žluťásek opravdovy pocitani poznas tak, ze mu das dve hormadky auticek, treba dve a tri a zeptas se "o kolik je tady vic". A odpoved neni 2 a 3, ale "o jedno". To je pravy pocitani, muzete trenovat:) ale tvuj je kolik, triletej?
Vše o těhotenství a dětech
711990 haha to neda kdektery prvnak:-)
viktorka_od splavu prave:) ja vim, ze to žluťásek rozhodne nemyslela jako vychloubani, ale nektery rodice jsou schopny tvrdit, ze jejich deti pocitaj:)
To mi pripomina krasnou historku z etologie o Elberfeldskych konich. Chlapek mel kone, co zarucene umeli pocitat. Nikdo nemohl.prijit na to, jak to delaj. Zadal jim priklad a oni hrabli kopytem tolikrat, co byl vysledek. Provadeli pozorovabi a nenasli nic, jak by mohl podvadet. No a pak nekoho napadlo, zadat priklad, jehoz vysledek ten majitel neumel:) najednou kone pocitali blbe.
Lamicka já si to právě myslím, ne že by uměl číst, spíš ten nápis vidí jako celek. Ale zvládne to v různých typech písma, to mi přijde dobrý.
Výhledově mu chci koupit nebo vyrobit pohyblivou abecedu. Přijde mi bezva, že si ta písmena a jejich tvary mohou i ohmatat a neberou je do ruky třeba jen na kostkách nebo kartách. Ale na to je ještě čas.

711990 no jasně, synovi je teprv dva a tři čtvrtě, na to má ještě dost času :) já ho nijak nenutím a ani to nejak zásadně nepodporuju, spíš jen děláme co ho baví a zajímá. Často chce něco napsat a pak mi to čte po písmenach, chce si na cedulich venku ukazovat číslice, počítat na prstech, ale to je spíš takový hraní. Nemám ambice ho vyučovat, ani bych nevěděla jak na to.
Lamicka To je asi pravda, podobně jako to má čínská nebo japonská abeceda. ![]()
Jinak ale teda třeba můj syn se o písmena vůbec nikdy nezajímal, nikdy se nezaptal, vůbec. Já jsem na něj, na rozdíl od prvního dítětě, v tomto dost prděla a pak necelý rok před nástupem do školy šokovaně zjisitla, že umí číst! Ale jako úplně kompletně, prostě začal číst texty. Kdybych to nezažila, tak nevěřím, ani jeho starší ségra v tom neměla prsty. Ona mu ale hodně četla Čtyřlístky a jak už je uměl nazpaměť, tak si je začal hláskovat po písmenech a takhle se sám naučil, no mazec jako.
Garfie to bylo hodne podobne, nase se ptala na pismenka, plus zrovna sla v tv abeceda s Michalem, pak si je zacala spojovat a najednou umela cist. Ale velky naskok ve skole neziskala (nastesti), vsichni se do Vanoc srovnali na podobnou uroven.
Nektere skoly to tak taky uci. Geneticka metoda. Nemohla jsem si nejdriv vzpomenout.
Lamicka No našemu to pak ve škole dělalo spíš problém, protože četl slova po písmenkách a pak je složil celé, ale nešly mu slabiky. Takže napřed si řekl hlásky, pak slovo, pak ho rozsekal na slabiky...a v mezi čase pořád pozorova okem paní učiteku, co na to jako říká ![]()
žluťásek tak to jeste chvilo vydrzi:) ale je supery ze se zajima a zkousi! Takhle jsem se naucila cist ja taky:)
Garfie jj dcera se naucila cist cela slova bez slabikovani a ve skole mela problem. kdyz meli slabikovat uz to mela prectene.. a ja netusila ze se ve skole nic nezmenilo od doby, kdy jsem s tim problem mela ja:P
viktorka_od splavu No ve většině ne, zrovna včera jsem byla na koncertě se dvěma učitelkama, které si celou dobu stěžovaly, jak je to školství zaprděné a že když se podívají po některých kolezích, ani se nediví, že mají lidi o kantorech často tak mizerné mínění :-)
viktorka_od splavu Uf, furt stejný, koukám. Dostala jsem v první třídě do deníčku poznámku Neumí slabikovat!!!, protože jsem normálně četla
.
já jsem taky četla a mohla jsem si nosit svoje a číst si, co jsem chtěla
ale my měli úplně úžasnou pani učitelku, já jsem ji strašně milovala, až pak 3. třída byl naprostej šok (úča, která nás fackovala)
Pinot Noir zlatá moje paní učitelka, která když v první třídě zjistila, že umím číst, dovolila mi číst si knihy, zatímco ostatní slabikovali.
Mohučanka Potrefenáhusa
Taky, až do třetí třídy...
žluťásek ty jo, to mas sikovne dite! Myslim, ze kdyz se o to takhle zajima, nauci se cist brzy. I kdyz syn se driv hodne o pismenka zajimal, do zblbnuti se ptal, vetsinu se naucil poznavat, ale tim to taky haslo a zajem uz opadl![]()
A s tim pocitanim to mame naopak - prijde mi, ze nejake zakladni pocetni operace do cca 10 zvlada (jako ze se vzteka, ze chce pet bonbonu a ze mu teda 3 chybi, kdyz jsem mu dala jen dva), ale dodnes se mu nekdy poplete, jak jdou cisla za sebou, kdyz ma do tech 10 napocitat jako basnicku.
Tak dnes prý bude chodit MiGuláš ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY