Pinot Noir no to je ale prostě normální:-) (strašný, strašně strašný, ráda jsem že to je pryč, ale zas.. i když ne jistě bez následků tak přežila jsem:-)
Vše o těhotenství a dětech
Tak haranti (ano ti, který se domáhaj i vstupu na záchod, pokud tam dlí jejich matka) údajně přežili první noc bez rodičů úplně v pohodě, ani se jim nezastesklo... chudáci protější prarodiče netušej, na co si zadělali
Já jsem se zachránila v poslední pikosekundě, neb jsem odmítla koupit (a někam uplacírovat) dvě postýlky. Aby to nevypadalo tak blbě, že je jako nehodlám nikdy hlídat, navrhla jsem že jim dám matraci na zem, jestli je obava že by z normální postele spadli... mladý pán si jen znechuceně odplivl a pravil, že... no, radši nebudu psát co vlastně pravil ![]()
Takže cajk, demoliční četa hned tak nehrozí ![]()
Na druhou stranu mě mladý pán značně rozveselil líčením, kterak se Oliver učí mluvit od Adély - aniž by ovšem jen tušil, co ten který výraz znamená. Typicky Adéla, jsouc otázána jestli chce sušenku, odvětí že NENE a jde si po svých. Následuje stejný dotaz na Olivera, který, vzdělán příkladem, odpoví stejně. I matka jde a sušenku vyhodí do koše. Následuje nevěřícný pohled a strašlivý řev malého hladového sirotka. Líp snad rozdíl mezi klukama a holkama popsat ani nejde ![]()
viktorka_od splavu Jo, však já to za normální považuju. A myslím, že před rokem a půl to bylo i s tím pláčem, jak píše Karja.
Pinot Noir Jo, tak se tesim na pronasledovani! Je hrozny, ze ja treba jsem v obyvaku a rikam si,,hmm tak bych chtela vypnout to kure, no ale ted si tak hezky hraje, nechci ji nas.at,, A jako zkousim to ruzne, popisuju kazdou svou cinnost, ze to jdeme udelat spolecne atd atd. Tesim se, az se to posune do toho dalsiho levelu pronasledovani mluvenym slovem a otazkama, ale to fakt uprimne;-)
barbucha Jo.tyhle zavisly deti bejvaj samy na navstevach dost v pohode! Dcera byla ted poprve sama na vikendu a nesteskla si po mne ani po Hafím (pejsek za body z penny, na kterym ma zavislost). Spala teda na manzelsky s dedou a babicka na gauci v obyvaku, vy tem detem vubec neumite zaridit komfort!
Gatita nechtela jsem te desit ! Mne byly 4 a pul, kdyz prisel "vetrelec" a pry to bylo drsny. Memu synovi byly skoro 4 a pokud jsme ho nekratili v jeho potrebach, byl v pohode. Jenze on uz chodil do skolky, mel kamarady se kteryma uz chodili sami ven, tenkrat to slo. Takze seznameni se sestrou probehlo stylem Tohle je tvoje sestricka... Hm, a proc je takova mala? A muzu s klukama do krovi? Ze zacatku jsme mu trochu povolili rezim, mohl vic koukat na pohadky, kdyz jsme sli s kocarkem nakoupit, tak treba neco dobryho dostal, ze skolky mohl chodit po obede, to mu delalo dobre. Hodne jsme ho chvalili, ze uz je velkej a rozumnej pomocnicek, ze se mimino od nej bude ucit, neodhanela jsem ho, kdyz na holku chtel sahnout, jen jsem davala pozor, co dela. Takze po tehle strance zas ta domluva se starsim asi lepsi je. Ale taky byly dny, kdy byl protivnej, chtel neco hned a ne az se naji mala, nechtel jit ven zrovna kdyz se to hodilo podle mimina, ale nejak se to casem srovnalo.
Kokoska Jo to kamaradka s rok a pul mezistupem mi rika, ze rev strida rev a dalsi povidala, ze tri mesice nonstop revu a pak pohodicka. Budu na to myslet, ze musim preklenout to obdobi. Ja mam pak na jare tricitku, tak asi udelam takovou megaparty jako oslavu ne kulatin, ale zivota vubec:-D:-D.
