Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 17. května 2020 18:20
Reakce na Evaeva:

To byla moje největší obava z mateřství. Nebála jsem se izolace, samoty, že miminu nějak ublížím, ale že se nevyspím. To, co tu některé popisujete (vstává ve čtyři), by mě spolehlivě dostalo do blázince.

​Přesně tyhle pocity zažívám! Spím opravdu hodně a tohohle se fakt bojím ze všeho nejvíc. Dřív jsem dokonce uvažovala si kvůli tomuhle děti nikdy neporidit. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 17. května 2020 18:29

Ava pro mě je to taky nejhorší mučení, nevyspat se. Ale dětí, co vstávají ve čtyři, zase tolik není (a snad to rodičům v dobrém vracejí zase v jiném ohledu )   já teda považovala za otřesný budíček až čas 5:30 

ale v krizi je důležité myslet na to, že to nebude trvat věčně  :) 

Offline dzizisketa
8947 příspěvků moje polička 17. května 2020 18:43

711990

OO ne, tebe jsem tím nemyslela. Od tebe to je náhodou zajímavá reflexe. 

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 17. května 2020 18:44

Ava Ano, je to děs. Jsem spáč, můj ideál je 8,5h. Ale chodit spát v 11, spíš o půlnoci. V kanclu jsme si kdysi stěžovaly, jak jsme blbě spaly, když jsme musely jít čůrat a pak chvilku nemohly usnout. Teď máme všechny děti a nedávno jsme na to vzpomínaly, jak jsme byly vtipné  nevyspání je hnusné, ale člověk zvládne mnohé a na mnohé se adaptuje, zbytečně nestresuj předem. Naprostá většina mimin spí hodně. Neteř půl roku běžně spala 12h v kuse, když to pak stáhla na 7-8, švagrová si stěžovala. Málem jsem ji vynesla v zubech! Ale nebudu lhát, myslím, že spánek už nikdy nebude takový, jaký byl. Navíc já už ani nejsem unavená, spíš nas*aná, což s dětmi teda blbá kombinace, no. 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 17. května 2020 18:50

Karja No urcite existuji jedinci, kteri to dokazali. Ale tem se vyhybam. Mne fungovalo ve tve situaci uvarit obri kafe do konvice a obcas treba vzteky rozbit talir.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 17. května 2020 19:12

Malenge že už spánek nikdy nebude, jaký byl? Za mě zbytečná obava D:  Nejpozději od synových tří let spím jako dřív ;)

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 17. května 2020 19:18

Tulipe Tak to ti přeju. Ještě před narozením dvojky jsem na sobě tu změnu pozorovala, že už neumím spát tak bezstarostně nebo jak to vyjádřit. Prostě uši nastražené, kdyby se něco dělo. A to starší občas zvládl hezkou prospanou noc, já ne. Pochybuju, že se dvěma to bude lepší  

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 17. května 2020 19:31

Malenge já taky spím minimálně stejně dobře jako dřív. Spala jsem vždy dost spatne, teď je to paradoxne o něco lepší, protože jedno noční vzbuzení tolik neprožívam. 

Ale já netrpim ani nadbytečnými obavami, že se detem v jejich vlastní posteli stane během noci něco strašného. Když deti spí, spím taky. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 19:39

Luna No ja uz jsem to nekde psala, ale jsem rada, ze kojim, jinak bych kafe vypila litry, ja jsem zavislak.Ale ja nejak na deti posledni dobou nervni nejsem, spis na samba, ale ten to umi tak obratit ve svuj prospech, ze uz si jen vnitrne rikam, jakej ja jsem chudak:-D

Edit: Ale jako nejsem, mne to s detma bavi.

Offline Lamicka
14171 příspěvků moje polička 17. května 2020 19:41
Reakce na Potrefenáhusa:

Jako sova se s hrůzou ptám, v kolik ty děti, co usnou v 8, vstávaj????

