Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 18. května 2020 12:58

Ja jsem se pro to ockovani rozhodla i pro to, ze kdyz jednou holky budou cestovat, tak stejne to ockovani proti meningokokovym infekcim potrebovat budou, ze? Uvazuju spravne?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. května 2020 12:58

Evaeva No v ten čtvrtek mi opravdu nebylo dobře a kdyby se to v pátek ráno nezměnilo, tak bych s ní asi jela do dětské.

Na druhou stranu si říkám, že vzhledem k té reakci je asi tím spíš dobře, že je naočkovaná, protože jestli tohle s ní udělalo to mini množství, co je ve vakcíně, tak to onemocnění by asi byl solidní průser.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. května 2020 13:00

Karja my co jsme cestovali, tak jsme meningokoky nepotřebovali. To by mělo být nejvíc rizikové pro malé děti a v pubertě. Doktorka mi doporučovala, že aby to mělo opravdu význam, tak kolem 10. roku nechat zjistit protilátky a kdyžtak dopíchnout ještě jednu vakcínu.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 18. května 2020 13:04

Karja rasaNori my ockovali mladsi bexserem minuly tyden. Vlezla se do tech 6 mesicu, tak jsme to měli hrazeny. A reakce naštěstí prakticky zadna, jen lehce zvysena teplota bez nutnosti nurofenu apod. Dr. rikala, ze je to nejreaktivnejsi vakcina, ale cim mladsi dite, tim to lip snasi. Ja se ockovani vždycky bojim, ale pak jsem fakt rada, ze jsem ho dala. Staršího taky necham naockovat.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2020 13:22

Sairon určitě. Tahle nemoc je zákeřná. Naši v pubertě nechali naočkovat i mě a sestru, naše doktorka ho dost doporučuje, se syny chodím k té samé.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 18. května 2020 13:33

Sairon Hmmm, tak nevim, my jsme objednani, terminy mame teda u obou dcer z pohledu hrazeni pojistovny absolutne na hrane. To cestovani pro me byl duvod navic, takhle jsem uz zase trochu na vazkach!

Offline miuu
412 příspěvků moje polička 18. května 2020 13:58

Karja Prispevek do statistiky. Deti v okoli,ktery ockovani maji mely vesmes teplotu az horecku ten den,pak to preslo. Kamaradka davala Paralen uz pred ockovanim. Kamaradky vasmes tvrdi,ze prijemny to nebylo,ale jsou rady,ze to daly. Syn je ted mimo rizikovy vek,tak mu to necham naockovat pred pubertou a u dcery je ockovani passe,tak uvidim,co budu moct pred jeji pubertou ockovat. Jinak,pro syna bych ted chtela ockovani proti TBC. Uz jsem par tuberkuloz videla i u nas. A jedna byla i na stredni skole. 

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 18. května 2020 14:25

Sairon Nimenrixu se neboj, to je mrtvá vakcína, nechala jsem ji dát oběma dětem, neměli sní zvýšenou teplotu. K Bexseru mi pediatrička rekla, že si ho sama nechala dát, aby viděla, a že ji fakt hodně bolela ruka kolik dní. A děti u něj hodně trpí na horečky. 

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 18. května 2020 14:31

Karja Když konvertujou k islámu a pojedou na hadž do Mekky, tak tam je Nimenrix (kmeny acwy) povinnej

Online continuity
43005 příspěvků moje polička 18. května 2020 15:22

Karja nech to dát, je to svinska nemoc a hlavně rychlá.

Několikadenní nepohodlí proti tomu nic není. Teď jsem si nechala dat poslední dávku encefalitity a taky jsem byla pár dní unavená a ruka mě dva dny bolela tak, že jsem tezce hledala polohu na spaní. To je běžný projev, asi bych z toho nevyvozovala žádnej závěr o neockovani. Je dobré s tím počítat, neockovat těsně před nějakým výletem, ale rozhodně nic, co by nešlo zvládnout. 

Online letfenixa
10863 příspěvků moje polička 18. května 2020 17:28

Dnes išiel syn k babke, s nadšením a oznamil mi, že tam bude dlllho

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. května 2020 09:37

Karja 

Já mám mening. naočkovanou z doby před první cestou do Asie. Když jedeš někam, kde je výskyt častý a plánuješ být v kontaktu s místními, je to určitě dobrý nápad. My jsme běžně jezdili místní hromadnou dopravou a tak. Vzhledem k tomu, že můžeš mít až doživotní imunitu, si říkám, že čím dřív, tím líp. Aspoň to pak člověk nemusí řešit narychlo, když se nějak urve, že za pár týdnů někam jede.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 19. května 2020 10:03

dynda No to jsem chtela slyset!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2020 10:05

Karja hele ta meningitida se povinně očkuje i třeba v UK, kamarádka má dítě s Irem a právě ho nechávala naočkovat hodně brzo.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 19. května 2020 10:35

Když tu jede očkování, tak bych se ráda zeptala. Mě teď na kontrole ve 24. týdnu těhotenství pan doktor navrhnul, že kolem 30. týdne by doporučoval očkování proti černému kašli, že prý je pak miminko chráněné už od narození. Trošku mě to zaskočilo, že se očkují i těhotné. Nemáte s tím některá zkušenost? Dumám nad tím, protože v širší rodině jsem loni jeden výskyt téhle nemoci měli.

Online continuity
43005 příspěvků moje polička 19. května 2020 11:31

Jimik já už o tom slyšela, že se to takto očkuje. Někde dokonce rutinně, akorát ted nevím kde. 

Offline žluťásek
8860 příspěvků moje polička 19. května 2020 11:51

Na zootu mají dětský sandaly Keen Seacamp s velkou slevou. S kódem PETIKILO vyjdou na necelých 750. Nemají už moc malých velikosti, jsou tam jen zbytky. Ale já jedny pro syna stihla, růžová podrážka nám neva. 

(u babičky jezdí s kočárkem a nosí trička své sestřenice, protože jsou na nich zajicci a kočičky. Aspoň bude ladit :-))

Edit, kód platí na cokoliv, nejen na Keeny. Na nákup nad 1000 Kč a do 20.5.

Online continuity
43005 příspěvků moje polička 19. května 2020 12:20

žluťásek díky, už nám pro holky. 

Offline žluťásek
8860 příspěvků moje polička 19. května 2020 12:39

continuity super. Holčičích bylo víc. V noci byly ještě červený a zelený, ale neměla jsem zmereny synovy nohy. Do rána samý dívčí. Ještě že to zatím neřeší 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 19. května 2020 12:55

Jimik moje gynekoložka mi to spíš nedoporučila, přišla jsem s tím já. Nakonec se očkuje přítel, přichází v práci do styku hodně s cizinci a obecne s hodně lidmi