Mrakoplas dřevěné kostky máte?
Vše o těhotenství a dětech
continuity nejake podedene hej ale nie je ich vela, co mas presne na mysli?
Mrakoplas jee, kup auto a ručník a buď ráda :) ne, jako fakt, já bych to u těch malých nepřeháněla. Mají radost ze všeho, nemusí to být velký dar. Jen my často máme tu potřebu :)
Jako inspirace, co dostal syn k 3. narozeninám teď. Od celé rodiny, ne jen od nás :) dva kovové autobusy po kterých moc toužil už dlouho, lesní zvířátka schleich, depo k vláčkodráze, zvukostrom, encyklopedie dopravních prostředků a nějaké věci na tvoření. Když to tu vidím vedle sebe napsané, je to jak o vánocích ![]()
Jinak skvělá mi přijde ta stavebnice Kapla, co tu nedávno ukazovala Lamicka. Jednoduchý a přitom úžasně variabilní.
My teda máme ještě doma od grimms velkou duhu, půlkruhy a velké stavební kostky, to je fakt nádhera. Ale do nového je to hodně velká investice s nejistým výsledkem. Je to krásný, ale kluk bude mít asi větší radost z toho auta ![]()
Mrakoplas kostky bych brala tyhle, kdybysme už doma neměli dost jiných. Sady s oblouky ![]()
žluťásek dakujem, pozriem to vsetko.
No ono aj cela rodina otravuje s tym, co mu kupit, tak nechcem aby nakupili blbosti, odtialto tipy sa mi uz velakrat hodili :)
A ještě napotreti, neumím sjednotit tok myšlenek ![]()
Co nějakou společenskou hru? Já jsem teď koupila Děti z Carcassonne a hrajeme ji moc rádi. Taková už opravdická hra, jednoduchá pro mrňousy a až povyrostou, už se na ni můžou trochu učit i nějaké taktice.
Syn má ještě rád smart games od mindoku, teď vede Červená karkulka. Zatím sám zvládne jen pár těch úplně nejjednodušších úkolů, ale aspoň je to výzva.
žluťásek no hru by som rada ale obavam sa, ze pri tom neusedi viac ako 5 sekund a pravidlam hry nebude rozumiet..on je taka strela, chytra jak radio ale neposedi chvilu (jedine pri knihe).
Edit.ale tie mindok nevyzeraju marne, mozno skusim tri prasiatka, tu rozpravku ma rad a vyzera to celkom jednoducho. Ja vacsinu veci co pises ani neviem, ze existuju, vôbec nemam prehlad. Zvukovy strom tiez vidim prvý krát ![]()
Mrakoplas zvukostrom je krásná věc, ale spíš tak na ozdobu nebo někam do herny, do školky. Syn si s tím hraje rád, ale je to zábava na pár minut denně.
Tři prasátka máme, jsou asi trochu jednodušší než karkulka. Syn miluje tu pohádku o karkulce, takže jasně vede tahle hra. Ale i prasátka jsou moc fajn.
Ze smart games pro malý máme ještě Den a noc, tu má moc ráda neteř. Syna to nějak extra nebere. Miluje ještě Králíka Kuka, ale už není k sehnání, tak si ho pořád rezervujeme v knihovně ![]()
A ještě máme jednu hru pro neposedný děti, z toho jsou vsechny návštěvy úplně hin. KDE JE MIFFY (ještě byla i Kde je Peppa) je to plastová figurka na baterky, kterou někam schovas a ona se v pravidelných intervalech ozývá - tady jsem, najdeš mě, jsem schovaný... Jsou k tomu pak ještě pro starsi děti kartičky s obrázky a hledají podle indicií vypnutou postavičku. Ale nevím, jestli se to dá ještě koupit, možná na Slovensku jo. U nás byla už dost vyprodaná, koupili jsme ji úplně náhodou na dovolené a syn z toho byl tak hotový, že jsem druhý den rychle běžela pro druhou pro neteř.
Edit. Je to tahle https://www.amazon.com/Miffy-Hide-Seek-Cards-Sound/dp/B01F2MO1RI
žluťásek to je presne hra pre naseho neposednika, snad to niekde zozeniem!
Mrakoplas našla jsem na Amazonu, odkaz výše. Občas se dá ulovit na bazaru, ale to je velký stesti. je po tom strašně velká poptávka.
žluťásek si super, diky!
711990 No, mne obvykle staci si toho dotycneho v hlave nejak pekne otitulovat, jinak ty reci jdou mimo me. Coz je asi moje stesti, protoze za ty roky se jich uz nastradala fakt hromada.
dynda Je to tak, ani IVF neni vzdycky vsespasne. Taky prave nikde nevykladame, co jsme uz podstoupili, nebo co planujem.
A co teprve, když člověk narovinu říká, že do IVF jít nechce. Ta dobrovolná nedobrovolná bezdětnost nějak lidi popuzuje k tomu, aby vysvětlovali, že toho určitě budeme litovat a že oni (co k dítěti přišli jako slepí k houslím) by podstoupili cokoliv (za rchlé početí se fakt nikdo nemusí stydět, ale nemám ráda, když dostávám nevyžádané rady od lidí, kteří o mé situaci moc neví).......
U nás je to částečně zdravotní důvod (s hormonama pro mě není úplně radno si zahrávat) a jednak jsme tak nějak došli k poznání, že za každou cenu dítě nechceme, dost bojuju zdravotně a nedovedu si představit to zvládat s prckem....... A i když o tom mluvím naprosto otevřeně, stejně mají lidé (ne nejbližší) potřebu poučovat.
S tou mámou je mi to líto. Mě osobně fakt pomáhá, že moje mamka mi nevnucuje touhu po babičkování, Jinak držím palce (stejně jako Myrtile) ať to vyjde......
Mrakoplas A to elektronické čtení Albi? U nás to má úspěch (= na chvilku se díky tomu zastaví a mlčí
).
Rhaenys čo robiť? Nebrať na vedomie zbytočné reči okolia, je to váš život.
A666 No, ta hormonalni jizda, kterou clovek projde, umi byt dost drsna. Na kazdeho to pusobi jinak a kdo tim neprosel, tezko to chape.
(I ja sama si nejaky vedlejsi ucinek uvedomim az stylem: proc mam uz tri dny vecer zaludek na vode/porad hlad/jsem strasne unavena? aha, vzdyt mam zase jinou sestavu leku! A to to cele snasim zrejme nadprumerne dobre.)
Já teda si neodpustím poznámku k tomu nápadu stát se náhradní matkou, z toho (mála samozřejmě) co vím teda, mi to přijde jako poměrně neuvážený počin, pokud tedy, to nepadlo a chápu, bych za něj nedostala významnou sumu jako poděkování. Podstoupit to v prostředí, kde to není legislativně ukotveno, v době rozvodu, s vlastními dětmi, nevím jak bydlení, projít hormonální terapií, riskovat vše co tady padlo pro cizí lidi...ani za milión, v přenesenym i exaktnim slova smyslu, podle mě zkrátka zadarmo je to neuváženost, nikoli altruismus.
Kokoska Dakujem. Kukuricne asi zabavim synovi. Nech mam okrem suchariv nieco dalsie
A666 no ja priznam, ze jsem s ivf hodne dlouho bojovala, ona to neni zadna sranda, je to pomerne velky zasah do tela. A taky jsem dostavala podobne rady, ze to nic neni a ze to urcite mame zkusit. My jsme do toho sli, az kdyz byla uplne 100% jistota, ze to jinak nepujde.
Myrtila klobouk dolu, jak to zvladas. Je to boj, ale s dobrym koncem. Drzim palce ![]()
Pinot Noir to asi az neskor, neter to ma a syn sa s tym sice hral, ale skor by som to nazvala kazenim ako hrou ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY