Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12400 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 23:06

Pinot Noir My máme kluky přesně o dva roky a 9 dnů a co myslíš? Mladší už je jen o pár cenťáků menší. Se na to vyprdnu, žádné dědění se nekoná, stejně oblečení typu tepláky, trika stihnou zlikvidovat tak, že je další dítě mít nemůže.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 23:18

Garfie continuity

Proč by sluchátka měla vadit, když mám hlasitost pod kontrolou já? 

Online žluťásek
8887 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 23:19

Pinot Noir ségra mi poslala nátělníky, které teď vyřadila po 5letém synovci. Našemu jsou malý mají každý úplně jinou

Postavu,co na synovci vlaje, syn má těsně obepnuté kolem bříška. Tílko co leze z kalhot stejně jako triko je naprd. Koupila jsem velikost 104/110, původně pro synovce výměnou za ty podedeny, ale rovnou si je necháme :-)) 

Herdek to psaní příspěvků je tady o nervy. Pořád se mi něco zasekává, přepisuje, odstavce skáčou samy a nejdou vrátit zpět. A ještě mi po aktualizaci mobil přepisuje úplně nesmyslná slova a nepamatuje si můj původní slovník. Grrr

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 23:50

brrr No, právě! U většího oblečení s děděním ani nepočítám, to už je dost opotřebované. Ale u těch miminkovských oblečků je mi až líto, že některé Viki vůbec neobleče. Zrovna teď by mu třeba byly takové ty krátké letní overaly a námořnické oblečky

Offline Catherinne
10899 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 00:41

Pinot Noir tak jedině doma rozhicovat topení

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 05:21

Catherinne Jo, zatopit v kamnech bych mohla, to je pak na plavky

Online Garfie
28657 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 06:25

Mohučanka Asi nijak, zvlast kdyz je to vyjimecne :-) ale ja se treba na hlasitosti s detmi nikdy neshodla. Nevim, jestli se to v tom letadle uplne podari vyladit. A vlastne si ani nedovedu predstavit, ze by si dvoulete dite samo ve sluchatkach poustelo cteci pero, u nas bylo vzdycky takove interaktivni, dite si s nim zpivalo, nebo se na neco ptalo...

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 07:37

Hlavne letime ve skupine, to bude desny mordor uz predem lituju spolucestujici. Zas jestli to odsunu az na treti narozeniny tak nevim jestli ji to zaujme... Tam letime 2 hodiny, pak prestup a dalsi 1,5 hodina. Zpatky uz jen 2 hodiny... 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 07:58

rasaNori nase dostala albi tuzku, kdyz ji bylo 3.5 a stejne to vyzadovalo nasi asistenci. Syna nezacala tuzka bavit o moc driv. Takhle kratke lety se daji v pohode zvladnout s knizkama, vypravenim. Utece to rychle. 

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 08:09

Gratuluji vsem, ktere tu psaly o tom, ze se jim zlepsilo spani a uspavani. Syn ted zacal strasne ponocovat, bezne usina pred desatou. Do te doby bud vybiha z postele a neco resi (musim mu tam delat stafáž) nebo mi hlasi, ze nemuze usnout, ze uz chce vstavat a kdy uz bude rano? A rano lezi jak mrtvola, nemuzeme ho vystourat do skolky. Rano je desna hysterie, vsechno spatne, snidane spatne, obleceni spatne. Do skolky chodi rad, jsem presvedcena, ze je proste nevyspaly. Je to na budku! Do postele se mi ted docela dari ho nahnat vcas, ale stejne to pak mame jeste skoro na 2 hodiny

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 08:13

Garfie

Bála jsem se, že v tom bude ještě něco jiného Jo, ta sluchátka jsou fakt výjimečná, sama je nevyhledává, ale do toho letadla jsem je pořídila. A jak je prťavá, tak ji ještě nenapadlo, že ta hlasitost se dá ovládat. Ale jinak si to sama pouští, poslouchá a ovládá, i kvízy. Ona je v tomto úplně zlatá, třeba teď ve školce už bývá celý den, ale po obědě nechce spát (ani doma), takže si tam (i doma) tu hodinu a půl poctivě a tiše prohlíží knížku vsedě na postýlce. 

Online Garfie
28657 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 08:59

rasaNori Toho bych se nebála, ty knížky jsou opravdu pro různě staré děti, třeba moje nejvíc bavila tak kolem pěti-šesti let. Syn bude mít osm a občas si v ní čte ještě teď, takové ty jako "lidské tělo", "dinosauři" a podobně...

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 09:55

My jsme ted zjistili ze asi diky skolce umi napocitat do desetia ja ji koupila tu sadu s pohadkovym ucenim tak nevim co vcil, jestli to za rok nebude pase a tim padem by mi ale padl hlavni narozeninovy darek

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 09:57
Reakce na MP Meri:

ALE! Vygenerovalo to jinej problém a to poměrně závažnej - sem se už několikrát přistihla, že si tak jako bajdvej přemešlim, jestli by teda někdy v (dalekém, předalekém) budoucnu nebylo hezký mít třeba druhý, že to vlastně není taková hrůza ... no jako co to jeee doprdelee?? Já, vůdce odboje proti druhé vlně a vůbec připustím takovou myšlenku! Tvl to není možná toto, že jakmile se člověk normálně vyspí, tak už se mu zase splašej kladiva? To vážně zblbne úplně každej? Ještěže jsem si to sem dala písemně!

​Cha, toto som mala presne tak isto, keď syn asi mesiac alebo mesiac a pol spal fakt úžasne (minimum nocí, kedy bolo treba vstávať). To spanie ho zas prešo, teraz sa mu stále tlačia dáke zuby, od včera teplotuje a ja som sa dnes ráno zobudila s myšlienkou, že síce som od 23:30 do 6:50 bola 6x hore, ale aj tak som vyspatá . A chuť na druhé dieťa ma teda opätovne prešla :D 

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 10:00
Reakce na brrr:

My máme kluky přesně o dva roky a 9 dnů a co myslíš? Mladší už je jen o pár cenťáků menší. Se na to vyprdnu, žádné dědění se nekoná, stejně oblečení typu tepláky, trika stihnou zlikvidovat tak, že je další dítě mít nemůže.

​Ha ja ted spekuluju ze mi chybi ulozne prostory, mimino ma vytazenou velikost 62-68, ale uz mam nachystanou i 74-80. Starsi postupne vyrazuju trika 80-92,momentalne ma vel. 92-98, ale zaroven neco uz ma z 98-104. Hlavne v tom mam gulas kde co je, na susicce hromadky co jeste jo a co uz ne jak pro starsi tak pro mladsi

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 10:22

rasaNori neboj se toho, nasi toci knizky dokola uz roky (ted uz spis jen syn) a to jim je 5 a 8. A jestli mate miminko, tak to uzijete urcite. 

Online žluťásek
8887 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 11:19

rasaNori syn umí čísla a písmena asi od dvou let a pořád je to úplně nejoblíbenější téma. Já bych se toho nebála, že umí vyjmenovat číselnou řadu ještě neznamená, že umějí počítat a už je to nebude bavit, spíš naopak :)

Syn třeba umí vyjmenovat a pozná číslice asi do 30, snaží se je občas i napsat, ale sečíst třeba auta na stole zvládne maximálně tak do deseti, resp. spíš tak do pěti šesti bezpečně, pak už se často o jedno splete.

To nepíšu abych se chlubila, spíš abych ilustrovala, že i když umí čísla asi tři čtvrtě roku, pořád ho hrozně zajímají. Všechno, co se čísel a písmen týká, pořád si je píšeme, modelujeme, třeba i když něco postaví z kostek, najde větev nebo kámen a vidí v tom tvar nějakého písmena, hned mi to hlásí. 

Online žluťásek
8887 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 11:34

Jo ale tuhle mě dost šokoval, když si chtěl prohlížet v mobilu mapu. Hledala jsem tam nějakou adresu v místě bydliště babičky, on prstem ukázal na nápis a říká, tady je napsáno Háje. Zkusila jsem ještě jiný a přečetl ještě Chodov a Roztyly.

Nemyslím, že by uměl číst teda, ale určitě pozná první písmena nebo začátky slov a jak jezdíme často metrem a pořád si čteme ty nápisy, tak to podle mě má uložené v nějaké zrakové paměti.

Tuhle nějakou matku šokoval, když "četl" v tramvaji následující zastávky, ale to jsem si myslela, že má  naposlouchané jen pořadí. Ale fakt něco pozná. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 11:49

žluťásek oni ty napisy vidi jako obrazky

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 11:51

žluťásek bara si vcera vecer hrala s panenkou, muz sedel u stolu a od ni se ozvalo neco jako a ted ty hovado. Jsme se na sebe podivali jestli jsme slyseli dobre, od nas to nema. Jako slusne uplne nemluvime, hlavne za volantem, ale to nema tendenci opakovat.