Kokoska Tak lepší dítě v jeslích, než matka v Bohnicích.
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek na sestce jsou ceny vyhnany vysokymi najmy a kupni silou no... sehnat jesle pod 20 je skoro nemozne a to jsou spis hldiaci skupiny, kde se neda cekat nic navic.
DruI vzdyt pisu, ze je rozdil mezi nakrocenim do Bohnic a "nebavi me". Taky kazdy rika "mam depku" a malokdo to doopravdy zazil.
Kokoska No já jenom, že hodnotit zvenčí, ve kterém stádiu se dotyčná matka nachází je dost ošidné a ten krok mezi prohlášením "nebaví mě" a nutnou hospitalizací může být dost krátkej. Tak bych to dávání dětí do jeslí nestigmatizovala v žádném případě.
DruI a z ceho usuzujes, ze ja to stigmatizuju?
Ale strkat rocni, rok a pul "stare" dite do jesli, protoze "uz me to doma nebavi, uz se z toho zblaznim"...
Z tohohle. Já chápu, že to tak úplně nemyslíš, ale žena, která je na hraně si z takového prohlášení vezme víceméně to, že jestli chce být dobrá matka, tak má zatnout zuby a s tím dítětem sakra vydržet doma a nestrkat ho do jeslí. Žena, která je psychicky v pohodě nad tím jenom mávne rukou, protože to fakt je na uvážení jedné každé rodiny a a nemusí jedno řešení vyhovovat všem.
Starsi nastoupila do soukrome skolky v 19 mesicich, tyden pote, co se narodila mladsi. Byla s tim v pohode, ted bude chodit 4x do tydne, tak uvidime. Nam fakt prislo ze se doma nudi, i kdyz jsem se ji venovala co to s novorozencem slo. Ale taky me obcas prepadnou pochybnosti, jestli delame dobre. Ale treba ted na dovolene jsme na ne byli 2, stridali jsme se vzdy dopoledne/odpoledne na lyzich a ten na koho ten den vysla delsi sluzba, vecer obvykle padal na hubu. Ono se to nezda, ale i kdyz mladsi prospi v kocaru dopoledne, venujes se naplno starsi, do toho plichtis obed, vzbudi se mladsi, starsi obedva, mladsi se koji, pak s miminem v naruci odvelis starsi do postele, kde pul hodiny rajtuje a ty tisis mensi aby uz starsi konecne usla. Ve chvili kdy usne starsi, mladsi uz je ricna z toho ze neco chce a nevi co, tak rychle chuvicku, zmizet z pokoje, dalsi 2 hodiny se venujes mladsi aby nezacla jecet a tim ti starsi nevzbudila, no a ve chvili kdy se vzbudi starsi, je mladsi akorat tak na zastlat do kocaru a spat. Jenze starsi nechce ven, tak ji strcis na nocnik, do ruky kus bananu, prevlect do venkovniho, mala uz rve ze chce spat, velka rve protoze neco.... Atd atd atd. Tohle je pak fakt na nervy a po kazdem takovem dni si rikam dikybohu za skolku...
rasaNori no a teď si predstav, že když se narodila mladší, tak se starší v těch dvou letech zasekla a nechtěla bez nás ani ven s babičkou.![]()
Trvalo to celý rok než byla ochotna jít někam bez nás na víc než par hodin. Pak se to zlomilo a školky šla normálně ve třech a bez scen a revu.
Ale šlo to, nakonec jsem si v tom nějaký systém našla. Fakt bude líp.
continuity ale jo, ono to nejak funguje, nekdy pravda rve jedna nebo druha nebo ja:D ale pak me serou takovi jako Herman, ktery kategoricky prohlasi ze decko a matka do 3 let jedno jsou, moje mama se toho chyti a pak rype. A ty vis ze tyden v kuse tohohle rezimu je na masli, i ji to reknes, a ona ti rekne at je muz vic doma a vic pomaha
nebo ze jsme si nemeli delat deti tak blizko od sebe. Nebo podobnou perlu.
Ten článok od Hermana mi poslala aj moja mama, pričom ja som bola v jasliach od roka.![]()
letfenixa tak to nevíš, co jí běží hlavou. Moje sestra byla v jeslich taky a máma na to dodnes nevzpomíná ráda.
DruI tak znovu - opravdu cítím rozdíl mezi "nebaví" a "jsem na pokraji svých fyzických i psychických možností". A opravdu si nemyslím, že všechny roční děti jsou v jeslích proto, že se jejich matky chtějí bavit a mít od nich pokoj. A už vůbec bych si bez znalosti konkrétního případu nedovolila někoho odsuzovat.
rasaNori pokud se dítě do školky těší, neřešila bych to.
Mě občas překvapí takové to stanovisko: dítě tam brečí, je pořád nemocné, ale já ho tam stejně davam, kdo by to doma vydržel?
Kokoska Myslím, že dětí, které jsou v jeslích, protože to s nimi matku jen nebaví, bude minimum, pokud vůbec nějaké.
continuity prave ze je zdrava i pres dochazku, tesi se tam, mluvi o skolce doma porad. A podle moji mamy trpi...
Pinot Noir viz příspěvek continuity nad námi :)
Kokoska no ten dodatek "kdo by to doma vydržel" jsem teda nikdy neslyšela.
Pinot Noir já bych to s dovolením uzavřela. Myslím, si, že je dobré tu možnost mít, když jsou pro to důvody a dítě to dobře snáší, rozhodně bych to plošně nezakazovala.
Pinot Noir ja ho jednou zaslechla, slo o 3 letou holcicku v normalni skolce, kterou matka vyzvedavala pred patou, tesne pred zavirackou, protoze kdo by to doma se dvema vydrzel.
Nic si nevyčítej, trpící dvouleté dítě vypadá jinak. Třeba ji to časem přestane ve školce bavit a bude chtít být doma s mámou, tak to budete muset řešit, ale pokud je situace jaká je, nevidím důvod to měnit nebo se zdržovat hlubokými úvahami, jestli je to správně. Komu by to prospělo?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY