Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. května 2020 17:59

viktorka_od splavu Karja vidíš, s tým bckom je to pravda, ak kojis, skús brat b-komplex, mne sa zdalo, že to zabralo kúsok ..

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 24. května 2020 19:00

Sara se mi u vecerniho uspavani zacina brutalne vztekat, drape, taha za obleceni, kdyz ji tu ruku chytim tak rve a nepije... Vetsinou musim prostridat tak 2x3x obe strany aby fakt usla. A pak se od ni neda zmizet. Jak ji vytahnu bradavku z pusy tak je okamzite vzhuru a vriska jak pavian! Co to je totok?

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 24. května 2020 19:32

DrowRanger hm, to u nás nezafunguje, dnes vstal v pět a spát šel až v deset. Po dvou hodinách bych ho nedonutila ani lehnout, natož spát. Ale pro mě je probuzení v pět teda výrazné zlepšení (asi ten přechod na jeden spánek trochu zabral), to už se blíží mému ideálnímu času pro vstávání v šest. 

Offline Kokoska
34873 příspěvků moje polička 24. května 2020 20:21

rasaNori nema toho mlika malo?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:07

Pinot Noir ak to bude takto fungovať,tak super, to sa zrovná. Môj ešte mesiac a pol dozadu musel mať 2 spánky denne, nedokázala som ho udržať hore dlhšie ako tie 3 hodiny, preto aj vtedy mal tie 3 spánky miesto 2. Ak ti mladší tých 5 hodín vydrží, tak len vytrvať, môže to trvať j týždeň a pol kým začne vstávať v normálnejšiu hodinu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:07

rasaNori 

Hmm, když mi večerní uspávání začalo trvat 2 hodiny a pak ještě jednou v noci, vykašlala jsem se na to. Dítě už zdatně jedlo příkrmy, tak jsem si řekla, že hodnotnou stravu už naženeme jinak. Mně i trochu připadalo, že si tím vynahrazovala ten čas, kdy jsem se jí přes den nemohla (plně) věnovat, kojení byl fofr, většinou u toho starší rušil...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:19

rasaNori a pije alebo len dudle? syn takto po kojení zaspával, musela som počkať,kým tvrdo zaspal,potom vybrať a pokúsiť sa preložiť do postele. Občas teda to vyšlo až naniekoľký pokus...

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:29

rasaNori a v noci a rano kojis? Nad ranem se tvori nejvic prolaktinu a kdyz zrusis tyhle kojeni, vetsinou se dost snizi laktace. Mne se to ted stalo, kdyz se se pokusila odnaucit ho na to piti á 2hodiny. Tak jsem zas sklapla a kojim furt, protoze umely mu furt dat nemuzu:( tak si myslim ze to muze byt tim, ze toho proste vecer nevytahne uz tolik co by chtela.

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:49

Kokoska nevypada

dynda jenze ona neji. Jako obcas veme na milost kousek jabka a slus. S cimkoliv na lzicce je to akorat boj. Takze tohle nepůjde. A ja to mam vecer jako chvili pro sebe, akorat ted je boj ji uspat. 

DrowRanger neprehazuju. Jsem rada kdyz od ni z postele vysublimuju at se aspon vecer vidim s muzem.

711990 hele jo, normalne v noci se napije a zase usne, nad ranem taky. Ja vlastne ani nevim jak moc nebo malo se v noci koji, proste spim a madam ma samoobsluhu.

Myslim ze to ma z toho jake ted dela pokroky, navic uz zase cestujem a furt neco tak asi jeji forma protestu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2020 21:50

711990 jako že si pak měla málo mléka? Jak si to poznala? Já teď kojím ráno, odpoledne, před spaním a dvakrát v noci. Kojila bych i dopoledne, ale to jsem musela zrušit, protože oběd má 1,5h po svačině a když se po ní ještě nakojil, tak oběd moc nechtěl. Chvíli jsem si říkala, jestli to není málo, ale vychází to na pět kojení + UM v kaši, tak to snad stačí. Ale někdy mi přijde, že toho moc nevypil, třeba to první kojení v noci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2020 21:51

rasaNori a nerostou jí zuby?

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:56

Evaeva no jeden ma:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2020 21:58

rasaNori některé děti kvůli tomu s pitím zlobí, jak je to bolí. A večer je to nejhorší. Třeba jí roste ten druhý.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:12

Evaeva no porad jen tahal, ale nepil, pripadne trvalo hrozne dlouho nez jsem videla ze uz neco polyka. Ja kojim tak nejak podobne. Rano po probuzeni(cca v 6), pak ma v 8 ke snidani nemlecnou kasi , v 10 pred spanim nakojim, kolem 12 obedva zeleninu, pred odpolednim spankem cca kolem 2 zase kojim a pak nekdy miva odpoledne ovocnou kapsicku, ale vetsinou az kolem 6 veceri kasi s ovocnou kapsickou nebo zeleninovym prikrmem. Naposled kojim pred spanim, takze asi v 7. Takze za den 4x plus noc. Ted jsem ho tyden zkousela uklidnovat bez kojeni, takze jsem mu dala napit jen kazdy druhy vzbuzeni, ale akorat jecel a stejne se budil(jako hodinky se budi od 10 presne po 2h). Jako staci to urcite vic nez dost, ale prave to brzky ranni kojeni je dulezity. 

rasaNori no a tak nebo mozna proste jen vysira:))))

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:19

Já se pokusila uspat mimino bez prsa. No vzdala jsem to po dvaceti minutách. Ale jinak musím říct, že noční spánek se mu mírně zlepšil, a pro mě to znamená zkvalitnění přímo převratné! 

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:39
Reakce na DrowRanger:

Pinot Noir ak to bude takto fungovať,tak super, to sa zrovná. Môj ešte mesiac a pol dozadu musel mať 2 spánky denne, nedokázala som ho udržať hore dlhšie ako tie 3 hodiny, preto aj vtedy mal tie 3 spánky miesto 2. Ak ti mladší tých 5 hodín vydrží, tak len vytrvať, môže to trvať j týždeň a pol kým začne vstávať v normálnejšiu hodinu.

​Díky! Pevně v to doufám, jinak už mě trefí šlak! Začínám být strašně zlá, pořád jen štěkám a peskuju, už mi to leze na mozek.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2020 22:41

711990 je fakt, že jako poslední kojení staršímu zbylo jedno nad ránem, okolo páté a to večerní před spaním. Asi to věděl. I když ke konci mi přišlo, že to nad ránem má už jen tak ze zvyku, už moc nepil. Když se dostavil, tak se úplně přestal budit.

Offline letfenixa
10865 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:46

Pinot Noir keď som ešte ako bezdetná počula o vykojenom mozgu, tak som si myslela, že je to asi pravda, nie je, človek je mimo z toho nevyspatia

Ešte som ti chcela napísať, že som kúpila ďalšiu knihu v rámci teoretickej prípravy na škôlku - Nechcem ísť do škôlky, malý chlapec tam hovorí mame postupne dôvody, prečo nechce ísť do škôlky, a ona mu vysvetľuje, prečo sa tej konkrétnej situácie nemusí báť

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. května 2020 23:40

Nechci tu provokovat, ale ta moje šestiměsíční vnučka spí prý 13 hodin v kuse, má 9 kilo a 70 cm. Sní všechno, co jí dají, je kojená, po příkrmech se může utlouct a jinak se celý den směje, dvakrát denně si dá dalšího šlofíka, obrací se na bříško, trochu už leze, má 2 zuby a pořád si brouká a je dobře naložená.

Tak nevím, kde je spravedlnost, protože ta její matka, teda moje dcera, to bylo takový éro, že jsem to její dětství přežila jen díky svému mládí a naivitě, že už to každou chvíli musí být lepší. No nebylo, ani ve dvaceti, a pak se rovnou odstěhovala

Asi vyfasovala dobrej kus. Jen jsem jí upozornila, že v Číně mají batole, co má ve dvou letech 60 kg, jestli by teda neměli trochu brzdit.

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 24. května 2020 23:43

Jennyfor no, u nás v šesti měsících taky spánek vypadal takhle