Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44978 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 22:36

Pinot Noir Jo, to s tim muzem jsem si presne rikala taky;-). No asi my zensky uz mame tu plet zhaklivelou nebo zvyklou na pravidelne pouzivani kosmetiky no

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 22:43

Karja ja taky jen mimina 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 22:49

Karja tiez som flakac, aj mladsieho natieram len tak obden. Starsieho len ked ma dobru naladu ale on ma odmala suchu pokozku (po mne). Ale zjavne mu to nevadi aj ked je jak smirgel, lebo sa natieraniu urputne brani.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 22:50

Karja a teda tvar teraz v zime obom ked ideme von ale nie vzdy si v tom duo jacani spomeniem

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 22:53

Karja manžel maže dceru po koupání, naučila jsem ho to, když byla mimino a on teď jede setrvačností dál...

Ale ona má takovou sušší kůži, asi po mně, navíc ji to baví. Obličej jí mažu jen opalovacím jménem, tedy v létě nebo na horách. Mně samotnou mazání čímkoli krutě nebaví, opalovací krém aplikuju kvůli alergii, tak to musím, ale jinak je to nula nula nic.

Edit: opalovacím krémem samosebou...

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 23:33

Karjanemazala jsem obličej ani miminku nikdy mě to ani nenapadlo, až jednou sestra mi ukazovala nějaký krém, že je super a dobře se roztírá a já si tak v duchu říkala, tyjo , my nemáme vůbec nic, co jsem to za matku

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 23:40

continuity ty zajímavý součástky k oblíbené stavebnici mi přijdou jako bezva výplň kalendáře.

Ale mnohokrát už jsem narazila v diskuzi že jako super kalendář je puzzle o 24 dílcích. No to by mě tak akorát štvalo, že si to nemůžu postavit rovnou

Nebo tuhle jsem četla, že nějaká maminka zavedla obrácený adventní kalendář a děti každý den odloží jednu svou hračku pro jiné dítě. Jako nekonzumní pojetí dobrý, no. Ale já nevím, jestli bych z toho jako dítě neměla spíš smutek v duši, že musím odevzdat 24 hraček, mně se to zdá hrozně moc. Určitě děti nasbírají spousty krámů, které jim chybět nebudou, ale přijde mi to takový vynucený. 

Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 00:06

žluťásek No to mě taky a přece je to kvůli tomu teseni se na Vánoce, ne za trest

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 00:11

Potrefenáhusa no přesně. Někdy se mi zdá, že někteří rodiče by rovnou chtěli mít hotové malé dospělé, rozumné za všech okolností. A přitom sami... :) 

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 00:28

Offline continuity
43695 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 00:38

žluťásek marie kondo pro deti? leda ze by tam odkladali kinderbordel. Jinak nevim, hracky se snazim tridit, prubezne nejenom pred Vanoceni, kdyz uz si s necim nehraji. Ale 24ks kolikrat nevytridime ani pri velkem uklidu. 

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 01:02
Reakce na continuity:

žluťásek marie kondo pro deti?

​Asi, no

Celý podzim se bavím u diskuzí o adventním kalendáři

Jaký kalendář má kvalitní čokoládu? - my dáváme sušené ovoce a oříšky; já bych čokoládu teda tříleťákovi necpala; advent je postní období, čokoládový kalendář je nesmysl

Kde kupujete lego nebo schleich kalendář? - já si šiju sama pytlíčky a dávám dovnitř rozinky a buráky; nechápu tuhle módu, proč každý den cpát dětem dárky?; mám na prodej schleich kalendář za skvělou cenu 899, má trochu poničenou krabici

Co dáváte do kalendáře? Mám gumičky, razítka, prstýnky, figurky z kindervajicek, poraďte co dalšího pro 5-ti letou princeznu? - my si čteme každý den z dětské bible jeden příběh, nechci podporovat tenhle konzumní styl; koukněte na pinterest, je tam spousta nápadů; já mám tři desetileté kluky, tak neporadím, ale zajímalo by mě, kde jste koupila ten kalendář stromeček 

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 01:30
Offline letfenixa
10969 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 02:10

žluťásekkeď sme boli deti, tiež nám občas Mikuláš doniesol adventný kalendár, tie minicokoladky boli tak okolo 10. už preč. Keby ten náš kalendár mal zavreté tie kapsicky, tak ich naplním všetky, ale takto tam podvečer niečo supnem. A zajtra dám čokoládového Mikuláša :)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 08:12

U nás dnes ráno z adventniho kalendáře zklamání, protože tam byl akorát papír a ne něm otázka, co vám donesl mikuláš? A to neví, že je ještě čekají kartáčky na zuby

Online Garfie
28657 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 08:31

žluťásek  To je výborný, asi si nějakou výživnou diskuzi najdu!! A hovno se zubama je absolutní! Ten pocit mívám časo (hlavně teda když se něco vytvoří vlastní dítě a ptá se "co to je?"). 

Karja Nemazala jsem nikdy, v zimě za celý život dětí tak 3x  Jen když byly mimina, přidávala jsem do koupele nějaký olej. 

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 08:37

žluťásek  
(Děti občas vzdychají, že nejlepší kalendář by stejně byl ten Kouzelný od Gaardnera)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 08:38

Má smysl kupovat krém na strie nebo je to jak předpokládam, že to je jenom 2x dražší krém normální?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 08:39
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 08:47

Mutziputzi mela jsem, ale rekla bych, ze je to jen drazsi krem. U druheho jsem nemazala vubec. 

Po porodu jsem mazala kremem na stazeni kuze, od Somatoline, dostala jsem ho tehdy, a ten byl super.