Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 15:54

711990 Hele, když nám se fakt povedlo bezudrzbovy, nízkonákladový, nenáročný a hezky dítě, jako jediný co, ze moc nespal, no tak to teď taky padlo. Tak už je asi dokonalej, nebo já nevím, proste mě to najednou tak napadlo, to samo

rasaNori Hele, já nemám v plánu tu myšlenku v sobě podporovat, fakt ne  nenechám se napálit, odboj normálně jede dál!

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 16:36

MP Meri no prave! To znamena, ze cislo 2 bude zarucene ujecenej satan!

Online Garfie
28657 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 16:46

711990 Hele, ale tímhle mi vyhrožovala tchýně a pak se narodilo druhé, ještě zlatější než první, první tři měsíce prakticky v kuse spal...

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 17:00

Karja já taky ty dárky shromažďuju už dobře půl roku

Akorát ten kalendář jsem objednala až teď, snažila jsem se vyhnout se ppl, gls, poště atd., ale teď mám dva dárky, u kterých to jinak nešlo, to jsem zvědavá. Pán z ppl byl už včera celkem říčnej.

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 17:09

Garfie no sice pekne o slonikovi mluvis, ale proste NE

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 17:46

MP Meri no to som tu práve chcela ísť konzultovať. Teda nie druhé dieťa ale ten spánok :-) Pred týždňom som sa konečne odhodlala, že idem podľa tvojho návodu. Malá sa o jedenástej zobudila a ja som sa zaťala, že jej nedám prso. Cez hodinu plakala, potom konečne prestala plakať, ale aj tak nezaspala. Ďalších 50 minút so sebou metala a prehadzovala sa a poom som to teda vzdala a to prso jej po dvoch hodinách dala. Zatiaľ som nenabrala odvahu pokus zopakovať No a samozrejme tebe strašne závidím, a držím palce nech to vydrží

Offline continuity
43697 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:09
Reakce na MP Meri:

Jinak jak sem tu hlásila noční odstavení a že se díte pořád ještě budí, tak sem se už několikrát přistihla, že si tak jako bajdvej přemešlim, jestli by teda někdy v (dalekém, předalekém) budoucnu nebylo hezký mít třeba druhý, že to vlastně není taková hrůza .

​to mi pripomnelo muj oblibenej vtip:.

- Tohle? Nikdy!

- Jak dlouho trva nikdy?

Rekla bych, ze predaleke budoucno muze klidne nastat tak do roka a do dne.

Vzdyt je to hezke a jak rika Karja, prijde cas, kdy se zacnou srat navzajem a matku z toho (v pripade dobre vedenych deti) vynechaji. Hlavne clovek ( marne) doufa, ze to druhe uz vi co a jak, tak si ho tedy vic uzije.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:15
Reakce na Karja:

MP Meri Neee, ze bych ty dve mela uz, ale mi prijde, ze se pak po case ta ,,prace,, se dvema rovna jak s jednim, ze by se jako mohli nejak zabavit a srat se navzajem a matku z toho vynechat????

​no ja ti neviem, u nás sa hovorí: Jedno dieťa je ako žiadne dieťa a dve deti sú ako päť detí

Offline continuity
43697 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:19

betsey to neni pravda

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:24

continuity však ja viem, ja si Karja trochu doberám, trošku stresu pred pôrodom nezaškodí :--)

Online žluťásek
8887 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:29

Karja ulož si do složky mých návodů a tipů další, tentokrát jak oživit modelinu play doh vvyzkoušela jsem vselicos, dnes našla výborny a rychlý způsob, změkne hned.

Kouli modelíny strčit pod proud horké vody, prohníst už tím proudem co to jde, pak pokračovat už mimo vodu a hníst než přestane lepit. Trochu se teda zmenší objem, asi se vyplaví část pod vodou

Všechny ostatní způsoby mi selhaly na tom, že se musí čekat třeba přes noc. 

My matláme prakticky denně, pořád mi něco stálo na lince a čekalo na odležení. Jsem zvědavá, jak dlouho teď vydrží, udělala jsem je schválně hodně měkké. 

A jestli máte nekdo jiný tip, sem s ním. Hlavně jak ji uchovávat, aby nevysychala. Dnes mě napadlo, zda místo deseti kelímků by nebyla lepší jedna velká miska s klipem a v ní všechny koule a zakrýt je třeba vlhkou utěrkou? 

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:33

Tak mam za sebou prvni den na matersky - zatim je to ta fesacka cast matersky, kdy jedno dite je ve skolce a druhe v brise a kdy se zije kulturou a chozenim na obedy s kamaradkami.

Ale nejak jsem prepalila start, mela jsem takovou tu potrebu toho zaridit a obehat co nejvic. No, takze: jsem uplne groggy,  je tu uplne neskutecny binec, dite se nejak dostalo k tem pytlum s oblecky a objevilo kojenecke hracky, ktere jsou rozkramarene po vsech patrech a mistnostech. Taky jsem vcera dostala od kolegu na rozloucenou moc peknou hracku, co ma nahore xylofon. Syn ji nasel....

Offline Karja
44978 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:44

žluťásek Bohuzel, ja ukladam do pameti kraviny a tve tipy ne, coz me mrzi, I ty tipy na knihy nemam a tak no....betsey Jo to se u nas taky rika, ale s tim, ze od.tri vejs je to uz jedno. Ale ja se s tim svym docela zapotila, bohuzel Garfie Garfiegen to nebyl;-)

Online žluťásek
8887 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:46

Gatita podle mě je nejhorší hračka na světě plechový buben. Synovec ho dostal od své druhé tety k prvním narozeninám a to mi prislo vyloženě jako škodolibost

Každopádně tě ale lituji. Ladí aspoň ten váš xylofon? My máme jeden nejspíš z Číny a to je teda peklo. Vždy čekáš nějaký tón a přijde úplně jiný paskvil. Rve mi to uši o dost víc než pejsek Fisher price a spol. 

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:54

žluťásek ale jo, je to nejaky lepsi xylofon;)

Online žluťásek
8887 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:55

Gatita ono ho to za chvíli omrzí :) 

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:58

Albi tuzka ke druhym narozeninam ano ne? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 19:08

žluťásek nie, najhorsia hracka he suverenne traktor, ktory spieva agitku "idem na pole a som tak šťastný, vtacik si spieva a vcielky bzucia, robim pre farmara tak rad" a preklada to vykrikmi: podme na pole! praca na farme ma bavi! 

Offline Kokoska
35199 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 19:15

žluťásek pejskův stoleček je něco strašnýho. Nenávidím ho a to tam chodím jen občas pohlídat dítě.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 19:20

rasaNori myslela jsem, že už ji máte? Dcera ji dostala ve dvou letech a třech měsících, nejoblíbenější jsou Zpívánky a Denní činnosti. Dost nám to usnadňuje cestování, ve dvou a půl jsme ji naučili na sluchátka (do letadla) a cajk.