Tak dnes jsem si vyzkoušela, že mít roční dítě celý den není legrace
, asi už jsem stará. Zase ta pohoda, že od 18:30 dítě spí a né, jak doma do půlnoci haló
. Tak jeden den za mnou a tři dny přede mnou. Jsem zvědavá taky na noc, až sevzbudí a zjistí, že nejsem máma.
Vše o těhotenství a dětech
Renusatko No a nezlákalo tě to k pořízení benjamínka? ![]()
Renusatko a mat rocne dieta, ktore chodi spat o 22.00-23.00- na nezaplatenie :D
Pinot Noir Já jsem tu třetí ....tentokrát určitě holčičku
...plánovala do 40. Manžel ale o třetím nechtěl ani slyšet. Pak přišla jedna neteř a před rokem druhá. S bráchou a švagrovou vycházím dobře a vídáme se každý týden. A myslím, že i manžel si ty neteře užívá, ale zpětně jsem ráda, že už to třetí nemáme. Nepřijde mi tak omezující ten můj věk, ale spíš už je v tom pohodlnost. Kolem svých dětí už člověk nedělá nic, nachystají si jídlo, vypraví se do školy, oblečou se, nají se a o starším kolikrát celý den nevím. Tohle je celodenní kolotoč, který by rozhodně omezoval i je.
olivieraa to už mám naštěstí 16 let za sebou, ale znám to moc dobře.![]()
Renusatko jojo přesně tak to vidím taky. a seš teda statečná, já se sice na hlídání příbuznejch dětiček těším, ale několik dnů v kuse s takhle malým to teda nevím jestli bych dala
Renusatko a mat rocne dieta, ktore chodi spat o 22.00-23.00- na nezaplatenie :D
no tak s vlastním nenaděláš nic, vrátit nejde![]()
viktorka_od splavu no ved uz sme sa jej vyhrazali, ze ju vymenime za lepsie decko :) teraz uz ani to nemozme lebo uz strasne vela rozumie. Ale ked sa zacne smiat a tancovat tak je hned zabudnute vsetko :D
olivieraa přesně tak![]()
viktorka_od splavu Já mám děti ráda, baví mě to. I kvůli tomu jsem kdysi šla na dětskou sestru. V 19 jsem celý rok hlídala dítě mé sestřenice za plat, když ona šla do práce. Celé dny a často i noci. Dneska je mu 24
.
Musím říct, že na to, že mi spala půl hodiny ráno a půl hodiny odpoledne na procházce, tak byla strašně hodná, úplně zlatá. Mám jí hodně ráda a mám k ní určitě bliží vztah než k té starší...tu zase strašně prožívá manžel a syn. Ona se pořád směje, má dobrou náladu, dobře jí. Odpoledne jsem s ní byla u nás a tak se zapojil i starší kluk a manžel. Hráli si s ní s autama![]()
. A tady zase dole bydlí mamka, takže když něco, tak volám jí. Zítra přijede i druhá babička, takže úplně sama na to nejsem.
letfenixa teraz ma 9 mesiacov a chuti mu takmer vsetko. akurat zuby mu este cele nevyliezli takze stravu zatial pucim vidlickou a maso mixujem na mensie kusky. problem je s tekutinami kedze z vody si odpije malo a nejak nema zaujem ani o caj takze ma stale umele mlieko. flaskove a kapsickove prikrmy chcem riesit prave len na tu cestu aby sa mi neskazilo to co pripravim doma. ale dufam aj v to ze dovtedy zacne pit aj ine tekutiny kedze v case cesty bude mat 17-18 mesiacov. pozerala som uz aj info na letiskach na ktorych budeme. dozvedela som sa akurat ze budu chciet niektore z prikrmov a tekutin otvarat a inak vsetko skenovat
eless Ja sa len obavam, aby mu chutili, ak ich nepozna. Takto ma vydesil maly, ze ich nechcel, ked nebola ina moznost, potom si dal len od jednej znacky. Len som chcela povedat, ze mozno bude jest normalne jedlo a nebudes musiet riesit kapsicky a flasticky.
eless Původní dotaz jsem nezaznamenala, ale syn má 14 měsíců a jí už běžná jídla - něco mu musím drobně pokrájet, ale jinak jí vše. Má 4 zuby ;)
Renusatko Tak to jseš frajerka, neumím si představit, že bych někomu vůbec roční dítě svěřila, ono to teda ani nikdy nehrozilo a stále nehrozí ani to skoro pětileté![]()
A taky nevím, jestli já bych zvládla hlídat takové mrně. Má věková skupina je až tak od prvního stupně dál, dřívější věk mě u dětí docela rozčiluje se přiznám...![]()
letfenixa Pinot Noir snazim sa aby dovtedy jedol co najviac "normalneho" jedla. zatial sa dari. ale samozrejme myslim na najhorsi scenar tak musim byt pripravena
v lietadle totiz tak male dieta nema narok na jedlo ani miesto na sedenie - bude postielka pocas letu a pridavny bezpecnostny pas pocas vzletu a pristavania (mozno aj turbulencii).
obcas mu davam aj kupene flaskove prikrmy roznych znaciek s masom a zeleninou a zjedol zatial vsetky.
V kolika měsících jste začaly dávat dětem příkrmy? Syn bude mít 5 měsíců a ráda bych s nimi začala, ale moc nevím, čeho se chytit a s čím vůbec začít. Dětská doktorka mi toho moc neřekla, spíš tak zběžně - začít mrkví, bramborem a další zeleninou. Nemáte někdo třeba doporučení na nějakou dobrou knížku o příkrmech? Děkuji ![]()
Luna Osobně bych taky nikomu na 4 dny nedala roční dítě, ještě teda z důvodu, že jedu na dovolenou, ale švagrová to moc neřeší a myslím, že je právě proto v pohodě. Malá je naštěstí totálně splachovací. Probudila se v noci jednou na mlíko a pak až ráno o půl 8, tak spala 13 hodin. Ani v noci nebyla nijak překvapená, že jsem tam já a ráno se smála.
Renusatko Tý jo, to by syn nezvládl. Nejdéle byl u babičky 3 hodiny a už se dožadoval mámy ;) A já bych to zřejmě déle taky nedala :D
Můj syn je taky v pohodě s více lidmi, ono se to někdy hodí, když jsem byla 4 dny v nemocnici, nijak nestrádal. Ale měl k dispozici na noc i tátu, tak to je taky jiný. Na dovolenou bych od ročního nejela a obdivuju tebe, jeden rok je náročný věk.
AquaB Začala jsem v necelých pěti měsících, ačkoliv plně kojené děti mají začít až v šesti. Ale doktorka řekla, že můžeme začít zkoušet, a mně to vyhovovalo, protože jevil opravdu velký zájem o to, co jíme my :) Doporučuje se novou potravinu zkoušet vždycky tři dny, zvládne-li se bez reakce. Začala jsem dýní, chutnala velmi, takže jsem pak potraviny, které samy o sobě nejsou tak chutné (brambory, cuketa, květák), přidávala k té dýni. Mezi prvními byly kromě jmenovaného taky batáty, fenykl, petržel, červená řepa, mrkev (tu jsem.docela odkládala, bála jsem se zácpy). Vařila jsem v páře, poté rozmixovala s trochou kvalitního oleje nebo másla. Ačkoliv všude píšou, že musí být vše čerstvé a nic ohřívané, připravovala jsem příkrm vždycky na tři dny. Jedno dopoledne uvařila a hned to jedl + další dva dny. Podle mě jsou tyhle pokyny jen lobby výrobců skleniček, aby odradili matky od vaření - komu by se chtělo crcat s takovou miniporcí denně, že? S příkrmy jsem rovnou začala učit pít vodu z hrnku, nejdřív z panákovky/štamprle plné skoro po okraj, naučil se krásně usrkávat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.