Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8883 příspěvků moje polička 25. března 2020 10:42

Potrefenáhusa to je desny uplnenavic u nas na to tlacil muz, ktery ale ty nasledky neresil zeale ja to tu popisovala, ze jsem ho s tim poslala do haje celkem rychle, ze az to bude resit 100% on tak at si dela co chce, ale ja ze na to s novorozencem doma nemam kapacity. A ted je dcera sikovna az hledim jak puk, dokonce kdyz ji doma necham samotnou a jdu na zahradu pro neco, tak je schopna si sundat treba plenu po odpolednim spani a jit se vykadit na nocnik:D jak malo staci ke stesti...

Jako jo, zahrada je super, ale nevyvenci se pes a dite to tam taky brzo prestane bavit. Tak jsme vyrazily na prochazku, no a prvni koho jsme potkaly byla nase sousedka o dva domy dal na ceste z Hrusky, takze nejen ze starsi nacpala certve koupeny banan, ale nevahala s rouskou napul zerdi vlezt male do kocarujenze jak poslat do haje osobu ktera pokazde kdyz nas potka tak zve malou na kocicku a kraliky a dcera ji zboznuje? (recnicka otazka) To pak jsou veskera opatreni k prdu...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. března 2020 10:44

Gatita tiez to tak beriem, ze je to tema k hovoru. Syn bol tiez pozadu ale otazky mi nevadili, bola to proste zvedavost ako sa ma a co nove..moja odpoveď bola vacsinou nic, stále je na tom rovnako

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 25. března 2020 10:47

U nás (dva týdny před 3. narozeninami) musí být plínka na spaní a na kakání. Plínky přes den se dcera zbavila na podzim, dokonce když jsme byli u moře. Tam letěla s plínkou, zpátky bez. Opravdu jí to tak nějak docvaklo a teď si říká a vydrží, než najdeme záchod, zastavíme auto, atd. Tlak z okolí jsme přežili, teď už si asi babička a tetičky myslí, že nám není rady ani pomoci

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 25. března 2020 10:51

eless jestli můžu, co trochu zafungovalo u nás - dcera si odmítala sednout na nočník, ale na záchod chodila relativně ochotně. Teď po půl roce sI dokáže sama dojít na nočník, když je na záchodě obsazeno. Ale jenom na malou, když chce na velkou, tak kvílí PLÍNUUUU! PLÍÍÍNUUU!

Offline Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 25. března 2020 11:15

žluťásek Náš vypadal ve dvou a pěti měsících, že půjde s plínou i do první třídy a ve dvou a šesti měsících byl bez a rovnou i na noc. Ještě týden jsme mu ji na noc dávali, ale byl vždycky suchý, tak jsme to riskli, a za těch 9 měsíců se v noci počůral jednou, a to měl 39 horečku. Nikdy jsem na nočník nebudila, ani si nechci představovat, co by se dělo, kdybych tak učinila Ale měla jsem štěstí, že nikdo moc netlačil, kromě tchánů, ti mu pořád vtloukali do hlavy, jaká je ostuda , a mně chtěli pořád radit. Pokud je ten tlak z více stran, musí to být na palici.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. března 2020 11:30

olivieraa koronu snad nema

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 25. března 2020 11:56

Jo a ještě jsem si vzpomnela, lékařka na tříleté!! prohlídce se mě ptala: nočník už zkoušíte?

Takže žádný stres, všechno je v cajku i s plínkama :) 

Offline Garfie
28639 příspěvků moje polička 25. března 2020 12:04

žluťásek Noční buzení na nočník? O tom jsem teda v životě neslyšela. To někdo fakt dělá?  Lidi jsou praštění....

Offline Kokoska
35176 příspěvků moje polička 25. března 2020 12:32

Batole samzrejme rousku nesnese, ale opicak ji mit musi

Offline JankaM
3137 příspěvků moje polička 25. března 2020 12:47

Já se divím že si to všechno pamatujete. Já  vím jen to, že dcera(nyní 6 let) začala chodit v 10 měsících, ale kdy se otáčela, seděla, mluvila atd. nevím, musela bych se podívat do kalendáře. U chudáka skoro čtyřletého synka nevím z hlavy už vůbec nic .

Offline slniecko admin
19678 příspěvků moje polička 25. března 2020 12:52
Offline miuu
414 příspěvků moje polička 25. března 2020 12:55

Garfie Já jsem to chvíli praktikovala,když už tu plínu na noc nechtěl a nebyla jsem si jistá,že to vydrží. Jeho totiž taková maličkost,tj. mokrá postel,nevzbudila. Než jsem šla spát,posadila jsem ho na nočník u postele a bylo to. Vlastně se vůbec nevzbudil a byl ráno suchý. 

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 25. března 2020 12:59

JankaM hihihi, já si pamatuju akorát to, že dcera byla ve všem pozadu přesné číslo vím jen u chůze, 15 měsíců, a počátky otáčení v půlroce, protože to se stalo na dovolené. První zub mám možná někde zapsaný...

Offline Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 25. března 2020 13:04

Škoda, že štíty jsou teď nedostatkové zboží. Potřebovala bych jeden na krmení toho našeho dárečka

Offline Malenge
4865 příspěvků moje polička 25. března 2020 13:07

Garfie Ono to zní třeba divně, ale funguje (u někoho). Nemyslím, že by to bylo divnýma praštěnýma lidma. Syn byl bez plen ve 2 letech a 1 měsíci. ALE na noc ji měl ještě ve 3,5. Byla mokrá vždycky, snad s výjimkami, co bych spočítala na jedné ruce. Když jsme zkusili spát bez, počůral se, spal v té louži, pak se probudil celý studený a plakal, že pindík zlobil. Pak bylo léto, tropické noci a mě ho bylo líto, jak je v té plíně hnusně zapařený, tak jsem po cca 3-4 h spánku přišla, jemně ho posadila na nočník, on se vyčůral a bylo. Většinou se ani neprobudil a ráno byl pyšný, že pindík nezlobil  dělali jsme to pár měsíců, pak mu něco secvaklo a buď vydrží do rána nebo se vzbudí a vyčůrá se sám.

Offline Sweet Potato
40645 příspěvků moje polička 25. března 2020 13:15

Garfie Já to občas slyšela, dávali čurat v podstatě spící dítě. Na to jsem byla moc líná. 
Myslím, že to ale má smysl u starších dětí, které trpí nočním pomočováním.

Offline Garfie
28639 příspěvků moje polička 25. března 2020 13:15

Malenge miuu Já mám právě kamarádku, která je totálně naučená na noční chození na záchod, myslím, že to má vysloveně naučené, tak předpokládám, že se to naučí i to dítě. Ale pokud máte jinou zkušenost, tak super :-) Mně to u jednoho dítě vyšlo úplně normálně, přestala nosit plínu přes den a do tří měsíců i na noc...a syn byl velká specialita, ten se v noci přestal počurávat snad už v půl roce, ale přes den to zvládl až skoro ve třech a půl!

Offline Garfie
28639 příspěvků moje polička 25. března 2020 13:18

Sweet Potato To asi jo, vlastně vůbec nevím, jak to u těch starších, kde už je to zjevně nějak patologické, řeší...ale vlastně znám jednoho dospělého, kterému se to stává dodnes, je to manžel od kamarádky a neradi kvůli tomu spí někde mimo domov.

Offline Sweet Potato
40645 příspěvků moje polička 25. března 2020 13:22

Garfie Těžce. Plínky, buzení v noci, hormony. Vidím to v blízkém okolí. Je to nepříjemné, ale není to tragédie.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 25. března 2020 13:46

DrowRanger moja tiež rúško absolútne neznesie, ani tunel, ani šatku, nič. Chodievam s ňou teda von, ale u nás vonku takmer nikto nie je. Výťah nepoužívame, my sme malý panelák, vo vchode sme ešte nikoho nestretli a vonku sa viem tým pár ľuďom vyhnúť veľkým oblúkom. A keď sa náhodou neviem vyhnúť na diaľku, tak malú aspoň odvrátim tvárou preč od okoloidúceho. Zatiaľ som nezachytila žiaden škaredý pohľad teda, dúfam, že mi nikto nenadá, ale my nemáme ani balkón, držať ju zatvorenú len doma si neviem predstaviť. Už teraz sa mi zdá dosť deprimovaná chúďa.

No a svokrovci, to je kapitola sama o sebe. Obaja sú zdravotníci nad 65 rokov, svokor silný diabetik, včera som tam musela rýchlo po niečo zbehnúť, tak som stála dva metre od vchodových dverí s rúškom a rukavicami, prišiel mi otvoriť svokor, pristúpil ku mne bez rúška na pol metra a pozýval ma ďalej, a že teda aby sme aj s malou prišli na návštevu.