Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
48985 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 16:34
Reakce na rasaNori:

ziginka me by prave zajimalo jestli by jeden den nekojeni dokazal znicit rozjetou laktaci.

​ne ale muzes dostat zanet a ten pak ano

48985 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 16:36

Luna ze je tva matka magor tos uz psala, ze manzel je pako a jeho matka tuplem.. se ti to nejak kupi. premyslim jestli je pritahujes nebo se tomu neumis branit.. kazdopadne psychologa v takove situaci potrebujes zcela nutne

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 16:45

Lilly_Ku 

Souhlasím, pro mě je taky důležité, když si člověk připustí problém  a snaží se to řešit. třeba ve zdravotnictví jsem bohužel narazila na dost lidí, kteří toho nebyli schopní......

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 16:50

Přiznám se, že nošení v šátku nebo nosítku mě nikdy nelákalo a ani jsem to nezkoušela. Možná kdybych měla řvouna nespavého, tak bych to přehodnotila, ale jsem ráda, že k tomu nedošlo 

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 16:56

viktorka_od splavu Manzel je super, kdes to vzala? Ostatni teda magori jsou.

48985 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 17:15

Luna tak to je dobre. z toho co pises vypada docela drsnej.

Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 17:20

rasaNori Ja myslim, ze dite to den bez kojeni na UM zvladne, zvlast pokud dobre saje, tak bych se nebala, ze se odstavi. Sla bych do toho jedine jestli je na umele zvykle. Jestli ne, tak bych neriskla odjet a teprve to zkouset. Dulezite je ale nekde pravidelne odstrikat, aby nedoslo ke snizeni laktace a hlavne jako prevence zanetu. To muze byt hned. Ja byla den od trimesicniho, maly to zvladnul v pohode, pak jsem kojila dal. Kamaradka takhle byla 2 dny od trimesicniho. Hlavne se toho nesmis bat ty, dite to pak vyciti.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 18:08

Pinot Noir ja som bola tiez v strese ze nechodi, potom som niekde precitala ze mezi 14 a 16 mes.je to normalne, tak som sa ukludnila a mala za par dni zacala chodit a vobec nepada, ked nechce ist supne sa na kolienka, ziadbe pady dozadu na zada takze no stres. Podla mna lepsie ako keby chodili ked este na to nemaju. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 18:12

ja mam doma satku aj nosic (manzel nechcel satkovat ale nosit). kvoli kolikam som ho v satke nalezato nikdy nemala ale pomohlo hopsanie na fitlopte. od bolesti aj na uspanie. satku som kupila na veltrhu. prisli mi vsetky ako kus elastickej handy a niektore extremne predrazene. zobrala som si tuto vtedy sa 30 eur

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 18:21
Reakce na eless:

satku som kupila na veltrhu. prisli mi vsetky ako kus elastickej handy a niektore extremne predrazene. zobrala som si tuto vtedy sa 30 eur

​Já měla dva klasické čátky v ruce a jako elastické hadry mi fakt nepřipadaly, ten materiál byl hodně kvalitní. Ale oba byly teda pevné, neelastické. Jeden z nich byl z druhé ruky, na kvalitě látky to moc nebylo poznat.....

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 18:45

eless Počkej, takže by jsi tuto mohla doporučit nebo nemohla?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 18:45

betsey super, ďakujem krásne, dúfam, že 2 týždne pred termínom budem ešte scopná používať internet pri tempe akým "hlúpnem" 

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 18:47

Pokud by mel nekdo zajem, muzu do SZ poslat na skupiny na fcb, ktere se nosenim zabyvaji. Poradi co koupit, jak dlouhy satek. Zaroven jsou tam i prodejni alba, kde v pohode koupite satek za fajn cenu. Vsechny potrebne informace jsem tam zjistila.

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 18:50

Karja Pokud je to elasticky satek, tak ten je dobry na male miminko, ale na starsi uz to chce jiny.

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 19:01

tv Jo, budu moc ráda za odkaz;-).

DrowRanger To mi povídej, my jsme měli nějakou roční poradu v práci a kolegové si stěžovali, že jsem ničím nepřispěla a já říkám "omlouvám se, ale mě to skutečně nezajímalo:-D". Taky jsem propustila učitele cizího jazyka po dvaceti minutách s tím, že mě bolí myslet. To bude blbý, snad nezapomenu na nějaké kontroly u doktorů:-D

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 19:07

Karja Az uspim deti, tak ti to poslu.

