Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 18. června 2020 17:50

Diky vsem, jsem o nicem jinem nez o kocare neuvazovala, tak jsem mela trochu pocit, ze jsem zas uplne mimo

Offline JankaM
3100 příspěvků moje polička 18. června 2020 18:22

Jos ja nenosila ani jedno, kocarek jsem nechavala v kocarkarne a do 3 patra nosila jen dite v tasce. Oba spali kdekoliv, mhd mame nizkopodlazni a kocarek mi nikdy nevadil a neprekazel, vesel se do nej dost velky nakup. Na vylety i do hor jsme jezdili s nim, trasy jsme prizpusobili. Pri cestach vlakem se mi lidi nabizeli s pomoci sami, asi jsem pusobila zoufale. Pro prvni jsem sice mela satek ale zdalo se mi to jako moc materialu na sobe, nesla jsem jen parkrat a satek pak poslala dal. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 18. června 2020 18:26

Jimik drzme si vzajemne palce at nam deti nelezou zadkem na svet 

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 18. června 2020 19:14

Jimik mnum To podle mě neovlivníte. Buď se ještě otočí i bez vaší snahy, nebo to z nějakého důvodu má být takhle ;)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. června 2020 19:35

Existuje aj nejaky hmat ako sa da dieta vnutri otocit este pred porodom. Netusim za akych podmienok sa to da a vraj to strasne boli

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 18. června 2020 19:42
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 18. června 2020 19:44

Pinot Noir neberu to nijak tragicky, tak holt bude sekce, kdyz se neotoci :) jen ja osobne ji povazuji za horsi variantu porodu, tak kdybych si mohla vybrat, beru dite hlavickou dolu porozene spontanne

eless ano, v niektorych porodniciach robia, ale nielen ze je asi bolestivy, ale aj potencialne nebezpecny pre plod a uspesnost tiez nic moc... Plus asi ho vela porodnikov nevie a myslim ze nikomu sa do toho extra nebude chciet (mne asi tiez nie)

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 18. června 2020 19:44

mnum Moje prvbi dite se dlouho neotacelo, tak mi doktorka slibila nejake cviky pokud se do priste neotoci, ale do pristi kontroly to stihlo, bylo to tesne pred odeslanim do porodnice na ty pravidelne kontroly. Takze ty cviky existuji.

Offline dzizisketa
8952 příspěvků moje polička 18. června 2020 19:47

Dítě lze přetočit i zvnějšku. Ten hmat má 50% úspěšnost a dělají ho myslím jen v Ostravě. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 18. června 2020 19:48

Karja

ano, mam jeste par tydnu cas, treba se otoci samo a kdyz ne, zkusim neco pohledat, treba to pomuze Kolegyni se dite v brise tocilo jak se mu chtelo, tak kdyz byla +- v terminu a dite bylo zrovna hlavou dolu, domluvila se v porodnici na indukci porodu a vyslo to

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 18. června 2020 19:56

Karja moje doktorka mi cviky popsala, ale řekla mi, že to je akorát pro dobrý pocit žen, že pro to jako něco dělají, ale ve skutečnosti to nijak neovlivníš.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. června 2020 20:01

mnum syn se taky otočil relativně pozdě, tvoje má ještě spoustu času

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. června 2020 20:03

dzizisketa nějaké zevní otočení dělají, myslím, i v Krči. Tenkrát jsem to trochu zkoumala, než jsem se rozhodla, jestli to chci nebo ne, naštěstí se otočil sám.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 18. června 2020 20:16
Reakce na Lamicka:

Gatita Kocar s elektropohonem mi taky prijde trochu moc, ale nekdo to tu uz myslim chvalil (babicka). Ja mela kocar s rucni brzdou, to tehdy melo minimum kocaru, a docela jsem ji vyuzila.

​rucni brzdu bych uvitala. Uz se mi stalo nekolikrat na vylete, ze jsem se zasekla uprostred prudkeho krpalu, takovy ten pocit, kdy nemuzes tam ani zpatky. A modlis se, aby ti nepodjela noha... jo a taky bych brala nejaky pruzor, okenko, kterym by dite videlo z korby ven, kdyz tam lezi na brise. Jenze kdyz jsem vybirala kocar a zadala tento pozadavek do googlu, vyjely mi akorat tak odkazy na padesat let stare liberty:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. června 2020 20:20

Gatita a nemůžeš shrnout tu "boudu" dozadu směrem k sobě. Já to tak dělám, syn je na břiše prakticky pořád, vypadá to teda blbě, ale účel to plní. Nebo se ještě dá otočit korba.

Ruční brzdu bych taky uvítala, ale v rozumné cenové relaci jsem našla jen trojkolky a to jsem nechtěla.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 18. června 2020 20:41

žluťásek no ja uz si pripadam, ze jsem nejak zmaminovatela. Ty bazarky jsou jen dalsi ze symptomu

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. června 2020 20:45

Evaeva tak na to, že se ta korba dá stáhnout i tím druhým směrem, aby dítě na břiše mohlo koukat ven jsem přišla, když jsem kočárek ukládala do sklepa

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 18. června 2020 20:52

Pinot Noir Tak vis co, psychika je mocna!

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 18. června 2020 20:53

Evaeva nas kocar dokonce nejaky pruzor v te boude (strisce) ma, pripadne jde skasat uplne dolu, jenze moje miminko je tak mrnave, ze by potrebovalo okenko spis v te vane. On tam prave pase moc pekne, ale aby videl, musel by byt o hlavu vyssi:) jo a na ten pruzor jsem prisla az po peti mesicich, stejne jako na existenci funkce polohovani proti refluxu

Edit @Mohucanka tak ze bych sle sla podivat poradne, jestli mi neuniklo jeste neco dalsiho?

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 18. června 2020 20:54

Gatita No ja jsem zmaminovatela jako blazen a obcas vypadam, jak jsem nikdy nikdy vypadat nechtela:-D:-D. A mit cas, tak jsem stopro na bazarech!:-D