Vše o těhotenství a dětech
continuity ještě jednou díky. On na dceru mrknul a namítal, že je moc drobná, že ty lyže neutáhne. Ona navíc absolutně nespolupracovala...Svalově na tom ale není špatně, plave, leze.
Jo, a matky, které děti nebaví, byly vždy a vzdy budou. Pro jejich děti je pak snad i lepší mít nějakou zábavu v instituci, než být deset hodin v kuse s otráveným rodičem.
dzizisketa Treba na P6 je problem trochu jinde (mluvim o skolkach, ne o jeslich). Pocet mist je dostatecny, vloni uvadeli, ze se dostalo kazde dite ve veku 3 let. Proto MČ nechce zrizovat dalsi skolky. Jenze pokud chces misto v konkretni skolce (vzdalenost, program...), tak nastava problem, protoze skolka nema kapacitu.
dzizisketa A budou ty rodiče za ty jesle a školky platit řekněme poněkud tržnější ceny? Protože chtít umí každej, ale ohánět se pak tabulkovym 1/2úvazkem, to už je těžký.
Mohučanka kolik je dceri? Jestli rikal, ze je drobna, tak zacnete opatrne a hlidejte, at se nepretezuje, hrozi pak unavova zlomenina.
Lamicka budou jí tři. Jinak počítáme s tím, že čas strávený na lyžích se bude počítat v minutách, ne v hodinách. A když nebude chtít lyžovat, budeme sáňkovat. Zatím pořád fňuká, že lyžovat chce, když jí dám na hlavu helmu, tak se na sebe culí v zrcadle a celkem se zájmem sleduje lyžování v televizi. Ale když jí cizí pán v servisu dal modré lyžáky, ať si je zkusí, byl pochopitelně oheň na střeše ![]()
IMHO by to měl být zájem i státu. Dlouhodobým pobytem žen doma se ročně ztrácí velká suma peněz, samozřejmě čím vyšší vzdělání té ženy, tím je ztráta větší. Pokud nepanuje ještě shoda na dochazce dětí mladších tří let, tak u tříletých ano. Zaměstnavatel je sice povinen poskytnout neplacené volno do 4 let (myslím), pokud dítě do školky nevzali, stejně jako částečný úvazek, jiné rozvržení pracovní doby a kde tomu nebrání vážné provozní důvody i homeoffice, ale kolikrát už i ten pečující rodič by chtěl do práce. Nebo musí. Jako o tom, že míst ve školkách je obecně málo, hlavně pro menší, se mluví veřejně i odborně.
dzizisketa To je podobný, jako jsem dneska zahlídla titulek, že by firmy měly povinně přispívat na sport, říká Jaromír Jágr, obávám se že ne, stejně tak se obávám, že na dotování předškolních zařízení ve větším rozsahu taky nejsou peníze, resp. nepřijde mi to úplně spravedlivý pro všechny. Já bych rozhodně dala víc peněz do zdravotnictví a do vědy. Kdo chce, ten prostě pracuje, čím vzdělanější, tím spíš. Rodiče už jsou daňovými slevami podporovaný dle mého dostatečně a i kapacity školek už nejsou tak poddimenzovaný jako kdysi.
dzizisketa Zamestnavatel neni povinen poskytnout neplacene volno do ctyr let veku ditete.
Mutziputzi a nebyly ty starší děti pětiletý? Tam je školka povinná.
Kokoska netušim, ale předpokládám, že to by nikoho nerozlítilo, to by věděly...no ale jak už mi tady bylo vysvětleno, nesmim kastovat a matinky měly svatý právo se půlky harantů zbavit![]()
Mutziputzi on by se člověk občas rád zbavil harantů komplet, ale když už si to udělal, co se dá dělat.
V kolika byste nechaly naockovat dite (kluk) proti nestovicim?
Synovi bude v lete 6 a ja mam vzdycky nervy, ze budu mit dlouhou absenci z prace, ze neodletime z dovolene... ptala jsem se dr. a ta doporucuje ocko az pred 3. tridou, kdy vadi ta dlouha absence ve skole, ale asi kdybych chtela, tak mu to pichne. Dcera je mela, jemu byl tehdy rok a nechytil je.
Lamicka moje obvodni rekla ze Tondu naockuje s nastupem do skolky (budem se nechat ockovar oba, kvuli mne). Takze klidne hned.
711990 ty jsi je nemela, jo?
Lamicka u kluka je to asi jedno. Když jsem se ptala doktorky tak mi řekla, že u holek ji i lepší je dostat, aby měly tu imunitu i dlouhodobou. U kluků, i když by to očkování vyvanulo, už tu nejtěžší formu nedostane.
Lamicka A nechalas mu nabírat protilátky? Ja je taky jakoze neměla a protilátky mám, dr mi říkal, ze jsou tak nakazlivy, ze je 95% lidi prodělá, byt bezpriznakove (spolihat se na to teda nedá)
Lamicka nemela a rozhodne mit nechci:) jen nechte overit protilatky, mohl je podelat, jen nenapadne. Ja si to taky nechala radsi overit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY