dzizisketa no před děckem to bral tak, že oba pracujete, jste mimo dům a po návratu že jedete 50:50, teď logicky vnímá, že jsi doma, já bych si asi na jeho místě myslela, že vyluxuješ ty, ne asi, určitě bych to očekávala.
Vše o těhotenství a dětech
Lamicka to je děs ![]()
My jsme doma oba dost flákači, klidně to nádobí po večeři necháme na lince oba a čumíme na film. Nepatřím k těm ženám, to by neusnuly bez umyté kuchyně ![]()
Dokud jsem doma, přijde mi prirozeny a v pohodě , že se o úklid postarám sama. Aspoň pak máme večer víc času pro sebe.
dzizisketa a kdyz ho poprosis, jestli by vyluxoval, tak to udela nebo neudela? Protoze kamaradka resi to stejne, ale nikdy muzi nerekne, protoze ocekava, ze to udela automaticky. Pak je nastvana, ze to neudelal. Mne prijde padle na hlavu kvuli tomu delat dusno.
Muj muz mi hodne pomaha a kdyz ho poprosim, tak nema problem, ale pracuje mnohem vic nez ja, takze se snazim mit hotovo nez prijde domu, abychom pak uz meli pohodu a klid.
dzizisketajá bych řekla, že by bylo dobré si stanovit ty oblasti působnosti, jak psal někdo výše. Rozhodně není nutné, abys ty dělala všechno, ale možná má manžel pocit, že to prostě zvládáš, když jsi doma. Takže bych se zkusila dohodnout na tom, co je jeho "starost". Když se dohodnete že na něm bude třeba to luxování a večerní venčení, pak bych očekával, že to prostě bude dělat bez nějakého připomínání, samozřejmě ve frekvenci dle jeho uvážení.
U nás to prostě vykrystalizovalo v průběhu, muž má například na starost večerní koupání dětí a přípravu do postele, na mě je nakupování a pod. Pokud u vás něco takového nenastalo samo od sebe, domluvila bych se prostě na nějaké dohodě. Po narození dětí dochází k úpravě stávajícího systému, výsledek by měl ale vyhovovat oběma.
Chodíme se skupinkou kamarádek běhat. Obvykle navečer, kolem 17. - 18. hod. Některé kamarádky s tím mají fakt problém, že se ten čas jejich mužům nelíbí. Děti jsou večer protivné a hladové atd. Kolikrát byl telefonát z domu, honem se vrať, malá/malý brečí.
To mi přijde děsný. Dítě má hlad, tak ho tatínek nakrmí. Dítě je protivný, tak si s ním tatínek pohraje. Hodně se snažím o rovnocennost v péči...já jsem teda v tomto asi krkavčí matka, ale jsem schopná odejít večer z domu, i když dítě kvílí MAMINKAAA! a ještě se nestalo, že by si manžel neporadil.
žluťásek No presne, kdyz to udelam ja pres den, tak to pak nemusime delat vecer, kdyz jsme spolecne vsichni doma. Posledni rok mi prijde, ze toho spolecneho casu je malo, pracovni dny prosvisti... opravdu vecer nechci resit luxovani, kdyz si muzu hodit nohy nahoru a byt s detmi a muzem.
Mutziputzi Tak on argument "jsi doma" je trochu podpásovka. Ono to dítě je taky práce na plnej úvazek. Já bych to přirovnala k člověku pracujícímu z domova. Taky není úplně fér předpokládat, že během své pracovní doby uklidí kuchyň. Ano, může se mu to během nějaké provozní přestávky povést, ale nejde to brát jako pravidlo.
DDo třetice, já nejsem doma kvůli úklidu. Mám svou práci. Od lidí, co pracuji doma, pricetny člověk taky nečeká, že když se fyzicky vyskytují v bytě, mají ho v té době i na starost.
Mohučanka presne, ted v alpach taky deti vyfasoval tatinek a ja se vratila na odpoledni uspani starsi, ale oni si tam vsichni poradili s tema malosema skvele:) ale jinak je to tu porad na houby. Nejak se nemuzem furt shodnout...
DruI To neni argument, já myslim, že to jen tak prostě bere, jako mně by vážně nenapadlo, že kdybych byla doma s dítětem, partner by přišel z práce a já bych čekala, že vyluxuje, protože dřív to dělala, asi bych se styděla musím říct.
Mohučanka Když dítě kvílí MAMINKA! manžel si poradí. To akorát já z toho bývám špatná, protože je to slyšet z desátého patra až k východu z domu ![]()
Mutziputzi
DDo třetice, já nejsem doma kvůli úklidu. Mám svou práci. Od lidí, co pracuji doma, pricetny člověk taky nečeká, že když se fyzicky vyskytují v bytě, mají ho v té době i na starost.
Hele desetkrát mi přeformuluj tu full-time péči o i jeho dítě, nikoli v domácnosti, ale v povolené absenci v zaměstnání, je to až směšný.
dzizisketa nevyresila by to pani na uklid?
Mutziputzi jako jo, někdy vznikne doma takovej chaos, že to nejde sfouknout během pulhodinky, zatímco si dítě sporadane hraje. Ale asi je dobrý neočekávát nic automaticky z obou dvou stran. Nepeskuju partnera, že doma nevytírá, ale nedělá to ani on, když přijde do toho výbuchu večer.
Lamicka až si tou "prací" na ni dzizisketa vydělá:D
dzizisketa fakt ujetý, se vracím zas k svýmu prvnímu příspěvku... starat se o dítě a domácnost je teď tvá práce, protože tvůj muž se stará abyste měli z čeho žít, takhle je to prostě rozdělený. že dnes mladé ženy považují péči o jedno odrostlý hodný dítě za stoprocentní úvazek a krom toho odmítají dělat cokoliv jinýho mi fakt hlava nebere, a imho to pochází z toho úchylnýho dojmu že mateřská je tvůj plat. ne, je to podpora pro rodinu, když žena nepracuje, aby se chlap úplně nesedřel/netrpěli hladem všici
Mutziputzi Tak když to tak bere, je třeba podstoupit debatu o rozdělení prací, když mu to samotnému nedojde. Já bych se nestyděla, protože když tu povinost přenesu na sebe, tak mi velice pravděpodobně zůstane i až se vrátím do práce.
A jak už bylo několikrát zmíněno, je ideální pokud oba partneři mají cca stejné množství volného času.
TTohle je dobrý point. Základní péče o dítě a domácnost by vyšla na min. 60 tisíc měsíčně, pokud by se musela platit. Přeber si to, jak chceš.
DruI Ale houby zůstane, když chodí oba do práce, holt se nastaví starý nebo nový pravidla, já nevim proč se tady manžové prezentujou jako trubci co se na něco naučí a ženská se pak strhne a má to forever, snad je normální na toto téma dát diskuzi a dohodnout se, jsou-li oba aspoň trochu normální.
Mě fascinujou ty extrémy ala "mam svou práci", eště státem jakože placenou a pantáta to MUSÍ vidět stejně, fakt by mi to bylo trapný bejt doma s dítětem a čekat že po návratu z rachoty sambo veme koště.
dzizisketa A když nemáš těch recipročních 30, musíš vzít hadr a rákosku do ruky holt sama, to je ten point.
Mutziputzi A právě na to je zapotřebí si zvyknout, že je potřeba čas od času ty pravidla přenastavit. To je myslím to, na co si dzizisketa stěžuje. Že původně šlo to rozdělení samospádem a teď musí trochu zabojovat.
A mimochodem, když jsem doma s dítětem a mažel z domova pracuje, kdo má přes den vzít do ruky to koště? ;o)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY