Mutziputzi Mně stačí, že zásadně používá termín "odkládání dětí do školek". V každém svém výlevu to použije nejmíň pětkrát ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Mutziputzi Tak stejne tak nemusi rodice dat dite do skolky ve dvou letech, povinna je az skolni dochazka, ne...aneb rozhodneme si o tom kazdy sam. Ale ze by se jeho nazorem, ktery neni podlozen nicim jinym, nez jeho dojmem a zkusenosti (z toho rozhovoru mi neni uplne jasny, jaky zkusenosti ma na mysli) mela ridit poslanecka snemovna?
Na systemu "matka tri roky s ditetem doma" me nejvic fascinuje, ze diteti nejspis ve dvou letech a jedenacti mesicich zpusobi pobyt ve skolce nenavratne trauma, ale ve trech letech a par dnech muze v klidku do skolky najednou na cely den, nebot matka se vraci na plny uvazek do prace. A argument, ze ja si muzu v Praze v klidku zaridit castecny uvazek, homeoffice a na jesle mam, neberu. Jo, ja muzu, ale treba moje svagrova v okresnim meste na to muze zapomenout.
OOn veřejně deklaruje, že se nezajímá o odborný background, nemá žádné vzdělání, nečte studie aj. výstupy. On má jen tu empirii na základě pozorování a svého cítění. Přesto ho laická veřejnost chápe jako odbornou autoritu, to je příšerné. A on nikdy neprotestuje, když ho někdo nazve psychologem.
JJá v Praze taky můžu na jesle zapomenout. Prostě příjem z částečného úvazku je nepokryje. A to jsem státní zaměstnanec. I v Praze žijí lidi s podprůměrnými příjmy, že jo. Jak pak má člověk vyslyset volání po větší individuální zodpovědnosti a menším spoléhání na stát, když má na několik let přerušenou kariéru, což znamená nejen momentální snížení příjmů, ale i nižší důchod v budoucnu, že.
Setare Poslanci jsou zcela běžně ovlivňováni zájmovými skupinami a nikde neni dáno kdo je má reprezentovat, poslanci nejsou povinni se tím řídi. Je přesvědčenej a neni sám, že optimální věk jsou tři roky a teď jsem dočetla rozhovor, kde sám říká, že je to individuální..jak jsem psala, nemusí mi jeho názory sedět, ale takovejch lidí je a nenadávam jim.
Pinot Noir A tak to je slovíčkaření ne? V podstatě to spíš odkládání je, asi málokdo očekává od "tetiček" pedagogickej zázrak.
Zuzuli Takže připouštíte, že je to hodně individuální a některým dětem to nemusí dělat vůbec žádné problémy? Sama znám takové příklady, kdy i dvouleté děti školku milují a čtyřleté nenávidí…
Ano, ale já když mám v sále 200 lidí, tak ode mě chtějí slyšet, jak to je. Mluvím obecně, ale já nemůžu za každou větou říkat: Ale u některých dětí to tak není. Dnes je problém, že maminky si otevřou internet a tam si najdou nějaké novinky o výchově a podle toho jedou, nezamýšlejí se nad tím, jestli je to pro jejich dítě dobré.
Jesle stojí do 10 tis měsíčně, no sorryjako
dzizisketa jasne, to nepopiram. Vim, ze to tak je. Ja to nedavno pocitala a muj navrat do prace driv a dite v jeslich by bylo jen pro muj dobry pocit, ze nesedim doma. Financne bych si nepomohla, co bych vydelala na castecny uvazek, by slo na jesle, pripadne by je jeste doplacel manzel. Ale teoreticka moznost tu je. Svagrova nema ani tu.
Volani po diteti doma s matkou do tri let mi prijde kontraproduktivni, raději jsem pro podporu zarizeni pro male deti a jejich dostupnost a lepsi dostupnost zlracenych uvazku. Resi se nizka porodnost a padaji navrhy na prispevek na auto u tretiho ditete
co matky radeji nedrzet v izolaci doma, aby nahrazovaly chabejici mista ve skolkach a jeslich. Znam hodne lidi, kterym by ta skolka od dvou let vazne pomohla. Staty s kratsi materskou, pokud vim, nejsou plne nevyrovnanych psychopatu.
