Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 13. února 2020 22:58

Pinot Noir já jsem začínala s příkrmy až v půlce sedmýho měsíce a byly to úplně zanedbatelný trošky zpočátku. Byla bych v klidu, dokud chce mlíko, má tam všechno co potřebuje. 

Nechceš zkusit spíš kus do ruky? Beztak pořád něco ožužlávaj, tak se u toho trochu nakrmí 

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 13. února 2020 23:03

žluťásek Kousky jsem zkusila, ale děsně se dávil, úplně se mi z toho udělalo úzko. To už fakt ne.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 13. února 2020 23:05

Pinot Noir Já. Dcera byla čistě na mateřině rok. Nedostala jsem do ní nic jinýho, ani UM. Byla jsem z toho na mrtvici. Dospělosti dožila ve zdraví :)

Offline DruI
5610 příspěvků moje polička 13. února 2020 23:17

Pinot Noir Dcera byla taky dost dlouho převážně na mlíku. Příkrmy jsem teda dávala už od šestého měsíce, ale první tři čtyři měsíce to bylo většinou takové homeopatické množství spíš jenom na ochutnání. A teda pít cokoli jiného než mlíko odmítala snad až do roka, z čehož jsem byla upřímně nešťastná.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 14. února 2020 01:45

Pinot Noir Dcera v osmi měsících nesnedla ani lžičku prikrmu. Každý den můj pokus v poledne velmi bravurně jazykem vytlačovala ven po několik měsíců. Váhové se pohybovala mezi 3-1 percentilem. Na převážení k doktorovi jsme chodili každý měsíc. Kolem jednoho roku vzala na milost brokolici. Plival i UM, byla jen kojena. Ve 13 měs jsem přestala kojit a vzala na milost UM i začala jíst. Nikdy ale nedala takové porce jako vrstevníci. Běžné porce jídla začala jíst až tak po 5. roce. Teď na ZS ji už běžné porce, váhově je pod 10. percentilem. A ji všechno. Zeleninu, ovoce, ryby, luštěniny apod. 

Když si na to vzpomenu, byly to strašné nervy. Ale dcera má výborného pediatra, vždy mě uklidnil, že přibírá malinko, ale nehubne a to je ok. Ona byla velmi vitální. Sedla a stoupla si už v 7 měs. Vypadala velmi zdravě, akorát byla drobek.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 14. února 2020 02:14

Pinot Noir Vlastně jsem ti chtěla napsat, aby ses s tím jídlem děti tak nestresovala. I když moc dobře vím, že mě se to teď už lehce říká.... 

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 14. února 2020 06:22

OliveOyl DruI Díky! To pití mě zatím tak netrápí, mlíko pije, v zimě to asi stačí.

notna Děkuju. No, budu se snažit. Jeden se trochu polepšil, tak si hned musím najít jiný objekt stresu

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 14. února 2020 06:46

Pinot Noir Ja osobne ne,ale kamaradka ano. Presne jak pises. A vydrzelo jim to dlouho. Jeji dcera byla oproti memu synovi polovicni. I ted je drobnejsi,ale jako predskolaci uz se srovnali a jinak to nicemu nevadi. Krom jidla je skvela. Akorat kamaradka mi zavidela,kdyz syn jedl a oni nic  

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 14. února 2020 07:25

Pinot Noir dcera byla do pul roku vyhradne na mliku, po pul roc jsem nadsene nakoupila hromady biozeleniny a tesila se, jak budu vymyslet ruzne kasicky. Madam si vzala lzici a vytrestila na me oci, jestli to jako myslim vazne. Takhle ji to vydrzelo asi do roku. Obcas milostive snedla tri, ctyri lzice a pak se mi sapala do vystrihu. Do roku a pul tomu jidlu moc nedala, podvyzivena nebyla ani nahodou. Takze bych se z toho nestresovala, ma svuj cas. Kdyz neni hladovej, neresila bych to. Nabizela, ale nenutila. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. února 2020 07:45

Pinot Noir do roka je stale hlavbim zdrojem energie mliko, prikrmy sou jen doplnek a na zkouseni. Takze v pohode!!! Navic UM ma v sobe vyuzitelny zelezo, takze to mas lepsi nez kdybys kojila a snazila se ho do nej dostat bokem. 

MP Meri presne, median je 27k.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 07:55

711990 průměr je 34, medián 29...v Praze ho tipuju ještě vyšší, hele dítě může do jeslí na 92 hodin, bereš 10 litrů rodičák...jako co fakt chtít víc, to neni nic nedostupnýho

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. února 2020 08:04

Mutziputzi pardon, sem se koukla na starej udaj. Ale MP Meri ma praveu, ze to sou udaje platny mesic a pul. V dobe toho jeho lobbovani byly podminky uplne jiny (polovicni hodiny a 7k/3roky). 

20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 08:12

711990 No to jo a dřív byly ještě horší, rodičák páš šlupek, jesle ani nebyly, školky poddimenzovaný, že se tam nevešly ani tříletý..teď je to paráda a furt si některý stěžujou. Myslim, že v Česku je aktuálně sakra nadstandard v týhle oblasti, stěžování si je čirá zpovejkanost.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. února 2020 08:28

Mutziputzi tvl ty to fakt prekroutis vzdycky. Mluvime o tom, ze kdyz tenhle chlap bojoval proti dvouletejm ve skolkach, byl ty podminky takovy. Nikdo tady si nestezuje ze ma malo

20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 08:36

711990 Já neřikam, že tady si někdo stěžuje že má málo, ale padlo tady že 10 za jesle je něco v podstatě nedostupnýho. Ten chlap lobboval za něco o čem je zřejmě přesvědčenej a za segment kterej je v celym legislativnim rámci nějak řešenej, prostě stát jednak nemá na to dotovat školky pro dvouletý a některý, jako dotyčnej, si navíc myslí, že dvouletý tam ve většině případů nepatří, lobbuje za to, jeho názor nezastává většina, takže to vede k nastavení nějakýho kompromisu, nic víc.

Prostě jsem přesvědčená, že kdo chce, dítě ve 2 letech někam upíchne a vydělá aspoň tolik, že bude na svym. Jsou i firemní jesle atd atd...myslim že v Česku buďme rádi za štědrost sociálního, potažmo vzdělávacího systému, to je celý.

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 14. února 2020 08:38
Reakce na 711990:

Mutziputzi tvl ty to fakt prekroutis vzdycky. Mluvime o tom, ze kdyz tenhle chlap bojoval proti dvouletejm ve skolkach, byl ty podminky takovy. Nikdo tady si nestezuje ze ma malo

Mutziputzi A ty jesle za deset tisíc - fakt jsou nebo jsi to jen tak střelila?

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 14. února 2020 08:39

Jaj, proč se mi to tam tak blbě ocitovalo?

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 14. února 2020 08:40

Pinot Noir jsou, znama tam ma 2 deti ze 3. 

20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 08:42

Pinot Noir hodila jsem do googlu a dvě namátkově měly ceny do 10 tis. za cca 8 hodin denně

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 14. února 2020 08:45

Chacha, tak jsem se podívala na stránky soukromé školky u nás v ulici. Jako tušila jsem, že to bude moc , ale 23 tis. je fakt masakr