Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2020 10:23

Pinot Noir první syn seděl až v 11 měsících, do korby se vešel jen tak tak. Naštěstí jezdil na břiše, tak se to dalo. On vlastně spíš klečel, ale přišla zima a ve fusaku bych ho tam už nenarvala, tak byl přesunut do sporťáku. Ale podle fyzio už byl připravený, akorát líný.

A jak si psala o tom stoupání, že si syn neumí sednout. Tak syn se naučil stoupat, už když se plazil. Nebyl na to vůbec fyzicky připravený a stabilitu měl fakt bídnou. Padal jak hruška, ale ne na zadek, ale rovnou na hlavu. Asi měsíc jsem mu akorát dávala záchranu, nemohla jsem z něj spustit oči. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2020 10:26

711990 já na syna měla kšíry.

Asi máš vydatné mléko. U staršího se furt řešilo, že moc nepřibírá. Když jsem ale doktorce řekla, co všechno spořádá, tak už byla v klidu. Jednu dobu jsem mu dokonce musela dávat míň jídla než chtěl, protože se přejídal a pak zvracel. No, nevydrželo mu to. Někdy jsem ráda, když si k obědu dá pár lžic.

Offline dzizisketa
8946 příspěvků moje polička 14. května 2020 10:27

711990

OO masitých ručičkách, nožičkách a vypaseném pupku taky něco vím

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 10:30

711990 Na to byl super kočár, který jsme měli na staršího, Cam Cortina. Dno se dalo lehce naklonit do pololehu a byly v něm zabudované kšíry. Byl to vůbec dobrý kočárek. 

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 10:33

Evaeva no však on sedí pár dní a 11 měsíců mu bude za týden. A má nejmíň 80 cm. Už v zimě jsem mu nemohla dávat čepice s bambulí, aby se vešel

Offline dzizisketa
8946 příspěvků moje polička 14. května 2020 10:38

Sairon

PPrávě že malý je úplně úžasné dítě, veselý a radostný, šikovný, zvídavý, na zábavu nenáročný. Tak mi přijde škoda si s ním ten vztah takhle kazit. Je to jakoby sebenaplňující, pořád se k němu vztahovat takhle negativně. I když se o něj muž umí postarat báječně, hrát si s ním a je na něm vidět, že ho zbožňuje (a malý ho) a má z něj radost, je fakt zbytečné a ním takhle přednasraně jednat. Akorát jsem zatím nepřišla na to, jak to muži sdělit, aby na to reflektoval, zatím reaguje slovy "ale on dělá to a já pak nemůžu ono". 

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 10:40
Reakce na dzizisketa:

"ale on dělá to a já pak nemůžu ono". 

​Tak tím je, myslím, shrnuta podstata rodičovství

Offline Garfie
28522 příspěvků moje polička 14. května 2020 10:40

dzizisketa Ono si to časem trochu sedne, neboj. A chlapi obecně bývají lepší se staršími dětmi, vždycky mám pocit, že od těch malých (pokud to nejsou úplná miminka pochopitelně) očekávají zbytečně moc. 

Pinot Noir  Přesně!! 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 14. května 2020 10:47

dzizisketa pac ty vypapany pupiky jsou rozkosnystejne jako u stenatek!

Pinot Noir no to jo, ksiry se hodej! Ale tak zas on toho ted v kocaru moc nenajezdi, spis ho nosim v satku, tak se to prezije.

Evaeva ja jsem rada ze zatim je ve vsem presny prumer a nemusime se tim trapit:) i ten pohyb krasne dohnal. A dneska si poprve sam kleknul a jak uz se opiral, tak se pro jistotu i postavil a pak ho ta hlava prevazila a sel dolu

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 14. května 2020 10:52

Pinot Noir 

Je to tahle řada, tesne porevolucni;) jak rikam, dnes jsou trendy v detske litarature jine, ale tohle je takova klasika s libivejma obrazkama, ja z toho byla jako sestileta uplne hin a toho myho technika to taky na chvili zaujalo. Tak snad ho pro to cteni jeste nadchnu...

Pardon, obrazky mi nejdou z mobilu otocit.

Offline dzizisketa
8946 příspěvků moje polička 14. května 2020 10:54

Gatita

PPo těchto Disneyovkách je na bazarech velká sháňka, ceň si jich! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2020 11:00

Pinot Noir syn byl menší. On je listopadový, takže to pěkně vyšlo. Takový ten pěkný vzpřímený sed on dlouho nedělal, on klečel a neměl důvod to měnit. Vlastně ani nevím, kdy si sám opravdu sednul.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 14. května 2020 11:02

dzizisketa zrovna na to koukam! Ja je mela snad vsechny, ale nemuzu je dohledat.

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 11:05

Gatita aha, díky!

Já nedávno pořídila tuhle, jsem zvědavá, jestli Ríšu zaujme. Není to zrovna akční. Ale že ho zaujme Cvrček a mravenci jsem taky nečekala, umí někdy překvapit ;)

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 14. května 2020 11:09

Pinot Noir keďže u nás šéfuje tučniak, tak z takej série máme o malom tučniakovi, ktorý sa stratil,bje to pre menšie deti, ale našla som to až neskôr

Gatita my máme asi dve alebo tri, zatiaľ čítame len obrázky

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 14. května 2020 11:10

Pinot Noir to je taky moc pekny! Tyhle knizky s obrazkama jsou vubec fajn. Jen se teda nesmi rodic pri vyberu nechat moc unest...treba takova trnkova zahrada je super, ale u syna si to ani neskrtlo a ja si taky nevzpominam, ze by me to jako dite nejak uchvatilo. No a takova mrazkova, tak to uz vubec.

Offline brrr
12331 příspěvků moje polička 14. května 2020 11:10

Gatita U nás taky celkem jely, ale byly po mě a sestře, takže jsem klukům četla Ariel a Sněhurku

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 14. května 2020 11:15
Reakce na dzizisketa:

. Akorát jsem zatím nepřišla na to, jak to muži sdělit, aby na to reflektoval, zatím reaguje slovy "ale on dělá to a já pak nemůžu ono". 

​V takovýchto situacích mu papouškuji mou oblíbenou větu z knihy AHA rodičovství "aby komunikace fungovala, jeden z vás se musí chovat dospěle a to dvouleté dítě to asi nebude" .

Tu knížku jsi mi tu doporučovala ty, ne? Muž ji nečetl? Já nutím toho mého i číst, sice zatím čte už půl roku tu o batoletech od Knapa, takže tímto tempem to dočte asi v době, kdy bude příšerka maturovat, ale i tak vidím, že je víc schopný přemýšlet nad tím, jak to to batole asi vidí a proč dělá to co zrovna dělá. Za což jsem fakt ráda. Protože je to jak píšeš, navzájem se zboňujou, dokážou si spolu vyhrát i lépe jak se mnou, ale pak to totálně pokazí tady tím přednasraným jednáním.

Offline rasaNori
8831 příspěvků moje polička 14. května 2020 11:21

Sairon asi si budu muset neco precist nebo tu moji starsi pretrhnu na dve mensi a pak me mrskne uz definitivne!!! 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 14. května 2020 11:24

Gatita syn má hrozně rád Haló, Jácíču. Ale má to naposlouchane jako audioknihu. Jsou dvě verze, jednu čte Hrušínský a moc se líbí mně. Ale doma máme Brodského a už jsem si na něj taky zvyklá a je to krásné, proložené písničkami.