continuity Tady jde spis o ten muj stres, ze mu to propukne nekde v zahranici, ze s nim budu 14 dni doma... ted maji vyvesenou ceduli ve skolce, mame jet na jarni prazdniny, vloni jsme o ne prisli kvuli chripce, tak uz premyslim, zda ho vyslat pristi tyden k babicce... Dcera je mela, tam jsem v klidu.
Vše o těhotenství a dětech
Lamicka ja jsem si rikala, ze tak okolo 12 let
ale nakonec se osypal v den zapisu do skoly :) to byl tehdy pro nas idealni termin a navic se z toho rychle dostal
edit: teda, ze je kluk nehralo roli, spis, ze mam zkusenosti z okoli, ze nestovice ve vyssim veku mivaji horsi prubeh a komplikace
Potrefenáhusa 711990 rikala jsem si, ze mu je nacham nabrat, kdyby mel absolvovat nejake odbery, ale to zatim nebylo potreba...
JJe, v prosinci jsem byla na přednášce o slaďování osobního a pracovního života. Je na to i nějaké rozhodnutí nebo nález. Materiály mi šlohl nějaký jiný posluchač, jinak bych byla přesnější.
Lamicka tak ho nech klidně naočkovat, akorát řekni doktorce, že je ve školce mají. U nás to teda viselo tři měsíce než je holky dostaly.
continuity ted to asi necham a budu doufat, po prazdninach jdou na zloutenku a domluvim se s ni na tech nestovicich. Me zachvatila hrozna panika, kdyz jsem to tam dneska videla.
Mutziputzi "společensky trapné" je imho kastování rodičů na ty, kteří mají "společenské právo" dát děti do školky a kteří ne
Jako já ti nevím, obecně pochopitelně chápu, jak to myslíš, ale zase je to státem dotovaná školka, to školné je tam doslova směšné a asi by mělo být i v zájmu státu upřednostňovat ty matky, které mají nastoupit do práce před těmi, které jsou doma na mateřské dovolené.
Garfie pokud ta pravidla budou určena pro všechny - tzn. státní školka jen pro děti zaměstnaných matek, nemám s tím problém. pokud se někdo ošklibuje nad ženskou, která vede dítě do školky a druhý má v kočárku, říkám si co je mu po tom...
Asi tak. Do soukromý ať si choděj jak chtěj... ale rvačka je o ty levný státní, pochopitelně. Myslím že "za nás" to ani nebylo, že by vůbec vzali do (samozřejmě státní) školky dítě, jehož matka byla na mateřský s miminem.
Ono když nevíš, kolik těm dětem je, těžko soudit. Mohli ti sourozenci už být v povinné předškolní docházce nebo chodili do školky dřív, než se
narodilo mimino. Ty školky, kde je přetlak, mívají kritéria pro přijetí nastavená podle mě celkem férově - spádovost, věk, sourozenec již v zařízení, pracující matka. Zas v Praze je aspoň spousta možností, jak situaci řešit.
Zuzuli maxíkova školka na Petřinách za 8 tisíc. A úplně skvělé vychovatelky. Vřele doporučuji!!
Ale tak vždyť to že je doma s mladším automaticky neznamená, že nic nedělá, ne? Může pracovat doma, chodit někam na částečný úvazek, může tomu miminu platit chůvu a kolemjdoucí to neví.
Co když na tu mateřskou nastoupí v průběhu roku nebo když jsou staršímu čtyři, vysoupnou ho ze školky, i když tam rok predtim už chodil?
Mně to asi přijde ok, jak to je teď.
Trochu se zapomíná na to, že školka je hlavně vzdělávací instituce, dítěti by měla přinášet i něco jiného než jen hlídání. Nevím, proč by dítě, které má doma mladšího sourozence, o to mělo být ochuzeno. Něco jiného jsou asi jesle pro malé dětičky, čímž nechci říct, že jim to vůbec nic nepřináší.
viktorka_od splavu
jj, s tím souhlasím, za nás to tak i bylo, přednost měly zaměstnané matky a pokud bylo místo, přijaly se děti ostatních (dle věku).
žluťásek Tak to přece nikdo nerozporuje, asi je to na posouzení vedení školky, která by ty okolnosti měla znát? Ale máš pravdu, že situace, kdy už dítě do školky chodí a narodí se mu sourozeneca pak je nepřijaté dějaké "potřebnější" dítě je trochu rozporuplná....já vycházím z toho, že jakmile je přijato, tak je přijato. Jinak nijak neodsuzuju matky, co mají starší dítě ve školce, i když jsou na mateřské (sama jsem to tak měla) a taky jsem celou mateřskou pracovala z domu, takže fakt nejsem na "druhé straně". Jen prostě myslím, že děti zaměstnaných matek by při přijetí měly mít přednost.
dynda Ta kritéria jsme měli stejně, ale pochopila jsem tady, že právě zaměstnání matky už se jako kritérium nemůže používat.
Garfie reagovala jsem na ten případ od Mutzi, kdy si matka jela pro starsi dítě do školky s kočárem.
Syn, ročník 75 nastoupil do jeslí v jednom roce. Plakal hodne dlouho, ale nedalo se nic dělat. Do prace jsem šla kvůli penězům. Z jednoho platu se nedalo.
Když si na to vzpomenu neni mi dobře ještě teď.
Garfiejá vím, ale podle mě by práce matky kritériem být neměla. Aspoň v těch městech/městských částech, kde do nějaké školky přijmou každé tříleté dítě. Tak je tomu třeba u nás, pokud člověk potřebuje, tříleté dítě do školky umístí, akorát to třeba nebude ta školka, co je nejblíž/nejlepší.
Možná to beru trochu osobně, mě totiž do školky kvůli mladšímu sourozenci nevzali. Prý jsem to těžce nesla, než jsme se přestěhovali, do školky jsem chodila. Tenkrát zaměstnání matky kritériem bylo a máma neměla ty koule ségru zamlčet. Taky pak potkávala ty, co to udělaly a dítě ve školce měli. Na novém sídlišti míst ve školkách málo bylo.
Garfie pokud ta pravidla budou určena pro všechny - tzn. státní školka jen pro děti zaměstnaných matek, nemám s tím problém. pokud se někdo ošklibuje nad ženskou, která vede dítě do školky a druhý má v kočárku, říkám si co je mu po tom...
A já si pak už řikam, co tobě je po tom, že se někdo domněle ošklibuje
Prostě soudnost a ohleduplnost by byla na místě, nenárokovatelná a nevymahatelná.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY