Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 12:21

DrowRanger Denně sundavat a nandavat bočnici by se mi asi brzy zajídalo. Asi bych raději uvažovala o jiném alternativním spaní přes den - cestovní nebo druhá klasická postýlka v obýváku, košík na kolečkách, druhý malý domácí kočárek, hacka

(Ta miminka si to často stejně vyřeší jinak. Syn přes den spal hrozně málo, když už se mi ho podařilo uspat, tak obyčejně spinkal u mě v náručí, opatrně přesunutý v kojícím polštáři na gauči vedle mě, v šátku u mě, v kočáru na balkoně... V postýlce vlastně nespal nikdy, máme ji jako takovou roztomilou dekoraci ložnice :-) Slouží hlavně jako zábrana, aby se mi neskulil z postele.

Postýlku Babybay jsme měli hlavně z prostorových důvodů, když jsme ještě bydleli v garsonce. Synkovi ale vydržela tak 4-5 měsíců. Popravdě, podruhé už bych ji nechtěla.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 12:24

žluťásek budeme mať kolísku, aspoň na tie začiatky, ale popravde mňa vôbec nenapadlo, že malé dieťa (myslím čerstvo po narodení) nebude cez deň spať! Kde je zdesený smajlík?? Čiže zrejme by sa mi oplatili skôr 2 postieľky, jedna napevno pripevnená k posteli, druhá v obývačke?

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 12:33

DrowRanger My jsme to tak měli, jednu v obýváku, jednu v ložnici. V porodnici nám i doporučovali nechávat ho přes den spát v běžném provozu, ne samozřejmě v rachotu a při řvoucí TV, ale při běžném chodu domácnosti, mluvení, rádiu. Noční spánek pak v tichu, tmě a jiném prostředí. Tak mezi druhým a třetím měsícem už mu ale jakýkoliv zvuk začal při spaní vadit, tak se z obývákové postýlky stalo místo na hraní.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 12:41

DrowRanger já mám nespavce, ale většina mimin normálně furt spí, klid :) kolébka do začátku je perfektní, podle mě si s ní vystacis a pak sama uvidíš, jak moc chce mrňousek přes den spinkat, kde, kdy, za jakých podmínek.

Já jsem se pořád nějak stresovala, že se malý musí naučit spát i beze mě. Až časem mi došlo, že když spí v šátku nebo v náručí, že to ničemu nevadí a mám chvíli čas relaxovat i já. Momentálně třeba chlapeček spí u prsa a nechce mě pustit z postele. Mám čas na vykecavani tady, takže vlastně no problém :-))

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 13:52

Já jsem měla půjčenou postýlku Chicco Next to me a bylo to naprosto super. Stacilo natahnout ruku...Vydržela 9 měsíců a pak jsme zkusili přesunout dceru do jejího pokoje do normální dřevěné šprusličkové a dobrý, dokonce mi přijde, že tam spí líp, když nás nemá na očích. Tu Next to me jsme tedy používali jen na noc, přes den spala všelijak, buď v tom pokojíku, nebo na gauči.

Offline Karja
43949 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 14:13

Díky za všechny tipy, a i k tomu monitoru,

DrowRanger Jo, díky ta je dobrá, i ta z Ikey. My nějaké postýlky máme doma, já možná zkusim vypátrat, jak by se s tou bočnicí dalo manipulovat. Hlavně mi došlo, že i naše postele dělal přítel s tátou, tak snad i nějakou vychytávku sundavání bočnice by mohli vymyslet.

Já už budu kupovat jednu menší nebo tu kolíbku, neposlala bys mi jestli máš ty nějakou vybranou? Já chci prostě něco trochu menšího do druhého pokoje. Jako různě to rozmejšlim, ale ono se stejně ukáže jestli je to dobrý nebo špatný řešení, až to to dítě začne používat. Ale nevim no, moji sourozenci měli velké děti a švagrová taky, takže bych spíš měla brát potaz k tomuhle a ne ke svojí tělesné konstituci:-D. Tak aby tu menší to dítě vůbec využilo.

S komodou jste šikovný, my jsme měli minulý týden takový zařizovací, a tento bylo ještě pár dodělávání, přijela jsem k rodičům, švagr sehnal materiál a připravil, hned jak jsem řekla, že by se mi hodil, táta ihned řezal na nějakou komodu, asi tak pětkrát rychlejší proces než u nás. Já ten život na vesnici snad přehodnotim, je tady dost schopnejch lidí, co dělaj rádi a ještě zadarmo, já bych jen seděla, vymejšlela a ukazovala, kam to maj stavět.

Offline Karja
43949 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 14:16

DrowRanger žluťásek Jinak cestovní jako alternativní spaní bych pořádně promyslela. Cestovní postýlka se sice dost využije, ale u nás doma na některých místech docela táhne, takže já bych jí mit nemohla. Ale prý jsou už i nějaké, co nejsou přímo na zemi, ale to bude asi taky cenově trochu jinak.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 14:17

Karja Kolísku mám podedenú, všetky deti z rodiny sme v nej spali prvých pár mesiacov, mama bola už tak aktívna, že do nej dala ušiť oblečenie aj záclonky, akurát ju musíme obrúsiť a nanovo natrieť. Apoň toto nemusím zháňať...

