Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8883 příspěvků moje polička 23. března 2020 08:34

Chtela jsem si postezovat jak byla dnesni noc na prd a ted misto abych mohla prokrastinovat a vypit si kafe tak mam zakazano zpivat vyletela holubicka, zato chce do zblbnuti kravy, kravy. Ale dikybohu mam komu zpivat, ze. Vsem vam drzim palce

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. března 2020 08:40

Solathis To je strasne uplne, kamaradka to stihla a  je asi v 6.T a uz ji rekli, ze ale mozna stopnou dalsi peci. Ja mam tenhle tyden tripple test (jako pridavek k prvotrimestralnimu screeningu) a uvidim, jestli i ten vibec bude. Ale asi zalezi, obvodni gynekolozka omezeni nema zadna treba. 
Ja jsem teda v klidu, s muzem mame vyreseno, ze u porodu nebude (nikdy jsem tam chlapa nechtela) a o dulu taky nestojim. Akorat jsem trochu obrecela ty porodnice, kdo proboha vymyslel registraci v 14.T, ktera je hned plna, nastesti mam nahradu.

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 23. března 2020 09:02
Reakce na Solathis:

dynda Skoro se bojim optat - co je PKO?

​Protikorozní ochrana to asi nebude

MP Meri tu ferratu v Děčíně už chcem dlouho vyzkoušet

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 23. března 2020 09:40

Děkuji všem za podporu, nezvládnu všechny označit.

Ano, jdu do jiné porodnice a mám domluvenou jednu konkrétní PA, která tam normálně pracuje, že i když nebude mít zrovna službu, tak za mnou přijede, jak jí zavolám. Dostala jsem na ni doporučení že je opravdu skvělá a chápavá a přistupuje tomu porodu co nejvíc přirozeně a tak věřím tomu, že když ji vysvětlím, co mám za sebou a že jsem hysterka, tak to se mnou zvládne, resp. já s ní :). Jen se bojím toho, že by tam nemohla být.

K prvnímu porodu jsem šla "dokonale připravená" po porodním kurzu s porodním plánem, měla natrénované ulevové polohy, vizualizace, pila maliník, masírovala hráz a já nevím co všechno a nakonec mi to bylo všechno úplně k ho_nu, protože jsem měla vyvolávaný porod, kdy se mi ve druhé době porodní ucpala kanyla s oxytocinem a nikdo si toho nevšiml .

Nad císařem jsem taky přmýšlela, ale jednak si taky myslím, že pokud bude nedosatek personálu, tak mě s nějakým císařem na přání pošlou do háje, a navíc ho ani moc nechci, říkám si že stačí, když je jedna část těla nějak poznamenaná, nemusím to rozšiřovat ješět na břicho a mám kolem sebe hodně holek, který třeba ještě po roce tu jizvu cítí. Navíc na mě bude čekat 11kg příšerka, se kterou "nezvedat těžké věci" bude asi nereálné.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 23. března 2020 09:42

Mohučanka on asi bude velký babyboom, protože už 2 kamarádky mi nezávisle na sobě říkaly, že sice chtěly ještě tak rok dva cestovat a pak až děti, ale že teď cestovat nějakou dobu nepůjde, tak že přemýšlí, že by si to odbyly teďka

Offline Sweet Potato
40645 příspěvků moje polička 23. března 2020 10:08
Reakce na dzizisketa:

Proč já se vlastně letectví nevěnuju, když miluju výšky? Aha, už vím, beznadějně slabé ruce

​Ten překlep je krásně surrealistický.

Offline dzizisketa
9030 příspěvků moje polička 23. března 2020 10:15

Sweet Potato

Je, ani jsem si nevšimla, tomu se sice také nevěnuju, ale za to ruce nemůžou

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 23. března 2020 10:19

Sairon no, přesně tak když už musím sedět doma...

Držím ti moc palce, věřím, že v červnu už bude situace normalizovaná. 

Offline viktorka_od splavu
49466 příspěvků moje polička 23. března 2020 10:23

dzizisketa ja si predstavovala jak roztahnes kridla a - bum, slabe ruce;-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:05

Solathis 

Plánované koncepční opatření

Offline Karuna
příspěvků moje polička 23. března 2020 11:26

Sairon nevím odkud jsi, ale mám kontakt na hodného  doktora z podoli, kdybys chtela. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:02

Karuna děkuji, ale jsem z Brna .

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:41

DrowRanger och to s tou ryžou...toto ten moj čert robí s KAŽDÝM jedlom...ja by som ho!!! ... pri tvojom miláčikovi doporučujem motorku na doma, naši lietaju okolo stola, potom skákanie z gauča na zem a lezenie naspat pol hodiny v kuse, šmýkanie sa po žinenke pol hodiny v kuse, púštanie tancujúcich videí_ zumba for kids- i like to move it :). Kľudné aktivity a plastelína ani náhodou :D

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:41

prosím, dotaz, děje se na 10 měsíční prohlídce něco zásadního, nebo je to jen vážení a měření? Doktorka řekla, že pochopí, když nepřijdem, ale že by dceru ráda viděla. Očkování naplánované nemáme a vyvíjí se snad podle tabulek ok (leze, sedí, obchází nábytek...).

Naše doktorky mají dvě ordinace ve dvou budovách, tak v jedné teď jedou jen nemocní a v druhé jen prevence, ale i tak se mi tam moc nechce. A asi si dokážete představit, jak to má deseti měsíční dítě s rouškou...

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:42

Sairon Hele uvidíš, třeba si to ještě časem nějak zpracuješ a budeš v pohodě:-). Tu PA ti určitě pustí, v červnu už to tady snad nebudeš takové maso. Jinak já měla nervy z té doby popordní, to tu jistě všichni víte, tak nějak jsem se v tom druhém těhotenství s tim tak různě srovnávala, až pak jednou jsem šla k té psycholožce, tam jsem o tom hodinu povídala a ona mi na konci řekla, tak vidíte, tak to bude asi v pohodě, ne? A já viděla, že jo, že jsem si to všechno uvědomila, když jsem o tom nějak logicky mluvila s někym, kdo mi ty myšlenky jakoby třídil a vedl mě k nějakému výsledku. A doma bez ní, jsem se v tom týdny motala. Prostě třeba k tomu sama dospěješ a nebudeš se bát. Já nechci v žádném případě tyhlety dvě věci srovnávat, ty to máš ty obavy prostě objektivnější, ale jen, že to třeba zafunguje takhle a ty si za dva měsíce řekneš, ty jo jasně, normálně nějak porodim!

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:51

Anema Moc nevím, co se tam děje, nepamatuji si něco speciálního,lezení jsme nikdy neukazovaly třeba, to naše lékařka nechtěla. Ale my na tříměcíční nejdeme, napsala jsem doktorce kolik váží, že mi připadá OK, základní věci co s ní dělám (vigantol, kojení, koníky etc. prostě takový ty žblebty na co se mě vždycky ptaj) a cajk. Ještě mi poděkovala, mají tam teď masakr. 

Offline Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:54

Anema Nic zásadního, pokud nemáte problém, můžeš se na to vyprdnout ;)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. března 2020 12:56

olivieraa motorka ho aktuálne nebaví ani doma ani vonku :( fakt je neskutočne unudeny. Ale dnes sme boli von a 40 minút vkuse behal za holubmi a drozdami, tak je kludnejsi...objednám niekde plastelíny a tunel so stanom, uvidím, či ho to zabaví.

Offline rasaNori
8883 příspěvků moje polička 23. března 2020 13:00

Karja stejny problem, prvni hexu ma na zacatku unora, tzn dalsi vychazi na zacatku dubna. Tak to 100% nedostane, na tom kdysi webu vakciny.net (uz je zrusen) bylo ze nejlepsi imunitni odpoved je 3-4 mesice po prvni davce. Jako v cervnu bych ji to byla ochotna pichnout:D

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 23. března 2020 13:05

rasaNori Já už to mezitim vymazala, protože mi došlo, že nám to snad i dobře vyjde. U hexy je minimální odstup dva měsíce, prevenar teda píšou po měsíci, ale tak smůla, prostě bude mít rozestup delší, třeba tři čtyři měsíce. Fakt nevím, jestli to vadí. Ale já to nějak riskovat nehodlám, jak jsem psala s našima v baráku je to o koronu hned. Já už to ani nemůže psát do nějakého namíchacího vlákna, to je prostě wtf wtf. (a tak jo, ve zkratce, děda přijde z obchodu a jako první se žene za dcerou, povídá si s ní a vyndavá jí dudlíka, bod mytí rukou vynechán, tj. prostě..., pak tady diskutuj nad tím, zda si mýt nákup......)