Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44332 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 12:29

dzizisketa Hele s tim tvym pohodarem bys dala i dvojcata!;-). Dala bych si nejaky minimalni odstup preziti, treba jak pises tu pulku tohoto roku a pak to nechala konovi, jak to ma byt, tak to bude;-)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 12:42

Já na druhý teda pořárd vůbec nemám myšlenky, pořád předsedám klubu jedináčků. Kromě jiného mě děsí ta logistika všeho, ve třech se všude vejdeme, do manželské postele, do auta (obytného), do stanu, do malého pražského bytu ... Ve 4 už se nevejdeme nikam, musela bych totálně překopat život, možná víc, než s tím prvním a to se mi sakra nechce. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:02

MP Meri 

Asi nemám úplně přehled, ale mám pocit, že máš blíž k 30. než 40. narozeninám Podle mě máš prostě dost času si to rozmyslet. Koneckonců chystáš ten dům, tam pak bude místa. Nikde není psáno, že děti musí být 2 roky od sebe, každý odstup má svoje plus i mínus. 

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:02

MP Meri naprosto souhlasim:) navic ja se nebudu zadluzovat hypotekou jen kvuli dalsimu diteti, aby bylo ho kam dat. Jedno bohate staci:) 

Offline miuu
412 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:10

U nás nastalo žárlení. Ale ne starší na mladší. Žárlí malá 1,5 letá na bráchu. Mlátí ho a brečí jen se ke mě přiblíží. Nevite někdo co s tím? Už mě dost vyčerpává i to,že je teď dost podrážděnà sama o sobě. Začíná konečně chodit,zatím kolem nábytku a za ruce. Snad až se pustí,uklidní se. 

Offline dzizisketa
8893 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:14

Jak jsem kolem půl roku měla pocit, že děti klidně hned třeba další tři, teď mám zase pocit, že bych si klidně vystačila s jedním, jsem taková ta Matka s velkým M, co ho nechce o nic ochudit a má pocit, že lepší dítě už nemůže být. TaTak uvidíme, co budu říkat za pár měsíců. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:25

ako bezdetna som snivala o tom ako budem mat 2 deti. a potom s prvym nastala tvrda realita ako som nan sama a fakt sa na druhe mozem vykaslat ked viem ze to bude mat rovnaky priebeh navyse so surodencom. obcas je mi z toho smutno ale moje dusevne zdravie je na prvom mieste. keby som mala vacsiu pomoc a ochotu partnera (alebo uplne noveho ak zajdem do extremu) tak by uz c.2 bolo v plane.

Offline Karja
44332 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:27

eless Jo, to plne chapu, ja myslim, ze byt i sama na jedno je moc. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:30

eless 

Jak se říká, že jedno dítě je šok, druhé už ne tolik, tak s tím bych nesouhlasila, opět to byla pořádná šlupka do hlavy, akorát už člověk ví, že to časem bude dobrý... Myslím, že odhad máš celkem přesný.

Offline Pinot Noir
29712 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:35

Sakryš, jdu sem zrovna s dojemnou bráchovskou scénkou, ale teď by to vypadalo, že přesvědčuju k druhému dítěti

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:36

dynda Já už to moc nesleduju, ale myslím, že mám pořád blíž ke 30 A jo, pokud jednou bude barák, tak to možná zvážím, k mému překvapení se mi líbí představa, že by malý nebyl sám (kvůli němu), ale jak říkám, absolutně to není na pořadu dne, barák bude když to klapne tak za 3 roky nejdřív. 

711990 Jako to jedno dítě je překvapivě skladný a vůbec, i ho máš šanci někam udat ... se dvěma seš vyřízená prostě

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:37

MP Meri no presne! Mne rovnou mama rekla ze dve nehlida

Offline Garfie
28333 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:41

dzizisketa To jsem měla u prvního taky...ale musím teda říct (jen tady a potichu), že s tím druhým si vlastně trochu víc rozumím...Ale nebýt muže, tak bych asi zůstala u jednoho. Zatímco teď bych si klidně střihla i třetí, být teda mladší

miuu Ty jo, tak o takovém případu jsem asi ještě neslyšela...a zkusit je třeba nějak chovat nebo se mazlit s oběma dohromady? 

Offline miuu
412 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:44

Garfie Právě to zkouším a bez šance. Malá řve a uzurpuje bráchu. Jako,ona bude oříšek. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:46

eless MP Meri 711990 

Ještě si nemůžu nechat pro sebe - byla jsem úplně hotová z chlapečka a trochu jsem se bála, jaký to bude s holčičkou. A ona je TAK úžasná. Rozhodně to stálo za to

Offline Garfie
28333 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:46

miuu Hmm, no to ti řeknu. Mám v okolí taky jednu takovou holčičku, nevím jestli jako malá žárlila, ale na to že je mladší sourozenec je dost generál a má pod palcem celou rodinu, včetně staršího bratra i sestry. Někdy mám pocit, že se jí bojí celá rodina!  (doufám, že jsem tě teď nevystrašila, u vás to bude pochopitelně jen období. Až začne chodit sama, tak se srovná, uvidíš)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:48

miuu 

Doufám, že tu za půl roku nebudu řešit to samý. Zatím je usurpátor velký brácha, ale malá je hrozně tvrdohlavá a výbušná. Až  jí začnou docházet souvislosti, asi to bude zajímavý.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:49

dynda to je mi jasny, holcicky jsou totiz uzasny:) ale stejne slonika neprodas

Offline miuu
412 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:51

Garfie Já doufám. Taky je na mě teď víc fixovaná,co jsme byly v nemocnici. A pořád ji vodim na odběry,rehabky a další nepříjemný věci (má JIA). Až začne chodit a zabere léčba,bude to snad lepší. Protože před tím byla zlatá,teď se i dost vzteká. Ještěže syn,ač temperamentní poděs,je dost rozumný a trpělivý. Ale je mi to vůči němu líto. 

Offline miuu
412 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 13:53

dynda Nebudeš! Jí možná nic jiného nezbývá. Má bráchu,2 bratrance a nechodí. Asi bude muset být vostřejší. Ale bratra by mohla šetřit...