Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:27
Reakce na barbucha:

Garfie 

Asi tak. Do soukromý ať si choděj jak chtěj... ale rvačka je o ty levný státní, pochopitelně. Myslím že "za nás" to ani nebylo, že by vůbec vzali do (samozřejmě státní) školky dítě, jehož matka byla na mateřský s miminem.

​Za nás musela žádost o školku obsahovat i potvrzení ze zaměstnání, příp. o denním studiu VŠ. A to se opakovalo, každý rok v září se muselo dodat to potvrzení.

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:31

Mutziputzi jenomže ty nemáš jak to ovlivnit, jedině že bys tam ten zápisní lístek vůbec nedonesla (ale pak tam tvoje dítě nevezmou i kdyby bylo z těch nepracujících první v pořadí) nebo pokud ti dítko přijmou a pracujici sousedce ne, tak oznámit, že nenastoupí. Ale to neznamená, že vezmou zrovna sousedky dítě, klidně může být další v pořadí dítě jiné nepracující sousedky .

Prostě by to musela řešit ta školka, a ta nesmí. Vymalováno.

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:31

Evaeva Tak pokud místo je, tak je to fajn a asi to ani není potřeba jako kritérium? 

Pokud už jsi jednou do školky chodila a pak jsi musela zůstat doma, tak to chápu, že může být pro dítě trauma, i když teda ta většina, co znám je raději doma :-)

crazydaisy A když jsi ho nedodala, tak ti teda dítě ze školky vyhodili? I když už tam před tím třeba rok nebo dva chodilo? To je strašný!

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:34

continuity ale já vim, že to neovlivnim, resp. řešení je to co píše crazydaisy , já jsem toliko psala, že byly nasraný, z mého pohledu pochopitelně.

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:38

Mutziputzi to právě neni, školka to dělat nesmí. Musel by se změnit zákon. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:39

crazydaisy To je zajímavý. Já pokud si dobře pamatuju, šla podat přihlášku do školky někdy v květnu a dítě má narozeniny v srpnu. Takže do práce by člověk tedy nastoupil až v září. Když ta maminka neměla v květnu domluveno, že může v září nastoupit, tak jí dítě nepřijali? Dtto studium. Vyrozumění o přijetí nemusí být v květnu a zápis je během září. Možná to kdysi bylo všechno jinak. Ale dnes je toto neproveditelný.

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:39
Reakce na Mutziputzi:

​A já si pak už řikam, co tobě je po tom, že se někdo domněle ošklibuje Prostě soudnost a ohleduplnost by byla na místě, nenárokovatelná a nevymahatelná.

​No jenže tohle je docela pitomý. Když nepůjdes k zápisu, v průběhu roku už to dítě do školky nedostaneš. Zároveň nevíš, kolik dětí se bude hlásit, jestli budou nějaký potřebnější matky nebo ne. Nebo. Jestli ti třeba nebude během těhotenství tak blbě, že budeš ráda, že dítě dostane oběd a péči jinde a ty můžeš tiše úpět doma. 

Tyjo, to bych nikdy neřekla, že tu budu hájit mámy na md, co mají starsi ve školce Kdyby se mi to stalo, velmi pravděpodobně bych si prvorozenýho nechala doma, aby nikam nemusel 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:40

continuity já neřikam, že je to právně možný šmarjá, já vůbec nevim, jenom - opakuji - píšu že chápu jejich nasranost, protože úplně spravedlivý mi to nepřijde

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:42

Jinak vy tady řešíte školky a u nás hrozí, že se děti nedostanou do spádové skoly. 

Jsou tu dva objekty, kde původně byly školy pronajaté soukromým školám, když se to pronajímalo tak se deklarovalo, že to lze do doby, dokud nejsou potřeba. Takže se vymýšlí řešení typu učení na směny nebo udělat nadstavbu na naší škole, aby náhodou soukromá výuka nebyla narušena  

Argument městské části je, že chce mít na svém území pestré školství. Že nezajistí ani státem garantované už asi nevadí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2020 14:46

Garfie tak ideální je dostatek volných míst v různých typech zařízení, to je jasné. Já si spíš říkám, jak k tomu to dítě přijde, že městská část nedokáže zajistit dostatek míst pro děti.

