dynda Ja jsem az na nevolnosti nemela problemy, ani jsem moc nepribrala, takze to asi beru jinak. Sambo je skvely, jsme spolu chvili, ale tohle je fakt takova osemetna vec. Jak jsem psala, premyslim nad tim hodne a uvidime, jak to vse dopadne.
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek Nevim, ne sbírkou, protože to mi přijde fakt nespravedlivý, těch dětí je víc, prostě lobbovat u pojišťoven, zvolenejch zástupců, pokud je ten lék opravdu (a bohužel teda i ceně adekvátně) účinnej, nevěřim, že by ho nakonec pojišťovna dítěti neproplatila.
Takovou naivní představu jsem měla taky. Dokud jsem se neseznámila s rodinou, která má těžce nemocné /nestandardně/ dítě. K lobbování je potřeba mít nějakou mediálně nebo finančně silnou oporu. Najít takovou oporu a zainteresovat ji do toho není vůbec snadné. Pokud máš vážně nemocné dítě a staráš se o něj 24 hodin, najít ještě sílu a čas na boj s úředním šimlem, je nadlidský čin.
Kamarádce se podařilo docílit určité legislativní změny ve prospěch takto nemocných, ale trvalo to 7 let! A začalo se to hýbat, až značné mediální podpoře.
Myrtila No ty jsi fakt hrdinka,opravdu jsi pro me obdivuhodna, jak je videt nebo aspon tak pusobis, jak jsi vnitrne srovnana, to ja nebudu ani nad hrobem snad! Jinak dalsim nezminenym preju hodne sil, klidu a stesti a vseho!
notna Asi tak, vetsinou jsou to rodice, kde mama 25 hodin denne se stara jen o dite, otec pracuje aby na to vydelal a v tom zbylym case 0 se zapojuje v peci denne vic jak jinej otec za tyden. To by za ne makal nekdo treti, je to hrozne.
Karja No a ja zase musim priznat, ze moc rada ctu, jak to s malou malou a malou velkou zvladas a popisujes to s takovym paradnim nadhledem a humorem
tv No jo, ochrana toho mimina, aby nezůstalo bez otce. Jen se na to občas po těch rozvodech zapomíná... a je to fakt dlouhá doba.
Rhaenys Ja jsem byla v porodnici s pani, ktera mela manzela se stejnym vekovym rozdilem jak ty, oni teda meli 2 dite uz, a on mel dospele deti z predchozich manzelstvi. No otazek jsem mela milion, proste nektery lidi jsou zvedavy, aniz by si mysleli neco negativniho;-).
Malenge Tak je to resitelny ne?
Myrtila Hahaha, hele ja myslim, ze cist to nejaka bezna matka, tak me ma za hysterku nejvetsiho kalibru. Jinak z ty prvni mi roste vyrostek jak drivi v lese, jako ja sice uvarim domaci jidlo, sestkrat se ujistim, zda ma dost silny puncochace, ale co se tyce vychovy, tak fakt snad I ve vlci smecce by na tom byla lip.
Karja Hele, deti se uci prikladem, tak se chovej slusne a je to v cajku ;-)
Malenge no ale to je přece 300 dni do porodu, ne do početí?
Malenge no ale to je přece 300 dni do porodu, ne do početí?
300 po rozvodu, ne?
tv od rozvodu, ale do porodu. Takže i když člověk počítá, že to třeba po ivf bude o něco dřív, tak určitě nemusí s početím čekat rok?
Je to myšleno jako ochrana dítěte, které bylo počato ještě za trvání manželství.
Karja Když se dcera nakonec vyvede po mamince, tak myslím dobrý :)
Já teda nemám zkušenost s rozvodem, ale jakou jistotu dnes člověk má, za jak dlouho bude rozveden
Jako že se to asi bude blbě počítat...
Mutziputzi Nechápu otázku.
continuity Ano, do porodu, o početí nic nepíšu, jen že je to doba. Děti se rodí i předčasně a vůbec, je dobré o tom vědět.
dynda Počítá se to od okamžiku, kdy rozvodový rozsudek nabude právní moci.
dynda Tak ono se to otcovství dá popřít i v tom ochranném termínu. Akorát to prý znamená velké množství papírování.
Myslím, že jsem tu už v téhle souvislosti dávala k lepšímu svou švagrovou, která si, aby se tomu papírování vyhnula, střihla rozvod svatbu a porod během jednoho měsíce :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY