Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Dadoo
11672 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:36
Reakce na 711990:

dzizisketa pac ty vypapany pupiky jsou rozkosnystejne jako u stenatek!

​Teda.. Kouknu na Tonicka a vidím Růženku.

Oba jsou takoví naducani, radostní, spokojeni miminkové s kulatým pupičkama.

Tonicek je rozkošny

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:37

Dadoo vid, ale presne!!!kdykoliv vidim Ruzenku tak se dojimam ze je uplne jak miminko

Offline Karja
44624 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:39

betsey No to jsou takovy kydy. Ta moje dvojka furt vecer vriska sice hodinku jen, ale vriska, nepomuze nic, jediny co jsem nezkousela bylo jet s ni vecer v kocarku ven;-). Uz jsem ji i davala UM, zda nema hlad, nema. Predstava, ze ji pekne obejmu a kojim....ona se napije za pet minut, u kojeni neusina ani ji.neuklidnuje, kdyz ji dam k prsu, kdyz nema hlad, tak ji fakt nastvu;-). Ted si dost slibuju az zacnu s kasi na noc, treba to neco udela. Jako boleni briska to nevypada. Nejbliz je snad moje mama, kters tvrdi, ze ,,potrebuje brecet,,:-D. Asi fakt jo! Velka mala je kapitola sama o sobe, tu jsme si proste uspavat naucili no;-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. května 2020 13:41

Ava No ja na tehotenstvi nic pozitivniho taky nevidim, to pribirani nesu docela blbe, mam to asi po mamce (ta z 50 na 80), akorat ja zacala na horsim cisle no . Ale plny satnik veci vel. 36-38 a ted tohle a k tomu bricho plne modrin po injekcich. Prvni tri mesice byly jeste dobry, v praci stres a nemela jsem casto cas se najist. A strie nejdou ovlivnit asi skoro vubec, mazani nemazani..., navic se muzou objevit uplne na konci. Snad se to po porodu upravi, dalsi deti neplanujeme.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:44

Karja Jasně, že se to prostě děje, je to přirozený. Myslím, že strie se mi taky udělají, v pubertě se udělaly, mažu se sice, ale vím, že je to spíš placebo. Ale prostě hezký to není... tím narážím hlavně na takový ty ezo-bio-matky a různý kampaně za to, že je to vlastně krása. Stejně tak s tím tloustnutím a břichem. Když jsem v únoru zjistila, že jsem těhotná a hledala jsem, jak bych mohla mít velký břicho v 5 měsíci, protože jsme měli mít 30.5. původně svatbu (ostatně jsem to řešila i tady), tak jsem bohužel musela zabrousit do nejrůznějších diskuzí a jako wtf (ale co by taky člověk čekal) - ženský, co už ve 2. měsíci pláčou, že nemají břicho, že by ho chtěly hrdě ukazovat světu...

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:45
Reakce na Jos:

dalsi deti neplanujeme.

​Cha, takovejch bylo

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:46

Jos děkuju, soudružko, že chápeš, co se tu asi neobratně snažím říct  taky to beru spíš jako nutný  proces k tomu mít dítě než jako nejkrásnější období ženy

Offline Karja
44624 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:47

Ava Hele, ja mam strie z puberty hodne -na zadku a z tehotenstvi ani jedinou. Pri prvim jsem mazala obden kokosacem ci bioilem, a pri druhem asi dvakrat celkem:-D A ze mi bricho vyrostlo! Tak uvidis no;-). Jako nektery ty emimina, to nema cenu, tam se vyskytujou ruzny exotky no!

Offline Karja
44624 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:49
Reakce na Pinot Noir:

​Cha, takovejch bylo

Jos 

Asi tak! My ted drzime doma bezpecnou zonu 1,5 m radsi! 

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:49

Karja budu doufat!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:50

Karja no ja ju mám pevne objať, keď ju nechcem kojiť práve. Dnes som jej totálne odrovnala spánok, pretože už ma fakt terorizuje. Ja ju uspávam kojením, ale posediačky na posteli aby keď zaspí, som ju mohla položiť do postieľky, takže mám veľké bolesti chrbta z toho a okrem toho pri kojení mi štúra a driape pupok. Včera som ju uspávala niekoľko hodín, a už som bola taká znechutená, že som povedala, že končím. Takže dnes na obedný spánok som ju skúsila nekojiť a teda pevne objať. No dopadlo to tak ako to dopadlo, a čo mala spať o 11:30, tak je ešte stále hore

No a čo sa týka tvojej dvojky, potľapkávam. Ja som toto nikdy nezažila, bo moja vždy zaspávala na prsiach, ale tu je výsledok. Tak do budúcna to máš možno lepšie. A inak nevyžiadaná rada(hovorili v tej knihe), že treba si vybrať jeden spôsob uspávania a pri ňom zostať. Neskúšať niekoľko vecí, lebo dieťa je zmätené a nevie sa ukľudniť (týka sa samozrejme jedného uspávania). A že teda deti potrebujú pocit istoty (svoje stále miesto na spanie, svoju prikrývku atď) a bezpečia (rytmus - to znamená tlkot matkinho srdca, alebo to hojdanie). Pomohla ti táto rada, čo? :-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. května 2020 13:54

Pinot Noir  Tak stoprocentni to neni, ale v me casti rodiny jsou sami jedinacci a ja si treba sourozence nikdy neprala a fakt mi nechybi no. A premluvit partnera k diteti byla taky fuska, jsme spolu pres 15 let. 

Ava Ty diskuze asi nejsou reprezentativni vzorek, aspon doufam . Ja si treba rikam, na co byt pysna, to ze cekam je moje vec a zadny obdiv teda necekam. 

Offline Karja
44624 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:55

betsey Jojo, no nejvic zabiralo taky pevne objeti, ale ted zabere jen nechat pobrecet a pak pochovat. Takova prirozene estevillova metoda, jen ja merim domacima pracema, jako je myti nadobi, veseni pradla. Tak mozna ta tvoje uz o odpoledni spanek nestoji? Ja kdyz bych mela jen tu starsi, tak ji uz asi neuspavam, jenze ona rano vstava brzo, protoze ji vzbudi miminko, takze je nedotazena;-)

Offline Karja
44624 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:56

Jos Aby ho to jeste na stary kolena nechytlo!  Takovejch je!

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:56

betsey a uspat ji ve velké posteli vleže nechces? Aby nespadla a tak? Já toho svého tříletého klacka uspávám v posteli doteď. Udělali jsme si z toho hezky návyk, já si ráda po obědě taky lehnu, byť nespím. Většinou si něco čtu na mobilu a on usne velmi rychle.

Občas nekdo nadhodi, co jako školka a ať ho to odnaucim. Buď bude unavený a vytuhne i sám po vzoru ostatních, nebo spát nebude.

A navíc předčasná starost, ani do jedné školky ho nevzali. 

Offline Aranel
6595 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:57
Reakce na Karja:

Jos 

Asi tak! My ted drzime doma bezpecnou zonu 1,5 m radsi! 

Jinak to večerní brečení, to má asi máma pravdu - malá malá zpracovává emoce ze dne, ne? Tak prostě brečí, jinak to neumí.

Offline Aranel
6595 příspěvků moje polička 14. května 2020 13:58

žluťásek Myslím, že ve školce jsou zvyklý i na vytuhnutý, i na nespící. To je rada z kategorie "neučte ji číst, bude se ve škole nudit". Ve škole jsem se nenudila, četla jsem si

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. května 2020 14:03

Karja Nestraste, teda nejsme uplne stari, je mi lehce nad 30 a muzi o trochu vic (do 40ky daleko), ale kdyz uz tak si to odbyt rychle

Offline continuity
42998 příspěvků moje polička 14. května 2020 14:06

betsey hojdanie je super. ja som sa potom už kolísala, aj keď som sedela bez dieťa len sama na pohovke. Aj dnes si na ten pocit spomeniem. Inak sa mám dobre a jesti mi chutí.  

Offline rasaNori
8832 příspěvků moje polička 14. května 2020 14:10

Jos nedoporucuju:D jako ja nevim co je horsi, mit rozdíl vetsi nebo mensi... Ale aby to nevypadalo, ona je starsi fakt bajecna, jen je tvrdohlava po nas obou a jako obcas je tu fakt divoko. Nejak jsem neprisla jeste na to kdyz rve mensi, jak byt laskava a mila na starsi ktera v tu chvíli uplne nejvic nedela to co potrebuju nebo naopak dela to co nejvic nechci...