Zuzuli no uz tu parkrat zaznely (osobni) zkusenosti z jinych zemi, kde je rocni dite v ustavu standard a matka ktera je tam nechce dat je osocovana, ze mu deformuje vyvoj kdyz mu upira rozvoj v kolektivu![]()
Zuzulimňa to fascinuje rovnako, aj synova pediatricka (bezdetná) to predkladá ako fakt.
viktorka_od splavu a prdel je, že když tady začne diskuze o nadstandardních podmínkách a možnostech českejch matek, že jinde kolikrát 3 měsíce a hybaj, doma zadáčo, konec v práci nebo cáluj chůvu a jesle, rozhodně ne dotovaný obcí jako u nás, tak je to taky špatně![]()
Mutziputzi Hele, ja mu nenadavala, ale proste se prezentuje jako neco, co neni a svoje dojmy a nazory vydava za univerzalni pravdu, s tim problem mam. On vycita matkam, ze si neco prectou a jedou podle toho...a on jako dela co? Prednasi jim tu svoji pravdu (no ok, asi ji neznam celou, pochopila jsem, ze kdybych to chtela vedet, musim na ten dvoudenni seminar!).
Zuzuli Měla jsem dítě v soukromém zařízení a pracovala na částečný úvazek a v mínusu jsem nebyla jen "díky" tomu, že býval nemocný a musela ho pohlídat babička, takže jsem pár dní za školku ušetřila, nebo jsem práci dodělávala v noci. Jeho první měsíce byly náročné a po roce jsem prostě potřebovala od něj na chvíli vypadnout, ale finanční výsledek byl tristní.
OOn neříká, jak to je, protože:
1. O tom vůbec nic neví, vše jsou jen jeho dojmy, které vycházejí z pozorování, které si filtruje tak, aby vyhovovalo jeho předsudkům
2. Je to variabilní. Akorát na tomhle faktu si holt člověk nezalozi svou terapeutickou živnost (ve smyslu, že trauma si léčí on)
Setare nevim no, jsou lidi co bojujou proti zimnímu času a taky to nejsou mozkový chirurgové, svoboda slova a názoru prostě![]()
dzizisketa A proč by neměl mít právo na tyhle názory, ježišmarjá, po světě chodí milion lidi, který maj podle mě debilní názory, mít názor neni koncesovaná živnost, ať si ho má. To že je sugestivní zřejmě a dosti lidem jeho názory sedí, tak co jako, lobbuje za svuj názor, na kterej slyší dost lidí, holt dobrej projekt. Nevim kde zas bereš to že vychází z pozorování který filtruje podle svejch předsudků, prostě má názor a lidi ho poslouchaj, názorovej pluralizmus v praxi, to fakt neni zločin.
PPrávo mánna ledasco. Kdyby ty své názory jako názory deklaroval, byl by to prostě smutný případ pána kterému ujel vlak. Pokud ale účelově pracuje s aurou odborníka, kterým není, navíc v politickém boji, je to prostě blb.
Mutziputzi Ja jeho svobodu slova nijak nezpochybnuju...proste mam problem s tim, jak se prezentuje (jako odbornik, kterym neni) a s vecma typu "nenavratne poskodite dite, i kdyz nevim jak, a mama se musi chovat tak a tata zase tak).
Tak bych asi spis mela napsat, ze me prekvapuje, kolik lidi se na takovy veci chyti a slysi na to.
Je to pro me asi tak na urovni Milusky nebo jak se jmenuje ta, co se omlouva muzum. Ta si taky uziva svobodu slova.
Nakonec vsichni tady vyjadrili svuj nazor, takze svoboda projevu vsem. ![]()
dzizisketa Ale jo, můžeš ho mít za blba, ale neni to zločinec a titul čurák mi přijde taky jako řekla bych přehnanej![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY