Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10957 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:01

Mňa sa na budúce deti (neustále) pýtala len moja mama, došlo to tak ďaleko, že k tejto téme sa vedela dostať od ľubovoľnej inej, až som jej skladala telefón alebo odchádzala od našich, inak sa nepýtal nikto.

Ale mám v práci neomalenu kolegyňu, ktorá sa inej (tá absolvovala niekoľko neúspešných pokusov ifv) krátko po svojom nástupe ku nám opýtala, prečo ešte nemá deti, keď je už tak dlho vydatá.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:04

Myrtila bram normálne mi padla brada z tých historiek a rečí ohľadom detí. Neviem si predstaviť, že by som to takto za chrbtom niekomu riešila, alebo priamo vpálila do očí niečo o neschopnosti spraviť si dieťa a podobne. Som z toho normálne rozhodená, že sa takto ľudia starajú do druhých a pritom ich do toho nič nie je. Každopádne Myrtila Solathis a ostatní čo túžia po dieťati a nedarí sa, držím palce a verím, že sa dočkáte.

Offline Tak Betty
6206 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:04

Garfie no za našich mladejch let se říkalo, že to je dřív než na nový boty

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:17

betsey me teda paradoxne vic stvaly ty soucitny dotazy. Kdyz se na me nekdo podival tema psima ocima a zeptal se: tak cooo?? Furt nic?? A nejlepe kdyz to byli lidi, kteri nebyli moc blizci. To jsem byla vzteky bez sebe. :)) 

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:18

Garfie Nápodobně. Trvalo to teda čtyři roky, ale nikdo to nevěděl. Když jsem pak otěhotněla, viděla jsem u některých opravdové překvapení, protože asi mysleli, že děti nechceme. Já to ostatně tvrdila docela dlouho ;) Žádné řeči nikdo neměl, nebo jsem k nim možná hluchá.

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:28

Moje blizka kamaradka nemuze otehotnet uz nekolik let, IVF absolvovala nekolikrat. Nejradeji bych ji nabidla, ze jim dite odnosim, ale nedokazu si predstavit, jak to provest..

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:36

betsey Diky. Nejhorsi to mam s vlastni mamou bohuzel, protoze uz dyl nez rok do me ryje (pokazdy kdyz prijedu) stylem: "Vzdycky jsi chtela byt mlmlada maminka, tak co je?!" Teda asi ryla, naposled uz jsme to vzdali a oznamili ji, ze uuz jsme na klinice a tudiz to neni tak uplne v nasich rukach, cimz jsme ji asi trochu vyrazili dech.

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:37

tv Tak to jsi dobrá, to bych určitě nezvládla. Jinak provést to lze, nic extrémně složitého to není, jen je to celkem na dlouhé lokte. Pokud teda nejsi vdaná, to by bylo něco jiného.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:38

tv a co provest? Tu nabidku nebo ten proces? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:43

Jaj tiez sa obcas hanbim, ze som k tym detom prisla jak slepy k husliam. Zelam vsetkym, co si dieta zelaju, nech sa im prianie splni a nech nam tu ma zas kto oživovať tehotenske vlakno

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:52

Ještě k tomu věkovému rozdílu, je mi 26 let, mému muži je 49. Jsem jeho první žena, prostě čekal na mě a holt se to tak přihodilo. Dítě si přejeme, už teď má ale spoustu lidí řeči kvůli našemu věkovému rozdílu, příjemné to není. Ale některé věci holt neovlivníte, no

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:55
Reakce na bram:

tv a co provest? Tu nabidku nebo ten proces? 

​Sama v sobe bych to asi zvladla. Ale nedokazu si to predstavit vzhledem ke svym detem a sambovi, ktery by asi dite sve taky chtel..a kteremu jsem rekla, ze uz dalsi deti nechci. Nechci si hrat na kdyby, ale zit ve velkem meste, kde me zna jen par lidi.. Ale u nas na malomeste.. Myslim na to casto.

Malenge Snad budu do leta rozvedena, to by nemela byt prekazka. Ja bych to zvladla, si myslim. Ale nevim, co me okoli.

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:55

Solathis s vlastni mamou jsem mela taky problem, dokonce jsem to jeden cas i resila u psycholozky. Ja teda s pocetim problem nemela, jednou to trvalo asi tri mesice, ale dvakrat to vyslo hned napoprve, jenze ja pak v prvnim trimestru potracela. Nasel se u me problem v imunite a proces mezi objednanim na reprodukcni imunologii a dobrymi vysledky testu trval asi pul roku. K tomu jsme si dali navic jeste tri mesice pres leto "volno", kdy jsme to vubec nijak neresili a hned po tom zadelali na cislo tri, co se mi ted snazi prorazit diru do bricha. Ono se to na zacatku zdalo jako hrozne dlouhy proces, ale nakonec tech devet mesicu lecby a nereseni povazuju za nejlepsi rozhodnuti, hodne mi to pomohlo si urovnat myslenky. A s mamou mam ted nejlepsi vztah za posledni roky :)

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. března 2020 21:03

tv hm, to je blba situace. Na sambove miste bych asi taky byla nastvana, i kdyz je to samozrejme rozdil. Drz kamosce palce, urcite se to povede. A je od tebe moc hezke, ze bys byla ochotna to udelat

Offline rasaNori
8884 příspěvků moje polička 05. března 2020 21:05

tv ty vado tohle bych nedala. Mas muj obdiv

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. března 2020 21:07

Rhaenys 

Tohle moc nechápu, včera to proběhlo i tady . Když příroda umožnila mužům plodit děti i ve vysokém věku, proč se nad tím vůbec někdo pozastavuje? Rozhodnutí je to tvoje a mužovo, co to obnáší určitě umíte domyslet. Naprosto chápu, že dítě nebo děti chcete. Spolu.

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 05. března 2020 21:10

tv Jak říkám, jsi obdivuhodná! A kdyby třeba náhodou, tak pozor i na tu ochrannou lhůtu po rozvodu, on je to skoro celý rok vlastně. 

Tak jako tak, tvé kamarádce i všem zdejším toužícím po dítěti moc držím pěsti!!!

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 05. března 2020 21:12

bram Ja se nechavam v zaloze a vyckavam. Palce jim drzim, ale uz to trva fakt dlouho a zrovna oni jsou tak moc idealni rodice..je mi to hrozne moc lito.

rasaNori Zatim jsem se nerozhoupala, ale diky.

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 05. března 2020 21:16

Malenge Jezismarja, tam je 300 dnu! Ok, v lete vyresim tohle a pak se uvidi.

Tez vsem drzim pesti.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. března 2020 21:17

tv 

Taky to považuju za obdivuhodné. Pro mě druhé těhotenství už bylo fyzicky na hraně snesitelnosti, další už bych nedala, a už vůůůbec ne cizí dítě. A docela chápu přítele, že by ho to mrzelo.