Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. června 2020 21:43

Prvorodičky a dúfajúce v otehotnenieprestanú čítať: neviem čo je dnes za deň ale syn si strihol hodinový hysák pred spaním. Netuším prečo, čo sa stalo ale vyslovenev postieľke ryčal až do ochraptenia. Nič ho nebolelo (dala som lieky), bol najedený,vybehaný, v suchej plienke. Tak som za nímchodila v 10 minútových intervaloch, utešila, pomojkala, poutierala až kým neodkväcol. Už mám v sebe druhý pohár vína a pevne dúfam, že ma toto isté nečaká aj v noci. Dnes som fakt čakala, že na nás zavolajú susedia sociálku...

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 10. června 2020 22:03
Reakce na Pinot Noir:

Stejně je ta příroda mocná, když někdo, kdo to tu čte, chce ty děti i nadále

​Já jsem vždycky co se dětí týče očekávala jenom to nejhorší, takže mě to může jenom příjemně překvapit, fakt. Diskuze mě v tom jenom utvrdila.:D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. června 2020 22:15
Reakce na 711990:

Rhaenys drzim moc palce at se povede! Beztak bude mit Karja treti a tak se svezes s dalsi vlnou nebo tak neconebo MP Meri

​No to určitě Já očekávám zanedlouho synovce (od sestry, která mi první rok hodně pomohla z nejhoršího, takže hodlám náležitě oplácet), takže veškerý eventuelní touhy myslím budou udušený hned v zárodku

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. června 2020 22:27

DrowRanger jakoze zaspal a za desat minut nanovo? . A

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 10. června 2020 22:32

DrowRanger možná si jen potřeboval zanadávat na celý svět - jsem si totiž teď uvědomila, že my dospělí vlastně svou špatnou náladu kolikrát dáváme okolí dost sežrat, a přitom očekáváme od dětí, že ony nebudou? můj řvoun byl dneska protivnej (ano prosím zůstalo mu to až do dospělosti...) jen už umí odpovědět na otázku "proč?". samozřejmě, nepříjemné to je pořád. ale co už naděláme, že..

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 10. června 2020 23:12

viktorka_od splavu No jo, když už umí říct proč, je to o dost lepší. Člověk aspoň ví, na čem je.

Jak mně se ulevilo, když jsem se dozvěděla, že řve kvůli nějaký naprostý blbosti na zabití byl samozřejmě furt, ale hned jsem byla klidnější, že mu opravdu nic není. 

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 10. června 2020 23:16

Pinot Noir To je pravda, bylo jich tu povícero, ale Ríša mi utkvěl v paměti nejvíc. 

A kyselý okurky byly i dceřino oblíbené jídlo, kde se to v těch dětech bere?

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 10. června 2020 23:20

A jinak velké hurá, dneska se dcera konečně poprvé vyčůrala včas do záchodu (a hned 2* za den) místo do plíny 

Nočník teda nějak přeskočila, ale tak tím líp

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. června 2020 23:23

Ignis že dceři gratuluju. Ale s tím nočníkem se moc neraduj, syn taky nejdřív chodil zejména na záchod, ale už na něj tak měsíc nesedl. Na tom nočníku se ale při čůrání obslouží sám, na záchodě byl problém s koordinací slíkání a výstupu na stupínek.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. června 2020 23:44

Ignis blahopřeji! U nás předevčírem manžel zapomněl dát dceři na noc plínku a tak se přišlo na to, že už ji nepotřebuje. Prý ji měla ráno vždycky plnou, protože se jí nechtělo chodit na záchod, ale teď už je velká a už ji nepotřebuje. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. června 2020 00:28

Ignis syn tiez miluje kysle uhorky, musim mu ich davkovat jak drogu :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. června 2020 00:37

Ignis kolko ma dcera rokov? 

