Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 13. února 2020 17:08

Mrakoplas

PPod heslem Marek Herman na české wikipedii jsou odkazy i na oponenty. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 13. února 2020 17:20

Mutziputzi a tech 10k/mesic za jesle ti prijde malo? Kdyz ma jeden prumernou mzdu, druhy dela na castecny uvazek a jeste treba plati hypoteku? Protoze 10k je kolikrat nedostuona castka i pro 2 pracujici na fulltime. Nebo kdyz maji nedejboze dalsi deti?Je to jak pise dzizisketa , dokud si muzes vybrat, tak je to fer -kdo chce a muze, dite odevzda, kdo nechce nebo nemuze, zustava doma. Ale proc pan lobbuje za to, aby 2lety deti nesmely do skolky, je mi zahadou. To je jako s tema potratama. Dokud si muze vybrat, jestli jit nebo ne, je to ok. Jakmile mas zakaz  uz to v poradku neni.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. února 2020 17:57

711990 Prijde mi to jako velice prijatelna cena za takovou sluzbu, kdyz si ji stat nemuze dovolit dotovat, k tomu prece zaroven do tri let muzes pobirat rodicovskej prispevek. Uz jenom tady je zcela bezny 10 litru mesicne vydat za hadry a kosmetiku.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 13. února 2020 18:17

Mutziputzi no, taky nemluvime o tech, co tech 10k vydaj za neco jinyho, zejo. Ale tak v pohode. Spis je to takova past pro nizkoprijmovy skupiny, ze ktery se pak fakt tezko dostava.

Offline barbucha blogger
36165 příspěvků moje polička 13. února 2020 18:17
Reakce na dzizisketa:

Pokud ale účelově pracuje s aurou odborníka, kterým není, navíc v politickém boji, je to prostě blb. 

​Spíš podvodník... nedůvěryhodnej podvodník.

Ale tak novej ombudsman taky neoprávněně používal titul, a kam se až dostal! Doba si to zjevně žádá!

20970 příspěvků moje polička 13. února 2020 18:35

711990 Ale tak průměrná mzda je 30 tisíc, 1/2úvazek pak 15, rodicovskej prispevek na 30 mesicu je 10 tisic...nic nereálnýho. Chtít po státu v podstatě bezplatnou péči o děti 2-6 let je dle mého zpovýkanost...ale to jsme se dostaly úplně jinam

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 13. února 2020 18:37

Mutziputzi Při rodičáku jsou hodiny v jeslích omezené, přešvihneš, o rodičák přijdeš.

20970 příspěvků moje polička 13. února 2020 18:40

Pinot Noir platí i pro soukromý? ale OK, 92 hodin limit, potom je to 5 tisíc měsíčně a časová dotace odpovídá 1/2úvazku....jako já nevim no, fakt mi to nepřijde jako něco nedostupnýho

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 13. února 2020 18:52

Mutziputzi Aha, tak to zvedli. U prvního synka to bylo 46, což bylo k ničemu.

20970 příspěvků moje polička 13. února 2020 18:54

Pinot Noir údajně to zvedli zároveň s navýšením toho rod.příspěvku od ledna, řiká google po letmym nástřelu

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 13. února 2020 18:56

Jsem se zeptala a zmizela do pryc, ze. Me na tom sere s prominutim, ze z nas co dame dite ve 2 nebo driv do zarizeni, dela fakt tyrany co casem sklidi co zaseli, a nejhorsi je ze tu pak po vecerech doma brecim ze je starsi ve skolce atd. Mliko na mozkua tak aspon mam munici na rozhovor s mati. 

Offline Kokoska
35192 příspěvků moje polička 13. února 2020 19:53

Cely generace deti mazaly ve dvou letech do jesli a nevim, jestli z toho maj ty strasny nasledky. Rekla bych, ze to je velice individualni zalezitost a je na zvazeni kazdeho rodice, jak se k tomu postavi. Ja jsem to nedala, uz jsem tu psala, ze jsme jesle vzdali. Sice jsme zili z jednoho platu, ale videt rano to svoje mrne, jak se drzi za futra a chce byt s maminkou... a nemoce, no.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 13. února 2020 20:03

Kokoska Taky naše dítě začalo chodit do školky, až to zvládlo bez pláče. Muž pracoval dopoledne a občas víkend, já dopoledne a občas víkend. Zpětně mě teda mrzí, že jsem se na tu práci nevykaslala úplně. Mohlo to byt pro mě jednodušší.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 13. února 2020 20:12

Kokoska Já jsem byla rozhodnutá, že když dcera nebude chtít, tak do školky chodit nebude. Ale při loučení plakala jen první čtyři nebo pět dní, pak plakat přestala a teď se ptá i v neděli, jestli jde do školky. Je to tedy soukromé zařízení, kde hledí na individuální podivnůstky jednotlivých dětí. Ale chodí tam chlapeček, který je tam od září a pláče pořád. Tak to bych já nedala. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. února 2020 20:30

Ještě bych rada připomněla, ze se tu bavíme o zbrusu novejch podmínkách. Ještě v prosinci byl rodicak na 30 měsíců něco málo přes 7 tis. a možnost hlídání max 46 hod. To fakt nebylo nic moc. Navíc je známo, ze průměrnej plat v Praze zvedaj manažerský pozice a nedosáhne na nej 61 % lidi. Takže zas tak růžově bych to neviděla, pro většinu lidi to proste drahé je. 

Offline Aranel
6701 příspěvků moje polička 13. února 2020 21:06

Kdo by teda ještě neměl dost mansplainingu, může si dopřát rozhovor s pekařem Bláhou. Mimo jiné se dozvíte, že matky na rodičovské ztrácejí pracovní návyky, protože... wait for it... je nic nenutí ráno vstávat!!

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 13. února 2020 21:23

Aranel

To aspiruje na blbost roku

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 13. února 2020 21:31

Aranel mu to vřeštící, člověku po hlavě skákající a prstíčkem do oka šťouchající nic asi pošlu na vyzkoušení. Pak se uvidí

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 13. února 2020 21:42

Aranel Jasne no, zvlast o vikendu si clovek prispi i do deseti, ze jo! Mne to tak zlepsilo pracovni navyky, jsem mnohem rychlejsi a efektivni, mne nekdo rict, ze jdu ted delat doktora, tak snad reknu, jasne, naucim se. 

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 13. února 2020 22:45

Vím, že jsem s tím jídlem už trapná, ale mně nežere ani to druhý dítě . Teda mlíka vypije asi dost, ale příkrmy skoro vůbec, někdy do něj nedostanu ani gram, když je lepší den, tak třeba tři čtyři ty malinké lžičky. Pít cokoliv jiného než mlíko taky odmítá. Měli jste někdo takový exemplář, který byl v osmi měsících jen na mlíku? Starší v tomhle věku snědl třeba půlku jogurtu nebo půl skleničky přesnídávky.