U nás je těch školek asi 15, jsme velká městská část. To znamená, že někdo to dítě taky vodí do školky na fakt blbém místě, může to být zdržení třeba půl hodiny i vic.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:46

Tak Betty tchyne ma uplne stejne vzpominky. Manzel je 75, sel do skolky v roce a ona ma doted vycitky. Ale holt doba byla takova a jinak to neslo. 

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:46

continuity Tvl, výuka na směny! No to je masakr, o tom jsem jen slyšela od starších přátel. 

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:49

Evaeva Ono tohle je asi těžký vyřešit, někteří rodiče upřednostňují školu u domu, jiní třeba u zaměstnání...je to fakt věda, vyhovět všem. 

continuity Počkej, to nechápu a teď jsou kde? 

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:50

Evaeva jeden rok jsem děti vozila každé do jiné školky. Mladší ještě nebyly tři, tak musela do soukromé a u nás kolem žádná není. Jenom ten rozvoz byl ráno operace na hodinu

A to jsem neměla v práci parkovani, tak jsem to auto musela někde odstavit nebo jet rovnou z domu autobusem. ( Návrat domů znamenal další půl hodinu k dobru).

Takže školka trochu dál mi nepřijde zas tak strašná, hlavně pokud se povede, že je alespoň trochu po cestě nebo s malou zajížďkou. 

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:52

Garfie teď jsou ve škole, ale pokud budou muset otevřít víc prvních tříd než odejde z devítky, tak už se nevejdou. ( Oni se nevejdou vyhledove už ani takto, protože v nižších ročnících je víc tříd než na druhém stupni). 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:57

Garfie Ano, jak nastoupila matka na další MD, dítě nemělo nárok chodit do MŠ. Pak nějak před rokem 89 byl povinný ten poslední rok před školou a děti matek na MD chodily jen na dopoledne. Praxe s potvrzením o zaměstání platila ještě v roce 1994.

ice V té situaci jsem byla v roce 92. Při přihlašování do MŠ jsem měla na jaře potvrzení ze zaměstnání, že se od srpna budu vracet do práce. Potom jsem musela dodat aktuální potvrzení, jinak by syna nevzali. 

Offline viktorka_od splavu
49474 příspěvků moje polička 14. února 2020 14:59

žluťásek mě to chození na směny minulo uplně těsně, chodily ročníky nade mnou, mj to znamenalo dost velkou část školního roku chození ze školy domů potmě - a samozřejmě tehdy děti nikdo nevodil, natož aby je vozil jak je zvykem teď, chodili jsme sami. jako osmiletá jsem sama dojížděla busem do vesničky přilehlé našemu sídlišti, kam bůhvíproč strčili celý třetí ročník, prvňáci a druháci zas chodili do "naší" školy. to dojíždění mi teda nevadilo, blbý bylo že autobus jezdil jednou za čas a tehdy bylo běžné nechávat "zlobivé" dítě poškole.. bez nejmenšího ohledu na to, že se pak hodinu nebo dvě nebude mít jak dostat domů...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. února 2020 15:00

Pinot Noir u nás to tak jedno obdobie syn mal (trvalo to možno mesiac), dostala som do neho len mlieko a trochu chrumiek, občas ovocie. Aj teraz máva občas dni, kedy nechce žiadne normálne jedlo, lenovocie a mlieko. Chrumky si skúšala? Syn satiež všetkým dávil a chrumky alebo chleba (striedky) mu nevadili.

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 14. února 2020 15:14

DrowRanger Zatím se dáví i křupkami. Ale dnes trochu jedl, asi šest, sedm lžiček!  Stačí si tu trochu postěžovat a hned je to lepší! (Ale jestli si myslí, že mu budu vyvařovat telecí denně, tak to se teda plete .)

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 14. února 2020 15:15

continuity Aha, jasně, už to chápu. No to je výborný teda! Nám něco takového teď hrozí jen na měsíc až dva a už jsem z toho teda úplně nadšená! Budou nám spravovat školu (1.stupeň), takže měšťanka bude rozhozená tak nějak na směny po ostatních třídách a národka se bude učit v kulturáku, v budově Sokola a podobně...k tomu se prý škola bude snažit dostat je co nejvíc "mimo", takže na pochoďáky, výlety a tak, takže se rodiče mají připravit na větší vydání. Podotýkám, že 1. a 2. stupeň jsou každý v jiné městské části, asi dvě zastávky autobusem od sebe. A jídelna bude jedna, na rozdíl od současných dvou...navíc je podle mě ta přestavba úplně zbytečná, je to spíš takový "pomník" stávající ředitelky.