Inak tých detských vecí je tak strašne veľa...Vôbec netuším ču kúpiť a čo už je zbytočnosť...

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 15:19
Reakce na DrowRanger:

Karja Kolísku mám podedenú, všetky deti z rodiny sme v nej spali prvých pár mesiacov, mama bola už tak aktívna, že do nej dala ušiť oblečenie aj záclonky, akurát ju musíme obrúsiť a nanovo natrieť. Apoň toto nemusím zháňať...

Inak tých detských vecí je tak strašne veľa...Vôbec netuším ču kúpiť a čo už je zbytočnosť...

​To je tak strasne individualni pro kazde dite i kazdou domacnost... Nastesti jde dnes vsechno objednat pres net, takze bych po svych zkusenostech doporucila s nakupy pockat, az jak se to vyvine... Akorat snad autosedacku, pliny a par oblecku je dobre mit doma pred narozenim ;-)

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 15:42

DrowRanger Jak píše ziginka , to se poladí časem. To úplně novorozené mrně potřebuje akorát tebe, zbytek se vyvrbí ;)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 15:47

Pinot Noir to je úplne v rozpore s mojou prirodzenosťou, ja mám rada všetko dopredu aspoň ako-tak naplánované, zabezpečené a nakúpené, stavím sa, že dopadnem tak, že kúpim zo všetkého niečo aby som zistila, že 50% veí nikdy nepoužijem a práve tie fakt nutné veci ako plienky a pod. mi budú chýbať 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 15:51

Inak ešte ma napadá, používa tu niekto látkové plienky miesto jednorázových? Máte s nimi dobré skúsenosti? Odporučili by ste ich alebo by ste do toho už nešli? Rozmýšľam nad nimi ozaj viac menej len z ekologických dôvodov, jednorázové eko plienky sú pomerne drahé, tak uvažujem nad látkovými.

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 16:09

DrowRanger Já teda měka dost věcí nakoupených, i těch, o kterých by jiní řekli, že je to zbytečnost, a všechno jsem použila a u ničeho nelituji. Neměla jsem ovšem kočárek, absolutně jsem netušila, pro jaký se rozhodnout,vtak jsem měla 15 starou herku a rozhodla se až po čase. Neměla jsem v plánu monitor dechu, ale pak jsme pro něj jeli rovnou z porodnice, protože tam je měli a já ho najednou nutně potřebovala ;) A měla jsem málo oblečení, protože každý říkal, ať to nejmenší nekupuju, že z toho hned vyroste nebo mu to bude rovnou malé... A mně se narodila malá myška, které i to nejmenší bylo velké, a i toho nejmenšího jsem měla zoufale málo. Tak toho lituju, protože první dny mi to dost komplikovalo, prala jsem denně pár kousků, aby si měl druhý den co obléct...

Látkové používám, nejsem nijak radikální, na cesty a noc dávám jednorázové, ale jinak jsem za látkové ráda, neobtěžuje mě to. Jednorázové mi smrdí a množství odpadu mě děsí. 

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 16:11

DrowRanger používám látkové doma, na ven a na noc jednoráz. S tou kombinaci jsem úplně spokojená. Pro malé miminko bych s látkou začala jak se zahojí pupík, nejlepší se mi zdají klasické čtverce. Rychle schnou, to miminko se přebaluje fakt pořád.

Pro starší ei nejvíc osvědčily kalhotkove pleny, je s nimi snadná manipulace. A výrazně doporučuju separační pleny, chytí tu nejhorší špínu a nemusíš se rachat v hovinkách 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 16:17

Pinot Noir presne z toho dôvodu zvažujem látkové, prieči sa mi predstava že za deň vyhodím niekoľko plienok, ktoré sa budú rozkladať 100 a viac rokov... Plienky aj vyváraš a žehlíš?

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 16:19

DrowRanger pokud se chceš víc zorientovat, doporučuju FB skupinu poradna pro latkovacky, příp. i přidružený bazar. Dá se tam načerpat spousta rad jaké pleny pořídit, jaké značky a střihy se hodí pro různé miminčí proporce, jak a v čem prát atd. Na místní.mBazaru se dají starší pleny na zkoušku pořídit levně

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 16:28

žluťásek ďakujem, vidím, že si to musím začať niekde značiť, aby som postupne mohla čítať a študovať...

Offline Karja
43949 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 16:36

DrowRanger Já bych do těch látkových na střídačku taky šla, pokud je ta udržba jednoduchá. A věřím, že v době dnešních praček by jednodušší být mohla.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 16:45

DrowRanger pokud bys o to stála, muzu ti sem večer napsat nějaký přehled alternativ, co jsou fajn pro malé miminko. Je toho dost, mně trvalo pár týdnů, než jsem do toho pronikla :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 16:47

žluťásek ano, to by som veľmi rada :) Ďakujem! predpokladám, že aj Karja to ocení :)