Nas vcera dosiel s tym, ze uz nepotrebuje redukciu na zachod aha maminka uz som velky a dnes zase, ze nepotrebuje stupienok a vystverhal sa tam sam. Na to aky je drobec a konzerva, to bol uspech, teda prenho, on bol na seba strasne hrdy . A dnes si dokonca chcel obliect sam pyzamo! Za tieto uspechy vdacime skolke, bez nej by sa asi zasekol na dalsie tri roky :)

Edit. Boze nikdy by som neverila, ze o tomto budem konverzovat

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. června 2020 06:52

Mrakoplas nie, desať minút vrestal, šla som tam, objala, uyesila a ako som vyšla začal nanovo. Vydržal tak skúšať viac než hodinu. A dnes vstal o 5:37 a už nezaspal. Ja fakt potrebujem k tomu dieťaťu návod... viktorka_od splavu nemám ani šajn čo to bolo ale opakuje sa to často, samozrejme vždy keď treba spat. Tr týždne dozadu som mala ukážkové decko čo zaspavalo bez problémov, spalo celú noc a aj cez deň a teraz toto. To asi aby som na to druhé nemyslela ani omylom...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. června 2020 06:55

A ešte teda otázka, ako ste motivovali deti aby si sadli na nočník? Syn už začal hlásiť veľkú potrebu, na nočník si ale sadnúť nechce aj keď to skúšame. Nasilu ho tam sedieť nechcem nútiť, nech mu nevybudujem dáky blok alebo odpor. Ale netuším ako ho naučiť tam sadnúť a aby tam aj vydržal? Keď si tam už občas sadne, tak sa hneď postaví...

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 11. června 2020 07:04

DrowRanger nijak, počkala jsem, až si sedne sám. U nás žádná motivace nefungovala.

Vlastně možná fungovala - sedl nakonec na nočník ve tvaru opravdového záchodu, včetně zvuku splachování

Offline Malenge
4838 příspěvků moje polička 11. června 2020 07:07

DrowRanger Byly asi erupce na měsíci nebo kde  malej se probudil ve 22:30 a řval, ale fakt řval do 1:15, aby byl ve svých milovaných 5:15 připraven na nový den. Když o 1,5 h později stále ječel a mlátil do dveří, případně mi pro zpestření rána skákal po hlavě, vzdala jsem i pokusy o to aspoň ležet. A vzpomínala jsem se slzou v oku na nedávnou hlášku zde, tak se otočím na druhý bok, spím dál a dítě nudou usne taky. Jak se to dopr.... jako dělá ?

Offline Malenge
4838 příspěvků moje polička 11. června 2020 07:08

DrowRanger jo a nočník byl u nás přeskočen, používal ho max jako sombrero, a rovnou se škrábal na wc.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. června 2020 07:16

Malenge na tú hlášku som si spomenula dnes, keď mi pichal prstom do oka a potom keď som sa mu otočila chrbtom, tak ma kopal nohami do ladvin....po 45 minútach čo mi lôžok po hlave som sa na to vykašľala vstala. Pinot Noir u nás to zatiaľ tiež nevyzerá, že by zaberalo chvalenie a tlieskanie, sladkosti mu moc za to dávať nechcem (fakt som včera rozmýšľala že to pojem ako výcvik psa, ehm ). Ale keď sa opýtam, či by nechcel ísť na nočník, zakaždým mi dôrazne odpovie, že ee .

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. června 2020 07:49

DrowRanger a nepomohlo by keby si s nim ostala kym nezaspi? Starsi od narodenia zaspaval sam v postielke, tak v roku a pol ma dokonca vyhanal z izby nech uz sa moze ulozit ale asi od dvoch rokov sam nezaspi, proste nechce byt sam, musim pri nom byt aj ked si len citam. Obcas mi to lezie na nervy ked mam iny program a on nevie zabrat ale odkedy som si uvedomila, ze je proste maly, sam sa boji, potrebuje objat a nema nikoho ineho okrem nas, tak mi to ani nevadi a aj si to uzivam. Kolko ma syn? Asi ešte nevie povedať co mu je?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. června 2020 07:51

DrowRanger nas niez odmietal sadnut na nocnik, nechala som ho vytiahnuty nech ho ma na ociach a raz si proste dal dole gate a vycikal sa. A pomohlo trochu, ze to bol hraci nocnik a to ho motivovalo, aby si sadol aj nabudúce.