Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:22
Reakce na DrowRanger:

​To zmiernenie časom závidím, u nás tá spánková deprivácia vyústila do rozhodnutia, že jedno dieťa stačí.

​Tak on je jeste dost malej, to chce asi vic casu;-). Jinak ja ted se dvema prekvapuju sama sebe, co ted zvladnu. S jednim jsem byla uplne marna, ted jsem asi v nejake turborychlosti! Ale je fakt, ze prvni dcera byla asi takova narocnejsi, nebo i ja jsem mela nejaka prehnana ocekavani na denni rezim, tezko rict.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:26
Reakce na Karja:

DrowRanger Ale dala, to mi ver;-).

​Je možné, že ak by som na neho bola cez deň sama, tak by som to dáko musela prežiť (prípadne by som chodila spať cez deň s ním?). Ja stále vravím, že nie som typ na materskú :D 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:36

Karja neviem, či je tak malý, v lete bude mať dva roky. Ale popravde, mňa to na tej rodičovskej až tak nebaví,chýba mi normálny pracovný režim (nie homeoffice), chýba mi aj spoločenské vyžitie,cestovanie, viac voľného času pre seba a ako syn rastie,tak sa začína blýskať na lepšie časy :) Je možné, že v budúcnosti,ak sa umňa ozve to povestné tikanie  hodín, bude druhé dieťa na pretrase, ale nejak tomu veľmi neverím. Asi sme na to s mužom príliš pohodlný a sebecký (ale možno sa to zmení ak syn začne chodiť do jaslí).

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 20:55

DrowRanger No tyhlety tuzby a ze nejsem typ na materskou jsem mela pri prvnim diteti. Pak jak prislo druhe a razem se z toho stala mnohem vetsi vyzva (kuprikladu jak obe pres den uspat, aniz by se dorvaly do komatu), tak nejak ty tuzby vubec nemam a proste si myslim, ze paradoxne tim, jak je to vetsi ,,rajt,, (tak ten vekovy rozesup pojmenovala jedna doktorka), tak me to vic bavi. Proste clovek nevi, v jakym poctu a slozeni se vecer sejdeme a pak je vdecnej, ze jsme se sesli:-D. Obcas teda sambo v noci chodi po okrese a jednou asi do toho blazince pesky dojde. Ale jsem moc rada, ze jsme ctyri. Kdyz jsem mela jednu, porad jsem nejak mela ,,cas,, sledovat, co mi utika a co bych radsi delala. A to treba dneska od rana jsem si jen rikala ,,da-li Panbuh a holky budou spat dohromady a ja si dam v klidu ten rizek se salatem,, a s tim jsem si vystacila ctyri hodiny. A o ,,velkejch vecech,, vim, ze mi neutecou, a ze zas tak velky nebyly.

No a prosim vas, tenhle optimistickej prispevek mi pripomente v noci, velka mala ma prujem, urcite se budou budit s mimi navzajem, tak az zas budu ve dve rano brecet, tak se to bude hodit:-D:-D.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:05
Reakce na Karja:

Ale jsem moc rada, ze jsme ctyri. Kdyz jsem mela jednu, porad jsem nejak mela ,,cas,, sledovat, co mi utika a co bych radsi delala. 

​to je ale úplně přesné  já ještě teda prvního furt tahala s kolegy z práce na obědy. Aby mi jako z dění nic neuteklo. Mladšímu je 14 měsíců a nebyl ani jednou a je mi to zcela fuk 

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:07

Karja Hrozně ráda čtu tvoje příspěvky, připadáš mi úplně skvělá :-).Fakt. A navíc neznám nikoho tak empatického (v tvém věku vůbec). Vy to s tím tvým sambem dáte .

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:08

Malenge Ja jak slysim o praci....tak neposloucham!:-D. 

Offline DruI
5576 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:12

Karja Já jsem ráda, že tě tady máme. Vléváš mi optimismus do žil :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2020 21:13

Mě to teď taky baví víc než s jedním. Jednak syn je větší a dají se s ním dělat různé věci, není to jen péče a mladší zbytek času vyplňuje, abych se náhodou nenudila. A taky mi pomohlo si uvědomit, že tohle není jen přechodné období, že je to prostě jedna životní etapa. Že na mateřské budu třeba sedm let, dýl než jsem studovala vysokou. Sice mi práce občas chybí a před koronou jsem uvažovala, jak do programu nacpat třeba hodinu denně, ale teď je jasné, že nebude tolik práce, tak už o tom ani neuvažuju. Zároveň mě vyhovuje, že si v rámci možností mužů plánovat den, že to není jen z práce do práce.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:15

999 Ty jo, to je poklona! Dekuji! Ja to rikam furt, ze jsem charakter, ze budou ty moje buchty dobry;-)! 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:17
Reakce na DruI:

Karja Já jsem ráda, že tě tady máme. Vléváš mi optimismus do žil :o)

​Co? Ze bys byla zbouchnuta? 

:-D:-DLegrace, ale nabizelo se to! Taky dekuji!

Offline DruI
5576 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:19

Karja To ani ne, ale říkám si, Karja to má mnohem složitější a s jakou elegancí a vtipem to zvládá! ;o)

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:20

Evaeva Taky ti ten vetsi ,,supluje,, dospelyho? Dneska si velka mala vyslechla pribeh, jak jsem si koupila Jacobs Barista misto Velveta, ze je to omezena edice, ale vyborna, vyborna kava! Ja ji rikam hodne veci, kdovi jestli neni precitlivela z tech mejch kecu:-D, ale kolikrat ma vetsi a smysluplnejsi odezvu i nez ten dospelej.

Offline viktorka_od splavu
49259 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:23
Reakce na Karja:

o ,,velkejch vecech,, vim, ze mi neutecou, a ze zas tak velky nebyly.

​jj na to jsem přišla taky až u druhýho, nějak jsem se, jak se blbě řiká, "vyklidnila" :P prostě jsem se nějak samo přenastavila, že mi vlastně nic neuteče, že nemusím být všude a tak. známí co měli stejně starý malý furt mezi sebou porovnávali, aby měli stejný čas věnovaný dítěti (měřili si na hodinkách kdo z nich jak dlouho lyžoval a kdo hlídal dítě, aby to měli na minutu přesně - sem čučela jak puk:-O

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:24

DruI Hele nemam, ja to mam uplne jednoduchy prave. Bydlime s rodicema, vecne se tady nekdo nachomejtne, sambo taky vecne doma, holky (tukam,tukam) zdravy, takze jakoby i ty moje stiznosti jsou spis trapny a prameni z moji lability:-D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2020 21:24

Karja to ne, já si totiž vystačím sama. Mě lidi ani moc nechybí, o to je to pro mě teď jednodušší, den proberu večer s mužem. Když si jednou týdně chvíli popovídáme s kamarádkou, jsem spokojená. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:26

viktorka_od splavu Hele na ten cas si ted casto vzpomenu, jako ted je to s tim chlapem fakt velkej nepomer a nejhorsi je, ze i ze sve strany vidim, ze s tim nejde nic moc udelat!

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:29

Karja Ty tvoje holky budou super, po tobě .

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:29

Evaeva No vis co, ono kdyz mas nejakou kamaradku s kterou mas takovej ten ,,hovor na stoprocent,, ze se proste plne potkate, tak to staci pomalu i jednou mesicne a clovek z toho furt cerpa. Ja se vidam casto se segrama, ale jako moc se porozumenim nepotkavame a mentalni obcerstveni z toho asi nema zadna:-D.

Offline viktorka_od splavu
49259 příspěvků moje polička 17. května 2020 21:30

Karja nejde a proč taky