Nejmladsimu vnukovi ted bude 15 mesicu a asi nastava to obdobi revu. Pry je treba v pohode, hraje si, ovsem v momente, kdy je potreba otevrit troubu a podlit maso, je prisaty na noze a kvili.
viktorka_od splavu ja som sa uz so synovou naviazanostou na mňa zmierila, poslednú dobu skôr obdivujem muze, že ako krásne zvláda to, keď nesie vrestiace dieťa prebaliť ak ja niečo robím, že si ho nakladá revuceho do kočiara a podobne. Občas mi to lezie na nervy, občas mám výčitky ak musím do práce a on je z toho rozhodeny ale dá sa mi, že ako som akceptovala to, že chce byť so mnou čo najviac, tak sa začal trošku viac osmelovat. Kamošky sa vždy smejú keď sme na návšteve, že kým oni majú deti v izbe s nimi, syn behá a skúma celý byt, na ihrisku nemá zrazu problém odísť aj 20 metrov od mňa, je celkom smelý...a potom z ničoho nič sa rozhodne, že samostatnosti je dosť a dobýjať sa mi na wc alebo ako dnes si proste strihané hystericky záchvat keď zavriem dvere, lebo chcem ísť dostať prevedení noc
a úplne chápem čoho sa @karja obáva, ja si neviem predstaviť ako by som tie jeho potreby a nároky na moju spoločnosť napĺňala s bábätkom (syn sa mi zdá dokonca žiarli ak držím muža za ruku, prípadne sme blízko seba, normálne to prejavuje fakt hlasným nesúhlasom az revom, nemám predstavu ako by reagoval na bábätko.
Kokoska tak to zni uspokojive.popisujes to moc rozumne. ja se toho nechci predem bat, ale dokazu si predstavit, ze to pro syna muze byt trochu nestravitelne sousto. Snazim se mu ted venovat, obcas si vezmu den volna a stravime ho jen tak spolu. Taky ho ted dost chvalim a ocenuji jakekoli projevy samostatnosti- je zajimave, ze mi rikala i ucitelka ve skolce, ze je ted syn trochu citlivejsi, chodi se ujistovat a chce od nich chvalit, tak at ho vic chvalime doma:)
Gatita My jsme v tehle situaci byli loni. Syn a dcera jsou od sebe taky 4 roky. Zacatek byl trochu narocny,ale dali jsme to. Syn se na segru tesil,kdyz se narodila,tak chvili zarlil a daval nam to sezrat ( ted nutne neco potreboval a neumel behem kojeni,znovu se zacal vztekat),ale sedlo si to. Strasne si uzival,kdyz jsem pro nej obcas prisla do skolky bez mimina. A po roce bych rekla dobry. Obcas mu mala neco zbori s je zle,sle maji se primerene radi.
K tomu starší vs mladší, radila jednou jedna psycholožka: neříkejte mu, jak je velkej a šikovnej, říkejte mu, jak je pořád váš malej a milej.
Sweet Potato my jsme velkej a sikovnej rikali, ale taky ze je nas nejmilejsi kluk (druhy dite bylo holka)
A mazlil jsme se a prali, to miloval.
Karja tak hlavne at si na ty oslave neumotas cislo 3![]()
Ten náš je někdy velkej, někdy malej a někdy naše miminko. Necháváme výběr na něm.
viktorka_od splavu Já myslím, že ty děti, co jsou napoutané na rodiče jako malé si naberou sílu a sebevědomí do zásoby a pak jsou v pohodě ![]()
Karja To je jen období, neboj, jen je teda blbé, že se ti do toho narodí mimino. Ale musíš se starší hodně věnovat a možná by bylo fajn, kdyby měla nějaké svoje "miminko", buď panenku nebo plyšáka, o které by pečovala stejně jako ty o malé, budou Vánoce, tak ji můžete vybavit postýlkou, lahvičkou a tak....to u nás docela fungovalo.
711990 ty jsi drsná ![]()
Karja a oni si ji tedy chteji vzit na dobu, kdy budes v porodnici nebo se vratis z porodnice s miminkem? Nejak jsem se v tom ztratila.
Protoze jestli pises, ze byla o vikendu s prarodici spokojena, tak bych ji tam klido poslala, aby nemela doma pocit, ze mama je nekde pryc a at ji sambo vezme s sebou az pro vas pojede do porodnice.
My jsme se o víkendu setkali se vzdálenejma příbuznejma, syn teda úplně poprvé v životě. A všichni byli uplně hotoví z toho, jak se okamžitě k nim hrnul a hned natahoval, že chce vzít na ruce, pak si ukazoval kde všude s nim mají chodit, klidně i nekonečně daleko ode mě, normálně regulérně se s nimi mazlil a tak. Mně to přijde normální, ale asi není. Furt čekám, kdy to přejde ![]()
Doma si hraje sám, ale musí na mě vidět, takže pronásleduje mě samozřejmě taky i na záchod, ale je to spíš takovej tichej stín, přijde, odmotá kus toaleťáku a pak si jde vytahovat ze skřínky šampony nebo tak něco ![]()
MP Meri my mame dve spolecenske deti, od narozeni. Nikdy nemeli problem jit z ruky do ruky. Na prazdninach byli oba poprve v roce. I ted neustale s nekym vypravi (se znamymi, s cizimi jsou samozrejme nauceni se nebavit). Podle me je to povahou. Mne bylo az nekdy lito, ze odchazi s prarodici tak snadno :))
Haleluja, sehnala jsem pro deti pediatra. Po tydnu objizdeni blizkych ordinaci a telefonovani do tech vzdalenejsich.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY