Gatita ja som si manducu pochvalovala az kym som si na druheho nepozicala monilu, to bolo sto a jedna co sa tyka nastavovania a nosenia, odrazu mi manduca príde uplne predpotopna :) Ale pouzivala som len ten najmensi asi do 4 mesiacov a teraz na rocneho mi ta manduca staci.
Vše o těhotenství a dětech
Je tu nekdo, kdo mel dite jen v kocarku a nenosil? Aspon prvnich par mesicu? Jinak tchyne ani maminka se do nakupovani niceho nehrnou, ani se nenabizi, protoze dle svych slov uz vubec nevi, co se s tam malym ditetem dela...
Jos ja prvni vubec nenosila, neprislo mi to sympaticke :) u druheho to byla nejdriv nouzovka, abych nemusela tahat kocar po schodech, kdyz jsem sla na otocku pro starsi do skolky, ale ukazalo se, ze maly to miluje a ja taky :)
711990 dzizisketa mi prijde super, jaky ted je vyber veci pro miminka a deti, od super tricek na kojeni, pres vymakana nositka (za mych deti byla manduca to nejlepsi na trhu), po kocary s elektropohonem. Pritom jsou moje deti taky porad male, zadny pravek.![]()
Lamicka Už co povyrostlo moje dítě, tak je nabídka nosítek a šátků mnohem větší. Ty elektrokočárky co tu nedávno někdo zmiňoval, to je úplný super sci-fi, taková vychytávka! A všechny ty serepetičky, o kterých jsem já ani nevěděla, ale místní matky je tu maj. Krmící židličky pro novorozence, wow.
Já teď občas čtu ty diskuze kolem lehkých kol a to je teda pecka. Ještě že naše díte není nadšený cyklista, woom za 8 tis bych kupovat nechtěla, haha.
Jos já jsem nosila až od půl roka, předtím vůbec. Taky mi to bylo nesympatické. A i potom jsem nosila jen když to jinak nešlo, na cestě typu kozí pěšinka nad mořem. V Praze nebo tam, kde projel kočár, nikdy. Jedno období jsem v manduce uspávala po obědě, tak mezi 12 a 18 měsíci, ale pak jsem vždycky dítě dala do postýlky.
Jos Ja vubec, a to mam i vybaveni:-D
Jos já jsem taky nenosila až od dvou let v krosne.
prvni dite jsem nenosila vubec, druhe trochu v satku behem prvnich cca dvou tri mesicu. Ale jen doma, venku je to pro me nepohodlne, vyhovuje mi kocar. Ale druhemu diteti se v tom satku fakt libilo, hezky pokojne tam spal a nebrecel. Nositko ani ted zadne nemam, na prvni materske jsem kolem sebe mela desne kontaktni matky, tak jsem mela dojem, ze musim taky. Nositko jsem prodala skoro netknute, byla jsem z toho uplne servana, zpocena, bagl kramu na zadech, dite na brise
. Ale obcas se to hodi.
Jos ja nosim fakt prilezitostne, vacsinou na vyletoch alebo ked idem pre starsieho do skolky a potom nemame v plane ist dalej von. Alebo ked bol mladsi este malicky a lahky a skoro stale spal, tak to bola fajn varianta na ihrisko. Ale vsetko to viem spocitat na prstoch oboch ruk :)
žluťásek tak on si kazdy vybere, kudy si pusti zilou, za veci pro deti se da utracet neomezene...ja se dost posunula, u prvniho ditete jsem nechtela zadne zbytecne kramy (nechtela jsem ani dost zakladni veci typu vanicka). U druheho ditete zmena o 180 stupnu, nakoupila jsem si vsechno, jen abych se nemusela moc ohybat, namahat, cekat...Ale nemilosrdne to pak lifruju pryc, trapne jsem zacala prodavat po bazarcich za takrka desetikorunove polozky - hlavne ze to postupne mizi z domu. Kocar s elektropohonem mi prijde uplne bizarni, mozna tak pro nekoho postizeneho. Ale pred peti lety mi prisel směšný napr. ohrivacek a pic, ted ho mam taky.. takze nikdy nerikej nikdy;)
Myrtila jestli chceš, pošli mi do sz mail a ofotím ti nějaké těhotenské lekce z knížky pro lektory, plus rady a doporučení.
jee, mohla bych se přidat prosím pěkně? Plus, nejsou nějaké finty/cviky napomáhající obrácení miminka? Jsem 31.t.t. a mimino zatím v poloze koncem pánevním...
Gatita Kocar s elektropohonem mi taky prijde trochu moc, ale nekdo to tu uz myslim chvalil (babicka). Ja mela kocar s rucni brzdou, to tehdy melo minimum kocaru, a docela jsem ji vyuzila.
Jos já první měla za celou dobu v šátku jednou, mladšího za těch 8 měsíců asi třikrát. Je to fajn třeba na výletě, když chceš někam, kde to s kočárem nejde nebo na pár minut vyběhneš se psem. Já mám slabé břicho a špatná záda, takže víc než třeba hodinu ani nosit nemůžu.
Jos ja.
dite vyrostlo a ani ho to nijak neposkodilo myslim.
Jos já nikdy, vůbec mě to neláká.
Gatita Já právě taky nechtěla žádný krámy, bydleli jsme v garsonce a pořád jsem zvažovala jestli to fakt nutně potřebujeme. Kdybych měla druhý, nakoupim všecko co mi usnadní život :-))
A na prodeji po bazárcích nevidim nic trapnýho. Ony se ty malý položky nasčítají. Já toho zezačátku hrozně moc rozdala a jsem ráda, tehdy jsem na prodeje neměla kapacitu. Teď na to mám čas a ony se ty peníze jinde moc hodí. Hodně i vyměňuju, hračky, oblečení, potřeby pro děti... buď za něco co užijeme teďka nebo přebytky ovozelu, hodně matek v okolí tu jede v domácí přírodní kosmetice nebo výrobě čistících prostředků, měnila jsem za domácí chleba, marmeládu... Mně to udělá radost a zbavim se zas něčeho jinýho. Přijde mi to fajn.
jee, mohla bych se přidat prosím pěkně? Plus, nejsou nějaké finty/cviky napomáhající obrácení miminka? Jsem 31.t.t. a mimino zatím v poloze koncem pánevním...
Tuhle fintu bych potřebovala taky, stejná situace, jen 30.t.t. ![]()
mnum jasne, napis :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články