Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. června 2020 18:34

crazydaisydcera měla také najednou, naše pediatrička říkala, že neměla u pacientů žádné závažnější nežádoucí účinky při kombinaci. U dcery byla akorát horečka po první dávce, plus neobvykle dlouho spala (vzbudila jsem se na bolest přeplněných prsou poté co si asi 7 hodin necucla ).

Nekteří pediatři první dávku rozdělí hexu a pneumokoky, ale ve Vašem případě je to už jedno, možná se tak domluví u druhé dávky. 

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:00
Reakce na crazydaisy:

Garfie no jo, ale když jsou trochu z ruky, tak zas přijedou třeba na dýl a přespí

​No to je pravda, to mě vůbec nenapadlo!  Já vycházela z vlastní zkušenosti, tcháni k nám jezdí minimálně a spali jednou! Máme malý domek a není tu moc prostoru-zatímco oni jsou nachystaní na návštěvy, máme u nich k dispozici prakticky garsonku, takže kdybychom nechtěli, ani se nepotkáme!! 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:02

Pinot Noir Jo, to znám, s druhým mužem jsme žili první tři roky v jeho rodném městečku, tcháni 5 minut od nás. Měli i klíče od bytu, muž byl zvyklý s nimi být v denním kontaktu, na malém městě všichni věděli o všech všechno, soukromí neexistovalo. Já zvyklá z Prahy na anonymitu jsem to nedávala. Než jsem přišla s kočárem z náměstí domů, už tam byla babička s dotazem, co jsem si to kupovala v drogérii, že jsem tam moc často, říkala jí to prodavačka. V 7 ráno v neděli klíče v zadrnčely v zámku a děda, že nese vajíčka, jak to, že ještě spíme. A co budu vařit. A proč jsem ještě nezačala. A kde jsme byli včera, že se u nás nesvítilo. 

A to okřikování malého included. Byl jejich nejmladší vnouče a ta starší v jeho věku už seděla/chodila/byla bez plen a nic si do pusy nestrkala.

Já se teda dost držela, ale vztahy se velmi vylepšily, když jsme se odstěhovali zpátky do Prahy.

Online Karja
44651 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:16

Kokoska V pohode, velky maly nejsou ani dva a moji mame, kdyz ji chtela pomoct ze schodu rekla ,,ne, pudu sama, babko stara,,!!!! A mne rekla ,,mamo ty bobku jeden,,! No od kohopak to asi ma nez od sveho oblibeneho bratrance.

Online Karja
44651 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:22

crazydaisy Urcite! Treba to bude i neco jineho. Mne doktorka to pri prvni dcerce nedoporucila a ted u druhe, zas jo, ze se ta doporuceni zmenila.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:25

Jennyfor Kdysi měli tcháni taky rezervní klíče od nás u sebe. Jednou takhle po návratu s miminem z procházky jsem našla tchýni v našem obýváku s kávičkou v ruce, kde prý jsem tak dlouho a proč nemám v lednici smetanu. Já teda naštěstí byla asertivní dost. Musela mi hned ty klíče vrátit. No a teď si představ, že snacha mi dala klíče a že když k ní jdu (a to tam jdu, jen když mě pozve nebo něco chce), tak si mám sama odemkout!!! Tak odemykám jen hlavní vchod a u bytu zásadně zvoním.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:30

Karja To máš pravdu, ta doporučení v medicíně se mění často a u těch dětí zvlášť.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. června 2020 20:30

crazydaisy my teda máme klíče vzájemně všichni, od rodičů i od švagrové a oni od nás, ale přijít bez ohlášení by nikoho nenapadlo, maximálně necháme něco v předsíni, ale i to se předem hlásí. Moji rodiče bydlí asi kilometr od nás a to mi přijde jako ideální vzdálenost, kvůli hlídání nejsou potřeba manévry, ale zase nejsme vyloženě sousedi. Je teda pravda, že rodiče naše soukromí ctí.

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:32

Karja Moje dcera zhruba ve dvou a půl na tchýni plivla! Měla ji na noc a dcera byla smutná, chtěla maminku a pomazlit se...a tchýně si ji vzala a dcera prý "s tebou já se mazlit nebudu!" a normálně na ni plivla, ale tchýně to naštěstí vzala úplně v pohodě, naopak se na ten vzájemný vztah spíš zaměřila a přiznala mi to až po letech

Online Karja
44651 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:53

Garfie Teda! No tak se mam na co tesit jeste. Ona teda asi moc nevi co to presne znamena, protoze ten bratranec ,,babko stara,, pouziva jako univerzalni nadavku na vsechny. Ale ma i hezky vety;-). 

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:54

Karja  To jsou náhodou po letech vtipný historky, tak normální člověk pochopí, že to dítě ani neví, co říká! 

Online Karja
44651 příspěvků moje polička 14. června 2020 21:02

Garfie Jo, tak ona neco mele furt a sekyruje dedu, chudak nekde polozi teplaky a uz to ma. Tuhle jsem nemohla vyjet s kocarem a rikam, aha prekazi tu neci boty a ona hned vybehla, otevrela dvere k prarodicum a rika ,,dedo, dedo, zas nechals ty boty venku,,!

Offline brrr
12336 příspěvků moje polička 14. června 2020 21:05

Pinot Noir To je moje mamka jak vyšitá, akorát klukům je 7 a 9, takže se ozvou a oheň je poměrně rychle na střeše.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 14. června 2020 21:18

dzizisketa zalezi od toho ako velmi ma byt lahky a cestovny. ja som mala valco 6.5kg a bola to velmi dobra volba. prezil aj 4 lety do auta som ho skladala furt a pre mna ideal cena/vykon

potom je tu este kategoria ultralahkych a velmi skladnych:

babyzen yoyo

je velmi skladny tj aj do kabiny lietadla hore do ulozneho priestoru ale nezlozi sa jednym ukonom - teda najskor striesku kludne este kym dieta sedi a potom uz len jednym tahom ak je prazdny

chicco ohlala je velmi lahky 3.8kg ale po zlozeni jednym tahom nie az tak kompaktny

indy kindercraft

gmini travel night 5.2 kg

kindercraft mini dot 5.6 kg

petite & mars travel 5.9kg

joolz aer 6kg (tento ma nosnost kosa az 5kg)

zopa iq 5.75 kg vraj do lietadla ako batozina

Offline viktorka_od splavu
49301 příspěvků moje polička 14. června 2020 21:30

Pinot Noir no ty bláho! já bych se asi neudržela a buď by přestali chodit, nebo by toho nechali, jelikož nejsem diplomat asi by to bylo to první. tlapkám moc.. mívala jsem tchyni docela podobnou, naštěstní na návštěvy nechodila, maximálně my k ní a tam to holt bylo její území. dělat mi to někdo doma vynesu ho brzy v zubech

Offline viktorka_od splavu
49301 příspěvků moje polička 14. června 2020 21:47

Kokoska to jsou ty děti, kvůli kterým jsi ráno vstávala dřív a smažila palačinky? ty který si rodiče odloží aby měli pár dní před svátkama klid?  seš svatá žena!

Offline dzizisketa
8950 příspěvků moje polička 14. června 2020 21:48

Jak jste se mi tu smály kvůli znakování, tak vám řeknu, že to sice trvalo, ale poslední dny si s malým "pokecáme" jako dva dospělí. Od znakování nad obrazovou knížkou, toho co potkáme venku, požadavků typu "mléko, jídlo", nebo třeba "konec". Jistě mi tu někdo řekne, že to jejich dítě umělo taky samo od sebe, natož aby se to nějak pojmenovávalo, ale i tak mám radost. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 14. června 2020 21:49

dzizisketa to je dobre ze vam to takhle vyslo! 

Offline dzizisketa
8950 příspěvků moje polička 14. června 2020 21:50

eless

DDíky za obsáhlý příspěvek. Koukala jsem na Valco a kamarádka si teď pořídila jakýsi Kinderkraft a našla jsem ještě Joie Muze a nějaký. Britax. Všechno z druhé ruky, nevyužijeme ho zase tak často. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. června 2020 21:52

crazydaisy toto mi robila moja mama. Absolútne necti sukromie. Ani sa neohlasila len zastrngotali kluce k zamku a ona tam. Pritom som jej vravela, ze si to nezelam, ze ma mobil, staci napisat napisat cez wtahsapp alebo zavolat alebo aspon zazvonit pri dverach. Aby som ju cakala. Vzdy to chvíľu vydrzala a potom znova. Nehovoriac o tom, ze ked sa nepozeram, robi mi poriadky v suflikoch atd..no, k novemu bytu dostala len kluc od vchodu :) a aj to len kvoli tomu, aby mohla chodit zadnym vchodom (kde sa neda zazvonit) a nemusela obchadzat cely dom dopredu.