Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 19. května 2020 13:05
Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 19. května 2020 13:28
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. května 2020 13:31
Reakce na Jimik:

Když tu jede očkování, tak bych se ráda zeptala. Mě teď na kontrole ve 24. týdnu těhotenství pan doktor navrhnul, že kolem 30. týdne by doporučoval očkování proti černému kašli, že prý je pak miminko chráněné už od narození. Trošku mě to zaskočilo, že se očkují i těhotné. Nemáte s tím některá zkušenost? Dumám nad tím, protože v širší rodině jsem loni jeden výskyt téhle nemoci měli.

​obecne se u budoucich matek anebo u lidi pracujicich s malymi detmi doporucuje preockovani proti cernemu kasli prave k posileni tvorby protilatek vuci nemu, aby pak ten clovek nemohl dite nakazit. V tehotenstvi to ma i vyhodu transplacentarniho prenosu protilatek, je to vlastne pasivni imunizace budouciho kojence. U miminek se muze cerny kasel projevit apnoickymi pauzami, proto je dobre kdyz je chraneno od mamy jeste nez samo dostane ockovani. Je to vyhodne zejmena kdyz ma starsiho sourozence ktery by to mohl prinest z kolektivu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2020 13:35

Anema no a mě můj praktik odmítl naočkovat proti tetanu jen kvůli kojení. Chystám se proto do očkovacího centra, než přestanu kojit, nebudu už mít žádné protilátky a musela bych absolvovat víc dávek.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 19. května 2020 13:41
Reakce na INCOM1:

Jimik moje gynekoložka mi to spíš nedoporučila, přišla jsem s tím já. Nakonec se očkuje přítel, přichází v práci do styku hodně s cizinci a obecne s hodně lidmi

INCOM1 Můžu se zeptat, z jakého důvodu to nedoporučila? Já zatím našla převážně informace vyznívající ve prospěch očkování.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 19. května 2020 13:49

Anema mnum Děkuji za reakce, pro mě to byla novinka, tak to musím nějak zpracovat a hledám informace. Žádná z kamarádek se s tím nesetkala, tak proto se ptám i tady, kde se ví téměř všechno

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 19. května 2020 13:56

Jimik ona ani neříkala žádné argumenty proti, jen že by spíš doporučila očkovat rizikové osoby, které by onemocnění mohly na dítě přenést. Asi není dost pokroková

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 19. května 2020 14:12

Evaeva na protilatky se da udelat test, ono to pry vydrzi dyl, nez se driv tvrdilo.

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 19. května 2020 14:37
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2020 14:51

Kokoska no jo, ale já kojím/jsem těhotná nepřetržitě už 3 roky a určitě ještě minimálně rok budu, pokud bude další dítě, tak to může trvat třeba ještě 3 roky. A to už bude víc než těch 15 let.

Offline tina
6315 příspěvků moje polička 19. května 2020 15:15

Evaeva já měla mít tetanovku loni. Byla jsem těhotná, tak mi praktik řekl, že to naočkujem, až nebudu kojit, že se nic nestane. V Americe to prý očkujou i těhotným, ale u nás to není úplně zvykem. Zase teda asi kdybych na tom trvala, tak mi to píchnul.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2020 15:17

tina ta moje se toho bojí, nevím proč. V tom očkovacím centru to udělají bez problémů. Jestli se nepletu, je to společná vakcína s tím černým kašlem.

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 19. května 2020 15:34

Evaeva jo, vic nez 15 let je problem. Ja to mela letos 14 a neco a uz ani protilatky nedelali jako pred 5 lety, rovnou jsem dostala kombinaci s cernym kaslem. Ale uz to neni to schema 3 injekci, ted staci az zas za 10 let. 

Offline continuity
43008 příspěvků moje polička 19. května 2020 15:48

Evaeva u kojení to má cenu spis řešit s pediatrem. Moje doktorka neměla nic proti, jenom doporučila nějaký odstup od očkování dítěte, aby si právě ty protilátky vytvořilo samo. 

Já taky byla těhotná a kojila asi 5 let v kuse, to by nešlo. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. května 2020 15:56

Evaeva Jj, trojvakcina zaskrt, tetanus, pertuse

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. května 2020 18:02

Vnučka má už víc jak dva měsíce a já jsem ani nepodala hlášení, co jsme jí nakonec vlastně dali k narození. Náušnice mi vyfoukla druhá babička. Snacha nemá ráda žlutý zlato, tak jsme nakonec koupili přívěšek z bílého zlata s malým (ale certifikovaným) briliantíkem a nechali vyrýt hodinu narození, z druhé strany je jméno a den narození. No a k tomu pamětní minci, protože se mi moc líbila - v reálu je hezčí.

https://ceskamincovna.cz/stribrna-mince-crystal-coin---k-narozeni-ditete-2020-proof-1515-12591-d/

Offline baltik
4971 příspěvků moje polička 19. května 2020 18:07

Kdyz jsme u tech darku k narozeni, nemate nejaky tip pro kolegu, kteremu se narodila druha dcera? Nejak dosly napady. 

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 19. května 2020 20:30
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. května 2020 20:47

Anema Dík

Offline viktorka_od splavu
49262 příspěvků moje polička 19. května 2020 21:04

crazydaisy to je moc hezký dárek