Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:04

Lamicka Tak jo, no, udolaly jste mě

Já synka stáhla, když brečel celé odpoledne, že už do školky nikdy nepůjde, ale mít tříletého a mimino doma, zvlášť v zimě, je teda někdy fakt masakr. Navíc je oba nikdo nepohlídá, takže cokoliv potřebuju zařídit, s minimálně jedním se musím vláčet.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:04

Od Hermana jsem četla už tu jeho prvotinu Najděte si svého marťana. už je to dlouho, uplně přesně si to nepamatuji, ale zůstal mi dojem, že prosazuje individuální přístup k dětem, kdy jsou na co zralé včetně té školky. Ale možná jsem si tam vyčetla jen co jsem chtěla. nepřišel mi nijak radikální. Víc jsem nečetla ani s ním neviděla. Mně to docela tehdy pomohlo ustát tlaky okolí, kdy mi bylo tak trochu naznačováno, že dceru rozmazluji, když do školky půjde až bude chtít. 

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:05

Pinot Noir Já to nejdu hodnotit, toto si musí každý rozhodnout sám. Znám dve ženy, co vrzly děti chůvě ve třech měsících a ve třech letech se doma hádají, koho je práce je ráno obstarat a vypravit do školky. Je mi líto celé rodiny a ač si myslím, že mít děti je hezké, rozhodně to není povinné. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:10

Pinot Noir udelala jsi dobre, ty slzy a trapeni za to nestoji. Ja dala prvni do jesli na 3 dopoledne, protoze mi bylo v tehotenstvi strasne spatne a pak jsem ji to prodlouzila, protoze jsem si obcas chtela uzit jen miminko. Byla v jeslich spokojena, ale kdyby se trapila, tak bych si ji taky nechala doma. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:10
Reakce na Lamicka:

Pinot Noir ja ho jednou zaslechla, slo o 3 letou holcicku v normalni skolce, kterou matka vyzvedavala pred patou, tesne pred zavirackou, protoze kdo by to doma se dvema vydrzel.  

​Mi připomněla že jsem vyslechla v práci stížnost od dvou pracujících matek, co jim nevzaly 3 leté děti do školky pro nedostatek kapacity a pak vídaly jak si kolem čtvrtý jezdí pro starší děti matky s kočárkama...to bych se BTW vztekla na místě matek těch odmítnutejch.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:20

Mutziputzi Vztekat se muzou, ale nic s tim neudelaji. U nas dlouho vychazela reditelka vstric pracujicim matkam, ale pak zavedli nejakou apku, ktera to vyhodnocuje anonymne a hlavnim kriteriem je vek. Priklad. dite narozene v srpnu, jehoz matka se vraci v zari do prace se nedostane, ale dostane se dite narozene v cervnu, ktere ma matku na rodicaku.

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:21

Mutziputzi kdysi to byla strašná kauze, školky tyto děti nechtěly brát. Ale pak se to řešilo až někde u ombudsmana se závěrem, že není možné upírat přístup ke vzdělávání dítěti jenom proto, že je matka doma se starším 

Jak říkám, znám holčičku, ktera tráví ve školce dny od rána do večera pět dní v týdnu a to i tehdy, pokud má někdo volno. Nebo ji maminka v pět večer vola, že si ještě zajde na cestou na pedikúru a že ji možná stihne večer dát pusu než půjde spát. 

Znám dítě rozvedených rodičů, kdy jeden i druhý přemýšlí, komu ho hodit na krk, když ho ma zrovna těch pár dni na starosti. 

Offline Zuzuli
3880 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:23
Reakce na žluťásek:

rasaNori no koukám teď na okolí a u nás tak 20-30 tis plus jídlo. To je nářez

​Dejvice, a okoli, ze? Na to jsem prave taky koukala, nejblizsi prijatelne jesle jsem nasla v Suchdole. Ale pobavilo me, ze v cenikach maji napsano, ze treba saunovani a pece o domaci zvirata je v cene kdybych mela dite vozit do jesli za desitku do Modran, tak bych denne pracovala tak dve hodiny a pak vyrazila zase pro dite...

Tady se ale porad bavime o Praze. Mimo ni a treba krajska mesta tech jesli a nebo zamestnavatelu ochotnych davat castecne uvazky a nebo homeoffice podle zkusenosti nasich mimoprazskych kamaradu moc neni. 

20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:26

Lamicka to je mi jasný, že stěžovat bych si mohla leda na hlavnim nádraží, ale vztekla bych se

continuity já ani nesoudim to jestli se někdo věnuje dítěti a chce nebo nechce bejt s nim, ani tu pedikúru bych nesoudila, to spíš že jim to neni tak jako společensky trapný, že jejich dítě zabírá místo někomu kdo to potřebuje

20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:31

Zuzuli zrovna ta Maxíkova školka stojí na šestce 12

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:34

Mám za sebou hrůzný zážitek půjčování lyží s nevyspalým batoletem největší tragédie nastala, když vyšlo najevo, že lyžáky velikosti 15-16 cm mají jen modré!!!

Chvilku jsem si připadala jako matka, která si usmyslela, že chce mít doma novou Shiffrinovou, zvlášť když mě hned na začátku pán upozornil, že dcera je hubená a já si přesto chtěla lyže půjčit. Akorát teda neměli 70, ale jen 80 a já se bojím, že to bude moc dlouhé, dcera má asi 98 cm. continuitynebo další lyžníci, co myslíte? Napadlo mně ještě půjčit krátké lyže přímo na místě. 

(Nečekám od dceřina lyžování nic, ale nechci, aby byla otrávená.)

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:38

Mohučanka měla by je mít pod bradu. Pokud jsou delší, je to špatně. (A to platí i pro děti, které to už umí).

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:43

continuity aha, díky, to by asi mohlo vyjít. Ten chlapík vlastně neváhal kvůli délce, ale kvůli váze lyží. 

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:46

Mohučanka váhu bych tolik neřešila, nám dva hubenoury. Pokud na tu muší váhu nastavil vázání, je to ok. 

Offline DruI
5610 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:48

Mutziputzi Tak ta matka s kočárkem může pracovat z domova, což by se dvěma dětma nedala. Nebo se k dítěti starà o staré rodiče. Já bych nesoudila z letmého pohledu.

Offline viktorka_od splavu
49474 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:50

Mutziputzi "společensky trapné" je imho kastování rodičů na ty, kteří mají "společenské právo" dát děti do školky a kteří ne

20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:52

viktorka_od splavu právo mají oba druhy matek, pracující i nepracující, nikoho nekastuju, pouze by mi bylo trapný před těma prvníma jim svým dítětem zabírat místo a komplikovat návrat do práce

Offline viktorka_od splavu
49474 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:55

Mutziputzi nevím jak ty, já si nezjišťovala kolik lidí má zájem o školku, když jsem tam dávala svý děti, předpokládám že to je starost zřizovatele, ne moje. jestli ty sama budeš vyhodnocovat zda jsou jiní potřebnější a jestli si dítě necháš pro všeobecný prospěch raději doma, tvá věc

20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 11:59

viktorka_od splavu Ty si zas potřebuješ zaštěkat viď? Já myslim, že je zřejmé očem píšu a co je mi asi taky jasný

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 14. února 2020 12:05

Já si myslím, že by bylo lepší, kdyby rodiče tlačili na větší počet jeslí a školek, ne se hádat o to, kdo má větší právo tam dítě mít.