Taky pridam jednu satkovou.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 19:09

Všem nastávajícím matkám, které chtějí děti nosit, silné doporučuju na Facebooku skupinu Nosíme děti. Kvůli ní jsem si obnovila fb profil. Dozvíte se tam úplně všechno, co vědět chcete, často i mnohem víc. Než nějaký šátek nebo nosítko koupite, můžete se poradit. Jsou tam matky, co mají deset i víc šátku, poradí ten správný materiál, délku šátku, jak o něj pečovat. Rozhodně ne všechno, co se pod názvem šátek na nošení dětí prodává, je fakt vhodne a pohodlné. Ať nbyhodite spoustu peněz za kus hadru, který bude k nošení nanic. Podobné je to Is nosítky, existují vhodná, ergonomická, pohodlná pro rodiče a zdravá pro dítě, naopak zas jiná co stojí mraky peněz, ale dítěti ničí páteř a rodič úpí i pod váhou novorozeněte. (Chicco nebrat)

Já jsem nošením trochu posedlá a furt to čtu, ale doma mám jen jeden šátek a jedno nosítko :)

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 19:26

Jo a ještě jeden tip. Na FB najdete také regionální skupinky nosících rodičů ve vašem okolí - zpravidla název ve stylu Nosíme děti v Pardubicích (to si teď vymýšlím), které obvykle pořádají srazy někde v kavárnách nebo matežřských centrech a kam můžete zajít a různé šátky a nosítka si na místě prohlédnout, osahat, vyzkoušet. Naprostá většina nosících rodičů je hrozně ochotná a šátek nebo nosítko vám i půjčí na vyzkoušení domů, aspoň tedy já mám tu zkušenost sama i ze svého okolí. Za pytlík sušeného ovoce jsem měla půjčené týden nosítko na vyzkoušení, než jsem se odhodlala koupit vlastní. Od úplně cizí paní. Ta komunita je hrozně fajn.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 19:39
Reakce na rasaNori:

ziginka me by prave zajimalo jestli by jeden den nekojeni dokazal znicit rozjetou laktaci.

​Ještě jsem o tom dnes venku přemýšlela, tak přidávám svou zkušenost. Koupila jsem synovi někdy v půlroce učící nevylévací hrneček, se silikonovým pítkem. Není to jako savička lahvičky, ale taky se z toho musí nějakým způsobem sát. Po jediném dni, kdy z něj pil, mě začal kousat u kojení. Tehdy jsem si to nedala hned do souvislosti, pak jsem to ale někde četla, že lahvičky a dudlíky můžou být na vině kousání, tak jsem mu ho zas sebrala a s kousáním je konec.

Nemyslím, že by jeden den nekojení ohrozil laktaci. Spíš tě budou pekelně bolet prsa a budeš muset někde odsát. A v dlouhodobém horizontu hrozí, že když malá zjistí, že to z lahve teče líp, postupně ztratí zájem o kojení.

Podle laktačních poradkyň takový ten "samoodstav kolem desátého měsíce" není nikdy samoodstav, ale bojkot kojení, který může být způsobený třeba dudlíkem, lahvičkou, nebo něčím jiným, co se ani nedá ovlivnit, ale kojení se aktivním nabízením dá zachránit. LP tvrdí, že dítě se přirozeně odstavuje až mnohem později, klidně až třeba v pěti letech. To už je v naší společnosti asi trochu extrém, ale příroda to tak prý má zařízené a nebýt nějakého usměrňování ze strany matky, dítě se postupně přirozeně odstaví samo, až když už je dostatečně zralé a kojení nepotřebuje především z důvodu té citové vazby a potřeby kontaktu.

Nechci tu rozhodně znít jako nějaká kojící fanatička, která doporučuje kojit ještě ve škole :-)) Pro mě je kojení důležité a jsem ráda, že se mi ho podařilo vybojovat. Začátky byly hrozné, proto mám načteno :) Ale naprosto respektuju, když to tak někdo nemá a nekojí vůbec, kojí jen do půl roku, odstaví v noci atd.

Spíš bych na tvém místě zvážila, jestli s tím UM a hlídáním na dálku nepočkat třeba aspoň do doby, než dcerka začne jíst i něco jiného. Aby v případě, že by kojení šlo do kopru, mohla už být normálně krmená něčím jiným, než jen UM.

Nezlob se prosím, jestli už jsi rozhodnutá a chtěla sis jen postěžovat :) Nerada bych, aby ten příspěvek vyzněl jako kojící nátlak. Snažila jsem se spíš nastavit jiný úhel pohledu, který jsi třeba předtím nezvážila.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 20:08

Karja ja zas čo si nezapíšem zabudnem a ak si to zapíšem, stratím papier, na ktorý som to zapísala...V úplne náhodné časy si potom na tie veci postupne spomínam (v kine, tesne pred tým ako zaspím a pod.) a potom stresujem...