​Dcera se od pul roku budi se za 12 hodin, jedno v kolik usne. Nejak jsme nebyli pripraveni na to, ze druhe to tak nemusi mit...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2020 19:47

Kokoska my máme hned před domem super DDM. Syna to hrozně bavilo, i když potřeboval tak tři hodiny než se pořádně zapojil. Chvíli se cvičí na básničky, potom hrají nějakou hru a nakonec je překážková dráha. Chodili jsme teda až když se uměl pohybovat, kvůli spaní vlastně až od 13 měsíců, chtěla jsem o trochu dřív. Od září už bude syn doufám chodit sám.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. května 2020 19:56

Dadoo ten inštinkt robí ale strašne veľa. S kamarátkou máme rovnako staré deti a kým ja si musím pri problémoch veci načítavať a pracne zisťovať, ona tie veci robí sama od seba inštinktívne. Ja som trebárs dosť dlho netušila, že je niečo ako spánkový rituál, onaho praktizovala takmer od narodenia, to isté pri problémoch so spánkom. Je to celkom vtipné :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2020 19:56

Ava třeba si vylosuješ takové jako mám já. Taky si se sambem udělejte plán dopředu, protože, co se dopředu naplánuje, to se obvykle nestane:)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:03

miuu neviem či reč a pohyb sú až tak previazané. Syn má 21 mesiacov, motorickyje zdatný až až, ale rozprávať nebude ani keď sa pokrájam. Ak sa ho opýtam, čipovie napr. auto aleboahoj, odpovie mi ee (nie tiež odmieta hovoriť, aj keď ho už povedal). Má asi 5 slov čo používa, citoslovcia, ktorými sa snaží vyjadriť čo chce, vie napodobniť zvuky niektorých zvierat a tým to končí. Rozumie výborne takmer všetkému čo hovorím, vie napr. odhodiť niečo do koša, zaniesť veci doprania alebo vyberiez tašky časť nákupu a nosí ju mužovi...Ale hovoriť nechce. A popravde ma ani nenapadlo, že by to malo byť zle, dávam mu čas nech začne kedy chce on (a predpokladám,že keď začne, tak už neprestane :D ). 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:05
Reakce na Potrefenáhusa:

Jako sova se s hrůzou ptám, v kolik ty děti, co usnou v 8, vstávaj????

​Ehm, záleží odo dňa, ale dnes nás zobudil až o 6:30! To sa nestalo už niekoľko mesiacov (obvykle vstáva pred šiestou).

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:09

Karja tak to je super, me to s detma teda extremne nebavilo. Ja jak nemam cas na kresleni, je se mnou konec Ale ted uz to jsou milacci, tenhle jejich vek me bavi.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:11

DrowRanger Synovec nerozprával takmer do 2,5 roka, tiež používal iba pár citosloviec, s ktorými si vystačil, a slová ako mama, tata, baba, dedo, rozumel všetkému, začal rozprávať neskôr, ale teraz (má skoro 3,5) sa mu ústa nezavrú, aj keď občas má ešte zlú výslovnosť, resp. rozpráva brblavo tým, ako chce niečo rýchlo povedať.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:11
Reakce na Karja:

Evaeva Podle me si hodne zvyknes. Ja treba uz nejsem z nevyspani fyzicky unavena, ale jsem pak hrozne psychicky podrazdena, ale ospala jako takova nejsem.

Tiež som z nevyspatia tiež uťahaná skôr psychicky, som vždy celý deň podráždená, precitlivenáa nemyslí mito. Teraz už syn až na výnimky spáva dobre a väčšinou celú noc, ale na môj vkus chodí spať strašne skoro (19:30) a vstáva tiež skoro, ja zas nie som schopná zaspať pred polnocou,taksom ráno vždy úplne hotová. Ak byma mužnenechal ráno ešte hodinu/hodinu a pol dospať, tak by som to asi nedala.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:19
Reakce na Tulipe:

Evaeva tak nevyspání jsem se předem nebála, protože to mě ani nenapadlo realita pak byla drsná, ale naštěstí to nejhorší období trvalo jen pár měsíců, které mi s dnešním odstupem připadají jako snesitelná záležitost. Čas to zmírnil ;)

co se týká výchovy, nesouhlasím s Dadoo tvrzením, ze dítě je tabula rasa a "jaký si ho vychováš, takový ho máš"

​To zmiernenie časom závidím, u nás tá spánková deprivácia vyústila do rozhodnutia, že jedno dieťa stačí.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:19

DrowRanger Ale dala, to mi ver;-).

Luna Tak snad si mela kreslit po nocich:-D Hahahahahaha. No ja jsem.ted rezignovala na jakykoliv konicky ci ,,svuj,, rozvoj. Necvicim, nechodim si s nikym rozumnym pokecat, proste jsem se nastavila, ze proste rodina. Proto jsem rada za kecani tady, jinak bych fakt nemela zadnej unik;-). A mam vyhodu, ze jsme velka rodina, vzdycky nekoho vidim, jen to kecani s nimi neni takovy voraz jak treba s kamarady.