Pinot Noir Ja se teda nezadychavala, ale nemohla jsem se vubec rano probrat, byla jsem uplne mrtvolna;-)
Vše o těhotenství a dětech
Mně ten floradix děsně pomohl proti únavě, takové té příšerné, nepřirozené. Zadýchávala jsem se taky, domů to mám do kopce, to byla vždycky pouť. Ale až s větším břichem.
Mohučanka Haha, já to mám zas do kopečka, když jdu kamkoliv z domu. Tlačila jsem vždycky kočárek s nataženýma rukama úplně předkloněná, jakoby to byl nějaký strmý stoupák. Přitom jen takový kopeček
. To musel být pohled!
711990 hele, tak sestra rikala, ze tohle pry uz neni kolostrum, ale nejaka faze mleka. Tak to je dobry. Nejdriv jsem si nevsimla, ze rodim, a ted ani nepoznam mliko
.
To dlouhý uspávání je strašnej vopruz, snažim se to nepraktikovat. Většinou mi teda dítě usne celkem bez práce během deseti minut, ale někdy to neklapne (jako dneska, člověk se tu nakazí fakt vším). Válet se s ním hodinu v posteli odmítám, takže to většinou prostě zabalim a čekám, až odpadne sám. Blbý je, že to vždycky úplně rozbourá odpolední program. Takže zase půjdeme ven až za tmy (nebo vůbec
). No nic ![]()
Gatita
jak jsi to mohla nepoznat? Jinak to prvni mliko je hodne tucny a az oranzovy:)
711990já to poprvý taky úplně nepoznala, jako strašlivě mě bolely záda, ale jako porod mi to nepřišlo. Podruhé jsem si zase myslela, že mi praskla voda, ale nebylo tomu tak.
Evaeva to mi rikala doktorka, ze jedna jeji pacientka nepoznala porod, ze měla pocit, ze ji jen trochu bolí břicho, myslela, ze potřebuje na záchod. Doktorka říkala, ze to nechápe. Tak jsem ji říkala, ze me to teda nepřekvapuje, protože to jsou samy historky, jak porod strašně bolí, a když má někdo porod lehčí a tak to poznat nemusí, protože čeká na tu hrůzu. Si pamatuju, jak mi sestra říkala, ze jsem jedina, která ji nevypravrla hruzostrasne historky o porodu, narozdíl od kamarádem i rodiny. A to já jsem taky měla, ale neviděla jsem jediný důvod ji strašit
711990 no ja nevim, asi jsem jeste nemela kontrakce? Nebo jak jsem byla cela takova rozbolavela z vysedavani v cekarne, tak mi to neprislo. Doktorka se teda uplne lekla, kdyz me zacala vysetrovat. Tak bylo to na silvestra, no. Do detailu bych tu radsi nesla;)
Gatita V pohode, ale je to vtipny:)))
Nejdriv jsem si nevsimla, ze rodim, a ted ani nepoznam mliko
.
![]()
Moc blahopřeju k narození miminka, ať se všechno daří!!!
711990 Já to taky nepoznala. Nastoupila jsem na plánovaný císař, operovat se mělo v 11. Vyšetření ale ukázalo rozbíhající se porod, tak odsunuli jiné plánované operace a šla jsem v devět - muž to málem nestihl, protože o půl deváté, když jsem volala, že za chvíli jdu na sál, ještě spal :) Necítila jsem zatím vůbec nic.
MP Meri No, do me zas tady poradci furt hucej, ze mam chodit s miminem ven....no kdy asi? Rano je zima jak svina, za poledne, kdy mi vsichni radej, ze se ma, vetsi dcera ji a pak spi a pak uz je zase zima... Hele ty jsi mlade nosila I bez nosici bundy, ze? Jak si ho mela ustrojeny a sebe v zime? Ja to zas vidim na netykavku do kocarku, takze bych ji dala fleesovou kombinezu, pres satek zvladnu myslim zapnout jeden svetr a to misto co nedosahne bunda bych dala tlustou salu? Zadny pochodaky, tak pul,trictvrtehodka.
