smazany dotaz
Vše o těhotenství a dětech
711990 sháněla bych asi rovnou psychiatra nebo přinejmenším psychologa. Třeba zavolat jejímu praktickému lékaři či gynekologovi a požádat o kontakty, zda mají s někým zkušenost?
Pokud by to jen trochu šlo, přesunula bych ji třeba k její mamince nebo jestli může být někdo s nimi pořád.
711990 kamarádka řešila trochu jinej, ale obdobnej problém a určitě psychiatra
.
711990 určitě psychiatra, problém ale asi bude ji tam dostat :(
711990 To asi bude nutný. Zkus prozkoumat Úsměv mámy, jestli jsi tam ještě nezabrousila, tam budou nějaký aktuální doporučení.
.
Aranel diky, mrknu na to! Kdyby aspon byli v Praze a ne v uplny dire mimo civilizaci:-/
Mutziputzi s tými básničkami a pesničkami v češtine by som bola opatrná, sama som nič neštudovala a ani sa naučila a teda čo sa mne vynorilo z pamäte z jasličkárskych a škôlkárskych čias...neverila by som, že po tak dlhom čase si budem pamätať také blbosti alebo že ich synovi budem recitovať
.
Hele posilali jste nekdo nekdy kliste na rozbor? Ja ted jedno male vytahla, a venku jsme byli naposledy predevcirem, melo okolo uz rudy flek, takze asi bylo zapite dele (nebo prelezlo z tatinka vcera vecer, tezko rict, zas ten flek ale.uz. byl dost na to aby bylo cerstve). Jinak kliste uz parkrat mela, ale vzdy jsem ho vytahla ten den a bez flicku, takze bych tohle radsi poslala. A nebo vlastne deti encefalitidu nemivaji tyhle male, tak pak skocit na odber krve, kdyz se mi to kliste nezdalo?
711990 Neporadil by ten psychiatr?
711990 Bude to vážný a je třeba psychologická, možná psychiatrická pomoc. Určitě bych to nepodceňovala, měli jsme podobný případ v rodině, příznaky téměř identické. Musím říct, že ta dotyčná nakonec úplně 100% nefungovala už nikdy, skončilo to rozvodem (nevím jak moc v souvislosti) a o dítě se z velké části starali prarodiče prakticky až do dospělosti, ne trvale, ale rozhodně nad běžné poměry.
Karja Ten flek může být z podráždění, hlavně u malého dítěte, nemusí nic znamenat. Ale jestli chceš být klidná, tak ho pošli, já to nikdy nedělala, ale náš soused třeba ano....
DrowRanger tohle je fakt zajímavé, já jsem synovi po narození hned začala zpívat slovenské ukolebavky, slovenské říkanky, nějak automaticky. Mamka je Slovenka, ale co se pamatuju, vždycky s námi mluvila česky. To miminkovské období musím mít uložené někde v podvědomí, ťapy ťapy ťapušky a skáče žaba po blate přišly úplně přirozeně. Včetně genglivé rúčky (pardon, slovensky psát neumím, určitě tam mám spoustu čárek mimo)
711990 ak ste si blízke, skús k nej zájsť na návštevu ak ťa pustí a skús sa s ňou porozprávať. Aj o tom, aké je ťažké mať dieťa, mne pri podobných pocitoch veľmi pomáhali rozhovory s kamarátkou s rovnako starým dieťaťom, keď sa mi priznala, že tiež bývala veľmi vynerváčená keď dieťa nevedela utíšiť, že jej tiež behalo hlavou ako by ním zatriasla aby konečne stíchlo, prípadne že mala tak ako ja plné zuby všetkého a bleslo jej hlavou, že by proste odišla z domu a neprišla. Ja som si dovtedy myslela, že som dáka vadná, keď toto všetko cítim (a necítim tie príslovečné záchvaty materskej lásky) a úplne ma vytáčalo, že syn nespí a plače, postupne sa to upravilo. A doteraz si pamätám ako sme s tou kamoškou šli raz von a ona mi hovorí, že sa v ten týždeň (po 2 mesiacoch od pôrodu) prvý raz zobudila s tým, že sa teší na syna a presne niekedy v tom období sa to zmenilo aj u mňa. Inak deti sme mali obe rozdielne, jej bol malý kľuďas čo super spal, náš zas urevaný nespavec. Aj tehotenstvá sme mali iné, čiže to nemusí závisieť len od toho...A inak asi prvotne by sa o tom mala rozprávať s pediatrom a gynekológom, tí môžu aj prípadne odporučiť liečbu (ale to neviem, či im natoľko verí).
Dekuju moc za rady, nebyla jsem si jista abych neprehanela, ale asi lepsi prehnat nez si pak vycitat kdyby neco. Obvolame vsechno mozny a snad se podari neco vymyslet!
711990 Hele neco podobnyho mela kamoska, ze se nemohla uz o deti starat, ale to bylo tak v pul roce. To je prej hlavni znamka velkych depresi, kdyz proste uz nedelas ani tu nejnutnejsi peci. I ,,moje splinovy stavy,, byly pry uz na antidepresiva mI ted zpetne rekla psycholozka a to ja normalne fungovala, jen jsem si vecer vzdycky pobrecela a mela takovy cerny myslenky. No nicmene ta moje kamoska sla akutne k, psychiatrovi a tam zhodnotili, ze to zvladne doma, ona uvazovala I o hospitaliza I, ale s malejma detma pokud to neni nutne.spis ti lekari uprednostnuji aby byla doma. Dostala leky a sedlo si to, pak ji jeste sledovali a kontroly se zridsovaly a zridsovaly. Jen by to chtelo akutne nekam zajit, ale v Praze ty moznosti jsou.
KarjaFuuu tak drzim palce, at to ted probehne lip! Druhej kousek bude urcite nejzlatejsi na svete:-)
711990 delas dobre. Ja se tu pred tremi lety ptala na kamaradku, od porodu se mi nezdala, nikdo mi neveril a vsichni mi tvrdili, vcetne jejiho muze a blizke kamaradky, ze jen nezvlada peci, protoze je pomala a je jako vzdy trochu lenoch.
Nakonec mi uverila ta kamaradka, odvezla ji k psychiatrovi. Deprese to byla, po zaleceneni se vse stabilizovalo.
Drzim palce, at to dobre dopadne.
Lamicka uf, zrovna resime prave, jeatli je realny to probrat s tou, ktery se to tyka...a co delat, kdyz bude pomoc odmitat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY