Já už jsem to měla s dítětem celkem zmáknutý a už bych i někam vyrazila, ale sambo rozjel vlasní podnik, od tý doby je tam fakt prakticky nonstop, jakože má třeba za 14 dní dvakrát půlden, jednou den volno. Občas přijde domů třeba mezi 2-4 odpoledne a pak zas odchází, někdy ráno chodí až po devátý, tak si společně vyčistíme zuby Ale většinou chodí domů kolem 11. Navíc to volno je takový ad hoc, takže si ani nemůžu nic moc naplánovat. V létě to ještě šlo, to se s těma děckama tak nějak víc courá, to jsou samý terásky a posezení ... ale zima bude asi krušná, no. Sama jsem byla za posledního půl roku třikrát v kině, jednou na koncertě, dvakrát na nákupech ... vychází to tak na tři hoďky samoty jedenkrát za měsíc, to nakonec není tak špatný

(+ teda všechny možnosti hlídání od samba i od rodinnejch příslušníků padnou na to, že potřebuju čas od času jít fyzicky do práce, to se vlastně taky počítá )

edit

Bože to je dlouhý, asi jsem si potřebovala odložit, no. Jako ta samota má svoje výhody, zase si to můžu celý organizovat podle sebe, to je fajn. Ale prostě to chce občas změnu

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 09:18

Pinot Noir Ještě mě napadlo, že by si moje starý já s tvým starým já dost rozumělo

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 20. listopadu 2019 09:25

MP Meri To určitě jo. Ale zato s našimi novými já by se tam ty vůbec nebavily