Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:36

DrowRanger Vyvářím tak jednou za dva, tři týdny, jinak peru na 60°. Žehlím, ale nemusí se, já mám ovšem ráda vyrovnané komínky ;)  Používám jen klasické čtvercové pleny, cca do roka mi stačila vždy jedna, teď už musím dávat dvě, nebo jednu + savé jádro. Peru obden.

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:46

žluťásek  DrowRanger měli jsme to bez bočnice. Pro minimu tak do 7 měsíců. Pak jsme se stěhovali a řešili to jinak. Na batole jsem měla bočních úplně dole a ono si prelezalo tam a zpět.

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 18:08

žluťásek Jo, já to ocenim. Nevim, jak látkový zvládne obsluhovat partner, ale tak by je to dítě nosilo jen občas prostě. Já budu radši, když mi to napíšete tady, spíš, jak se to obsluhuje z hlediska praní a uklidu. Nerada brouzdám po jiných stránkách, mě to občas jinde až moc vyděsí.

Pinot Noir Btw. ten monitor se dává jen na delší spaní? Jakože do kočárku asi ne, co, tam to dítě vidim, na nějaký odpolední spaní nebo tak, taky?

Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 18:23

Karja Ten deskový do kočárku ven ne, kočár i stojící se může chvět třeba vánkem, a kdyby dítě přestalo dýchat, nezaznamená to vlivem toho chvění. Za chůze to nemá vůbec význam. My jsme ten monitor přehazovali na den do jedné postýlky, na noc do druhé.

Do kočárku by se hodil ten, co se dává na plenku.

Ad látkové pleny: muž je nasadit nezvládá ;)

Offline Ounz
20530 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 18:47

Mám dotaz. Od dopoledne mi to vrtá hlavou, jenže vlastní zkušenost nemám, ale nepřišlo mi normální: potkala sem v metru matku a dítě cca 6-7(?) chlapeček, vystajlovanej teda, a jemu se očividně něco nelíbilo, dělal scénu a řval a mlátil a kopal do ní (ona se nebránila) a pořád opakovaně vřískal ‘proč mi tohle děláš’ ‘jak mi to můžeš udělat’ - v angličtině teda, s důrazem na tom ME. Simvás napište mi, že šestiletý děcka normálně matky nebijou a nekopou, že to byl nějakej divnej extrém, co sem potkala, já si teda z dětství nepamatuju, že bych matku tloukla..?

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 19:00

Ounz Hele, třeba byl nějakej nemocnej, to se nedá moc posoudit. Takže normální to neni, ať je to spratek nebo má chudák nějaké postižení.

Pinot Noir Díky moc, to přendavání mě zajímalo, vozili jste to i na nějakej pobyt mimo domov?

Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 19:10

Karja Jo, na dovolenou i na víkend k našim jsme si ho vozili. Půjčujeme si cestovní postýlku, tam šel v pohodě dát.

Offline Ounz
20530 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 19:12

Karja no nemocně nevypadal (jen byl děsně vošklivej a hlučnej)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 19:57

Ounz  To bohužel znám, ne teda přímo takhle. Syn má ADHD, vysoké IQ, ale sociálně je mimo. Vidět na nich nic není. On teda nikdy nedělal extra scény na veřejnosti, ale občas jsem po hodině zuřivých dotazů, proč třeba jedem k zubaři už taky nereagovala. I když vzpomínám si, že jsme víc než rok, asi mezi třetím a čtvrtým rokem, chodili domů z obchodu se řevem, že chce vzít. Nikdy jsem ho nevzala, ale celou cestu do kopce se mi válel po zemi a řval...bohužel s tím vůbec nic neuděláš. 

Kamarádky má syna s ADHD taky, ta je občas terčem útoků do dnes, kolikrát mi říkala, že museli třeba z MHD vystoupit, že děcko pilvalo po lidech nebo mělo nějaký záchvat, že něco nechce. 

Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 20:02

Ounz Zrovna včera jsem fascinovaně četla na emiminu diskuzi, zakoženou maminkou, která chtěla radu, protože ji její tříletý syn dává facky, mlátí ji pěstmi a tak. Sto matek se upřímně děsilo a snažilo se jí poradit, ale jedna (nebo dvě?) se přidala, že má stejný problém. Takže se to tu a tam zřejmě vyskytne  Mě teda úplně mrazilo, když jsem to četla.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 21:05

K tomu monitoru a k zamyšlení - mám několik kamarádek žijících v bližší či vzdálenější cizině a každá z nich se divila, že se u nás monitor dechu používá plošně. Berou to trochu jako psychickou masáž matek, a v těch cizinách bez výjimky se monitory půjčují z nemocnic, pokud je k tomu důvod-rodinná dispozice nebo problém při porodu a tak. 

No a já monitor samosebou používala, protože když jsem nadhodila před sestrou, že existují domácnosti, kde se monitor nepoužívá, dostala jsem sprdunk a podědila monitor. Skončili jsme s tím v 6 měsících, když jsme letěli na dovolenou bez monitoru a po návratu už jsme ho znovu nepoužívali. 

Offline Ounz
20530 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 21:11

Renusatko no moje dobrá kamarádka má adhd syna taky, je to s ním náročný (já sem po dni návštěvy úplně ko, ona je s ním pořád ) takže vím, jaký můžou bejt, ale to bití a kopání sem nezažila. Tak asi je každej jinej, a možný je v rámci tohohle asi všechno. Jen mě to dost zarazilo, popravdě, člověk něco takovýho nevidí doma a jak sem nad tím furt přemejšlela, tak sem to hodila sem. Spojit si to s adhd mě v tu chvíli nenapadlo, tak sem tu skutečně našla vysvětlení..

Offline Ounz
20530 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 21:12

Pinot Noir no..tohle asi musí bejt docela nářez..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 21:25

Ounz Možná by toho bylo schopné každé dítě s ADHD. Ono u nich strašně moc závisí na tom, jak je vychováváš a mnohem horší než u běžných dětí je u nich nějaká volná výchova...nebo možná i rezignace rodičů. Já jsem třeba tvrďák a syn by si to přes všechno nedovolil, ale ta moje kamarádka má hodně volný vztah k výchově, manžel tam nefunguje vůbec a kluk s problémem nemá žádné hranice. Takže prostě občas mlátí i ji...nebo tak do 10 let to určitě dělal. Teď je mu 12 a pro změnu jim třeba v noci uteče z domu, protože třeba chtějí, aby napsal úkol. Není to proto, že by tam nechtěl bydlet, ale aby je potrestal. Přitom je to taky inteligentní dítě, se školou problém nemám, ale dělá jen co chce on. Ono u nás je taky větší klid, když nic nechceme, ale jsou prostě věci na kterých trváme i přes scény, i když občas to pro sousedy taky musí vypadat tak na sociálku. 

Offline Ounz
20530 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 21:31

Renusatko no, to s tou výchovou je asi zásadní, ta moje kamarádka ze začátku měla volnou, protože jedinej syn a miláček a tak a byl naprosto k nsnesení, ale když jin došlo, o co se jedná, tak zpřísnili. Od začátku se mu ale fakt hodně věnujou, je to docela dřina taková výchova, mi přijde. Ale píše se, že se pak (jsou li vychováváni) zklidněj..

Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 21:39

Mohučanka Je to masírka, souhlasím. Původně jsem ho ani nechtěla. Ale pak jsem byla z toho mimina tak vykulená a v porodnici monitor byl, a s mužem jsme se shodli, že doma budeme pořád chodit kontrolovat, jestli dýchá, že jsme ho cestou domů pořídili  Zhruba v půlroce jsme ho jednou zapomněli při cestování vzít s sebou a pak už jsme ho nebrali záměrně. Doma jsme ho přestali používat asi v osmi měsících, protože budulínek se postavil a začal skákat v postýlce jak opičák, tak by ho nejspíš brzo zničil. 

A přiznám se, že jsem se nechala tím SIDS vycukat, řídila jsem se těmi návody, jak syndromu zabránit (tvrdá matrace, žádné dečky, mantinely, hračky, polštářky) a teprve po několika týdnech až měsících pochopila, že moje dítě chce spát pevně zavinuté, zabořené v něčem měkkém a tvářičkou se tisknout k něčemu hebkému  

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 21:51

Ounz mě občas kope mladší dcera. Je to v úplném afektu, jasné, ze ji to nedovolím, ale v tu chvíli ji jakkoliv výhrůžka nebo negace ještě víc rozdivoci. Proste amok, většinou ve chvíli, když je hladová nebo přetížená. Jinak je fakt hodna a zvladatelna, třeba ze školy si ji, co se tyče chování spis chválí... výchovu mane takovou normální bych řekla, jsou věci, které dělat musí, pak věci, o kterých se dá jednat a pak ty, co jsou nám úplně jedno. Spis se mi děti víc vztekaji, když moc přitáhne otěže než když Nechávám některé věci na nich.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 21:54

Pinot Noir Já pozorovala, jestli dejchá i se zapnutým monitorem  

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 21:58

SISD je problém mezi 2-4 měsícem. S opatrnosti řekneme do půl roku. Pak už se stejně přetaceji a různe z toho monitoru utíkají.

Offline Ounz
20530 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 21:59

continuity no tak v afektu von zjevně byl  a ona (matka) zachovávala klid, takže to asi zná..

já mám děsně přísnou výchovu, pousta věcí sem nesměla a spousta musela, docela by mě zajímalo, jak by se mý rodiče popasovali s adhd děckem..