Gatita Hele, ja zas po terminu jsem se doma svijela v bolestech, ze jsou to prece ti poslicci, pak si rikam, no radsi pojedeme kdyby nahodou, ale pockam az se mala naveceri, vykoupe, no jesteze jsem necekala I na uspani, nad cimz jsem taky premyslela, protoze kdyz jsem sedala do auta a merila kontrakce dle autoradia, tak to bylo po 2-3 minutach, sambo spocenej, ze to nestihneme, porodnice 40 minut:-D:-D. V porodnici jsme nestihli ani pripravu:-D:-D. A nejlepsi segra mI rika, ty jo, a to si jako vydrzela sedet v aute jo? A ja rikam ne segra, za mestem jsem vystoupila a dosla to pesky!
Pinot Noirjotaaak tak ja uz to chapu, ze oni pri vysetreni to videli, ale realne ti nic nebylo. To se stalo i sestrenici, ono je to pak blby, pac nikdo nevi, jak rychle se to dite dostane do porodnich cest a pak uz se vyrezava blbe.
Karja ja taky nemam nosici obleceni, ale zaonu pres nas normalne ten svuj spacak. Zkus to, staci ho jakoby vykasat trosku nahoru a misto se vzdycky najde. Oblikam puncochace+body a pres to svetrovou nebo fleecovou kombinezu. A jeste vrstvu dalsi na chodidla.
711990 Hmm, ja asi nemam zas tak velkej ten spacak, mam I tehotenskou bundu, ale prece jen je rozsirena asi moc nizko....Tak uvidim, ale ten satek bude na misi ,,dostat se do kramu,, nejvic vhodnej asi;-). Ja ani nevim, jestli zvladnu ustrojit tu vetsi az mala bude v satku, asi ne, asi budu muset nejdriv starsi a pak mensi....
711990 Jo, tak. Podle mě se to spustilo ze stresu. Čekat od odpoledne skoro celý den na řežbu a u toho poslouchat, jak se ve vedlejších pokojích rodí, z toho by porodil kde kdo ![]()
Karja Ja jsem tým "nevenčit", takže moje rada zní - když to nestíháš, nikam nechoď
Navíc tady u sebe se já nějak nemůžu zbavit pocitu, že než procházka po Žižkově, tak je snad pro to dítě fakt zdravější zůstat doma.
To nošení - do kombinézy jsem ho nikdy nedávala, to se ani nedoporučuje (táhne to chodidla a vůbec se v tom blbě to dítě šteluje). Vždycky jen body+svetřík nebo něco, na nohy teplé punčochy, tepláky. Důležítý je zateplit to, co kouká, takže na chodidla nějaké takové ty capáčky nebo návleky nebo něco, na hlavu jsem dávala kuklu. Na tu nezapnutou mezeru přesně tlustou šálu. Vyndavala jsem ho vždycky teplého, ono v kombinéze by se fakt uvařil, se to nezdá, ale o tebe plus jak je pod bundou se fakt hezky zahřeje. Až jsem si letos říkala, že je mi v tý parce nějaká zima na břicho, že to si z loni nepamatuju ... no uplně jsem zalitovala, že mě tam už nehřeje to dítě vlastně ![]()
Karja a nechceš zkusit vsadku? To není tak velká investice dělají se různé zipove adaptéry, že bys to pak využila i třeba na jarní bundu nebo muž na svou
Edit: nebo jsou ty triky s fusakem, jestli máš třeba emitex, ten prý jde použít :)
Karja Já ven musím, s Ríšou by nebylo k vydržení. Na zahradě se teď nedá nic dělat, takže musíme všichni. Denně nejmíň tři hodiny. Ale pokud to velká malá nevyžaduje, kašli na to. Mimina se bez toho podle mě úplně obejdou ;)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY