dzizisketa hele a co jsou ty nezadouci projevy? nejak me nenapada, za co by se dalo peskovat rocni dite?
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa muž to dělá(dělal) taky a strašně mě tím vytáčí. Kdykoliv příšerka něco chce tak první reakce je zahučet "co zas chceš" nebo "co zas děláš""nedělej to". To ze na ni křičí at nekřičí included. Tak ho neustále opravuji, komanduji, rozebírám s ním,proč ona se chová jak se chová, snažím se mu nastavovat zrcadlo.... Jako nebaví mě to a nedělám to ráda, protože si nemyslím že bych měla patent na rozum co se týká výchovy, ale příšerka je neuvěřitelně optimistické a pořád vysmáté dítě a já ho nehodlám nechat udělat z ní neurotika.
Ale musím říct že to nese ovoce. V tomto je fajn že mi muž celkem veří, že minimálně častěji jak on vím co dělám a dost mi pomáhá to ze on má se svými rodiči ohromný problém v komunikaci, takže má mantra je "jak se chováš teď k ní,ona se bude chovat jednou k tobě, vzpomen si na vaše" a taky že už teď vidí že ona hodně opičkuje cokoliv kohokoliv vidí dělat, takže tak nejak tuší že mám v tomto pravdu.
Teď je ve fázi kdy s ní dokáže 100% empaticky fungovat když je on sám v pohodě, když není, tak to furt vázne,ale mám pocit ze to je spíš o tom, že neumí pracovat sám se sebou, ne že by nevěděl jak fungovat s příšerkou.
Teď ji začalo období vzdoru, tak jsem zvědavá,jestli se s ní naučí pracovat. Ale to vlastně my oba, protože do teď jsem měla rozumnou holčičku se kterou se dalo skoro na všem domluvit a občas koukám,co všechno se může ukázat jako problém a vůbec netuším co a jak v těch chvílích dělat.
DrowRanger se obávám že malá eskymačka je ta druhá kategorie ![]()
Karja bohužel ale nic jinýho než co popisuje DR nepomáhá, resp ignorace taky nepomůže ve smyslu že by dítě přestalo řvát.. jen pomůže od té frustrace kdy si uvědomuješ že tebou manipuluje
PPouští jídlo a lžíce na zem, u přebalování kope nohama, škrábe se na pupku, osahává se, přebírá ubrousky. Ve vaně cáká, hází špuntem. Bere mu věci z pracovního stolu (to je ale mužova chyba, že na něm nechává věci v jeho dosahu). Prostě blbiny, nic důležitého. O to je to horší.
dzizisketa clovek se holt musi obrnit trpelivosti, pracuji na tom jiz nekolik let;)
dzizisketa aha, to dela Tonda taky. Ale teda to pousteni veci v tomhle veku neni naschval, oni si tim zkousej jak se zachazi s vecma, kolikrat vidim ze mu to proste vypadne, protoze ho zaujme neco jinyho. Prebalovani zaclo bejt husty teda. Ted kvuli tomu testuju ty nahatovaci pliny, jestli by se to tim trosku nevylepsilo. Zatim ne, protoze kopal nohama tak, ze jaem se nemohla trefit do tech der pro nohy![]()
jinak mala glosa, minuly tyden byl T. na kontrole u rehabilitacni doktorky. Vyptala se me, co vsechno umi, ja vypravela jak mu to vsecko krasne jde.....tak pak me vyzvala at ho polozim a uvidime co bude delat. To dite, ktery ani pri usinani nevydrzi neprevalovat se, zustalo lezet jak mrtvola na zadech a tvaril se, ze neovlada koncetiny
doktorka rika, tak mozna mu trochu pomozte, motivujte ho....ne, Tonda nesel ani naklopit na bok, byl jak pytel
no uzavreli sme to tim, ze je dozajista sikovnej a dal uz cvicit nemusi. Doktorka si podle me doted mysli, ze jsem lhala a ze je to malej retard kterymu neni pomoci![]()
DrowRanger Ne rev, jsem myslela neskutecnej jekot:-D. Ale neskutecnej, ja vlastne ani nekdy nevim proc tak krici vetsinou, kdyz se ji neco nelibi asi, pod coz spada spousta dalsich veci:-D. No a jako vetsinou se ji snazim rict neco ve smyslu ,,at je v klidu, ze se nic nedeje,, nebo ji neco vysvetlim nebo zopakuju na cem trvam. Sambo ji jeden cas ignoroval, coz bylo na nic, protoze si myslela, ze ji neslysime a neregistrujeme, ze. Ted tak i mozna rve, ze vypozorovala, ze je to komunikace mezi nama a miminem, ze kdyz mimino vriska, my delame. Jinak plakani do slz, no tak to moc nedela, ze by ji vylozenene tekly, nebo zacala popotahovat, ona rve jako tygr to je nejpresnejsi pojmenovani;-).
Karja jsou takové hlučnější děti. To nic neuděláš.
711990 to je klasika, vůbec se nestresuj. Když je potřeba, aby dítě něco předvedlo, je z něj tupý civící nechápající a nespolupracující zaostalý mimoň. Nezáleží na věku, i v 16 hodí pohled zanedbaného debilka s výrazem "jako jak jako?", div mu neukápne slina.
711990 asi ještě nestojí, že? To u nás přebalování vrátilo k normálu, to období před tím byl spíš boj než co jiného. Pak jsem začala přebalovat ve stoje a to bylo úplně v klidu. Taky jsem používala ty natahovací pleny.
Kokoska myslela sem si ze by ho to mohlo prejit......ale prestanu si delat plany nadeje
ostatne jsem to byla ja s bratrancem, kdo udelal moji tete ostudu pred potencialnim napadnikem. Predstirali sme vcetne ty kapajici sliny![]()
Evaeva nene, ted se plazi a zkousi lezt, tak uvidime. Taky doufam ze pak uz to pujde lepe. Ale tak zadna tragedie to neni, jen to musi probihat na zemi na omyvatelne podlozce:D
dzizisketa četla jsem nějaké odborné pojednání, že pouštění věci na zem někdy před jedním rokem je to, že dítě objevilo hloubku a zkoumá ji. Prý vývojový stupeň. Dcera to dělala s tak poťouchlým úsměvem, že jsem si myslela, že to dělá schválně, a dost mi pomohlo si přečíst, že ne. Nebo jsem tomu aspoň věřila, že ne
tak jsem s úsměvem řekla: zkoumáš hloubku, viď? Uf.
Jinak mám tedy laťku nastavenou jinde, a můj muž taky, třeba kdyby začala dcera při koupání (tehdy) házet špuntem, tak by určitě hned uspořádal závody ![]()
Karja aha, tak na toto radu nemám. Ja sama som z kategórie ľudí, ktorým na večierkoch vravia, aby trošku stisili hlas
. Ja mám teda so synom ešte dobrú skusenost, že sa s ním už dá kopa veci dohodnúť, aj také, pri ktorých to ešte mesiac dozadu nešlo. Že mu trebárs vysvetlím čo a prečo ideme robiť - čo najjednoduchšie, trojslovne vety. Väčšinou potom nevyvadza a spolupracuje. Tak mozno ej skusit kľudne hovoriť, že ju počuješ a nemusí kričať. Pokiaľ to nie je spôsob manipulácie, tak skúsiť len obmedziť pokyny typov nekrič a pod ale dať najavo, že sa môže domôcť svojich aktuálnych potrieb aj pri tichsom hlasovom vyjadreni. Len teda asi to bude vyžadovať rychlejsie reakcie na jejj želania a neviem ako je to reálne pri dvoch deťoch.
Mohučanka jj,zkoumají hloubku. Pak přijde dalsi vývojový stupeň, kdy zkoumají, kolik toho vydrží podavač míčku, když vyhazují hračky z postýlky. Tak toto období trvá priblizne dodneška a podavač je dost slabá povaha. Vydržel to maximálně jednou nebo 2x. Vekem se tolerance snižuje až na nulu.
711990 to je divoké období, no. Já už týden přebaluju ve stoje, je to pohoda ;)
Co ale není pohoda, je to, že Viki neumí padat na zadek, resp. bojí se, takže tisíckrát za den vříská tu u stolku, tu u křesla, tu u záchoda, na třesoucích se nožičkách, a když ho nestihnu posadit na zadek já, sjede k zemi a brzdí u toho čelem, nosem, nebo zuby o ty nejostřejší hrany
. Momentálně nezvládám žádné domácí práce, Ríša jí masové koule a hranolky a párky, protože víc uvařit se nedá. Ríša byl mnohem opatrnější a dokud neuměl bezpečně jednu věc, do další se nepouštěl. Tenhle neumí sedět, ale už by chtěl běhat. Děsný, děsný, děsný.
DrowRanger já mám starsie dieta s takymi lepšie vyvinutým i hlasivkami, sestra to prostredne. Oni to nerobia naschvál, ale keby som takto rozprávala ja, tak druhý deň už len sepkam.
Inak to dieťa, s ktorým sa dá dohodnúť, si váž. Ja som mala také prvé a bola to pohoda. Na to mladšie tie rozumné dohovory nefungujú vôbec, a ani dnes nie.
Pinot Noir teda, to nas cekaj zajimavy veci:) a rikas ze porad nesedi? Ja uz cekam na sezeni jak na smilovani, trosku nam odrusta z toho miminiho setu na zidlicce a rada uz bych, aby mohl do dalsi faze.

711990 už sedí, sám a rovně, ale v tentýž okamžik se začal stavět, tak to nemá zažité. A ze stoje se zatím posadit neumí.
Pinot Noir jotaaak! Jasny, to je totiz lakavejsi:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články