crazydaisy tak to asi byla skolka od skolky. Ja jsem v tu dobu chodila do skolky a mamka nepracovala.
Vše o těhotenství a dětech
Garfie měšťanka a národka
tohle označení používala moje babička, vždycky mi to přišlo jak z filmů pro pamětníky a hrozně krásný :)
Edit: vlastně ne, říkala obecná a měšťanka
Garfie to je taky strašne. U nás se dělala přestavba školky v dubnu a květnu, protože o prázdninách mají učitelé volno. Takže děti dva měsíce na jaře nemohly na zahradu, do toho prach a zbijecky. Taky šílené.
continuity A tu přestavbu měly zajišťovat učitelky, nebo jak to s tím souviselo?
Promiň, to se nesměju tobě, ale tomu rozhodnutí.
žluťásek No hned jak jsem to napsala, tak jsem si uvědomila, jak je to retro :-). Ale tady se těm dvě školám prostě tak říká, chodila jsem tam i já, udrželo se to za totáče, říkají tomu tak i učitelky, prostě se to udrželo. Je to hezký!
continuity Děsný :-/ ale termín na přestavbu divný, většinou se takové věci dělají právě o prázdninách? U nás kvůli tomu skončí školní rok o týden dřív a pak se počítá s ukončením práce v průběhu října. Ovšem škola ještě nemá dodavatele, takže jsem fakt zvědavá, podle mě se to může i dost protáhnout :-/
žluťásek no přece by ředitelka musela do práce a provozní taky, aby to ohlidaly.
Ony teda svorně tvrdily, že ta firma jindy nemůže, nicméně sambuv bratranec je stavař a zná je osobně, tak to trochu prosáklo ![]()
U nas se zacal chodnik pred skolou a skolkou rekonstruovat 25.8., ke skole byla uzka pristupova lavka, takze 1.9. to byl velky zazitek pro deti i rodice. Chodnik byl v cele ulici zavreny asi 2 mesice. To nevymyslis.
continuity ta zajížďka je třeba půl hodiny. Mě to taky nepřijde nijak strašný, ale věřím tomu, že pracující matky si pak stěžují na ty nepracující, co mají děti blíž.
Garfie měšťanka a národka
tohle označení používala moje babička, vždycky mi to přišlo jak z filmů pro pamětníky a hrozně krásný :)
Edit: vlastně ne, říkala obecná a měšťanka
Zrovna jsem si říkala totéž.
@Garfie V Olomouci se to ještě používá?
Tabea Myslím že už ne, že je to jen takové specifikum té konkrétní školy, jsme hodně okrajová část, skoro vesnice. A obě ty budovy jsou relativně daleko od sebe, tak možná i proto se to udrželo.
Vlastně vážně trochu retro, jídelna bývala ještě ve třetí budově na půl cesty od obou budov. A pamatuju časy, kdy nebyla tělocvična a ve třídách se topilo v kamnech, ale to už ani třídní na posledním srazu nechtěla uvěřit, že to pamatujeme. :-)
Garfie Tak to už je obecná škola jak vyšitá ![]()
Tabea no jsem desne stara asi!!! ![]()
Garfie já jsem chodila do takový pidi školy, kde byla jen 2x první třída a 2x druhá třída a tělocvična, to bylo vše. Ztratit se tam nedalo, vše bylo na jedné chodbě. Učitelky měly takový pidi kabinety, kamrlíčky přilepeny k třídě.
Lamicka Moje deti jdou od malinka. Tehdy jsme zili v Nemecku a tam se proti nestovicim automaticky ockuje asi od roku nebo roku a pul.
žluťásek Tak já ještě do menší: v budově byla jen jedna první a jedna druhá třída a ve sklepě tělocvična :)
O půl kilometru dál na jednu stranu byla další budova, kde byla jedna třetí a jedna čtvrtá třída a o kilometr na druhou stranu byla další budova, kde byla družina.
A o dalšího půl kilometru od té třetí a čtvrté třídy byla další budova, kde byla pátá až osmá třída a jídelna. Tělocvična pak byla úplně jinde ![]()
continuity U nas se stavela nova skola a rok chodily deti do budovy, kde ve tridach nebyly okna, husty co! Ucitelky se teda snazily s nimi travit co nejvic casu jinde. Ale neter si na to moc nestezovala, dozvedela jsem se to nahodou.
Emerald Dekuji. Hned jak to pujde, tak ho necham naockovat.
Lamicka Hele, ja se takhle stresovala cele detstvi, dospivani a nedostala jsem je. Ale presne jak pises, nekde se to objevilo a stres, nejaka dovolena, zkousky, hned jsem na to myslela. Se divim, ze jsem nedostala nejaky psychicky. Ted uz ockovana jsem, ale do 25 jsem vydrzela, nevedela jsem, ze se ockuji;-)
Karja Dětem jsou asi tyhle věci úplně jedno, dokonce je spíš považují za příjemné zpestředí a dobrodružství. To jenom my rodiče vyšilujeme ![]()
Karja Mozna se neockuji moc dlouho.
No presne, objevil se mu divny pipinek u more a ja uz videla, jak si prodluzujeme dovolenou, protoze nas nepusti do letadla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY