Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:00

K těm jedlíkům: Obě děti jsem měla nejedlý, proto jsem i dlouho kojila, aby aspoň něco. U kluka jsem s tím jídlem musela dělat obzvlášť rituální tance, v podstatě odvést pozornost někam jinam, aby si nevšimnul, že jsem mu nacpala lžičku do pusy. Takže jsem to tam rychle šoupala, zatímco rozšroubovával nějakou lahvičku nebo skládal obrázek z polystyrénových kousků.

A teď se konečně častěji vídám s naší malou, to je tak boží dítě, to by jedlo furt

Můžu si jí za odměnu krmit, ty lžičky do ní jen padají a když nejsem dost rychlá s další, tak se ozve. Tohle jsem nikdy nezažila, tak si to užívám. Ale trochu mě děsí, že sprdne na posezení 250 ml bílého bio jogurtu ve skle. To tam nenacpu ani já. A tedy zdá se mi dost baculatá, ale kecat do toho nebudu, mladý věděj všechno nejlíp , dostává jen samý kvalitní věci, žádný slazení a tak, podle mne je trochu problém to množství, ale tak jsou pod dohledem pediatra, no.

A jinak je malá moc šikovná, v osmi měsících leze po čtyřech jak drak, tak jestli se bude ještě víc hýbat, tak to snad vyběhá.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:08

Lamicka 

Malá má rok a čtvrt, tak to na kinedryl asi nebude. Jako u syna budeme muset hlídat to blinkání a jí zabavit. Takovej víceboj to bude.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:09

Jennyfor mě teda 250 ml jogurtu nijak závratné množství nepřijde. Znam kluka, co dával v devíti měsících velkou hollandii k večeři. Matka pediatr, tak bych byla v klidu.

Běžné dite se nevyzere normálním jídlem. To co potkavas je kombinace chipsů ke svačině a sezení u mobilu. Když jsme dělali dětskou oslavu, nestíhala jsem čumět, zeleninu tam jedly jenom moje děti, domaci hamburger asi půlka, zato lupínky a podobně kraviny snědly hned, dost se taky snědl cely. A spolužačky mojí dcery nosí ke svačině sušenky a chipsy. To fakt není jogurtem. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:13

continuity 

To já počítám s jednou dlouhou pauzou, jenom to bude asi zajímavý najít nějaký fajn místo, ale spoléhám na Němce, že to bude všude super. Člověk bez dětí nějak neměl potřebu to zkoumat. Jen se bojím, že po poledni už budou jenom kňučet a ta horší část cesty bude teprve před námi. Na noc už to nedáváme, jsme starší lidi holt.

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:14

continuity Děti jedou v Nerezu? Tak to je hodně dobrá výchova

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:15

Lamicka 

Zrychlené druhý den Je vyženu na horskou louku a pod kopcem budu chytat.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:15

dynda já celou noc taky nepojedu, ale jak jsem sova od osmi do půlnoci se mi řídí výslovně dobře. je to podstatně lepší než vstavat v půl pátý rano. Pitomý je s dovolenými, že v těch kempech většinou nechtějí pozdní příjezdy, pokud se s domácími výslovně neznáš, nejde to vůbec domluvit.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:18

continuity 

My naštěstí můžeme přijet, kdy chceme. To se fakt v kempech řeší? Je fakt, že pamatuju, že jsme párkrát dorazili do kempu přes den a majitele potkali až ráno a nahlásili se, ale nikdo s tím nedělal problémy. Už je to nějak dávno, ach jo.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:21

Děkuju VŠEM za rady, ty písničky musíme nabrat, máme toho doma dost.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:29

continuity No má v necelým osmým měsíci 11 kilo. Mám tu jen tabulku pro kluky s grafem a je to teda 97 perc. Pro holku to bude asi víc ještě. A ten jogurt byla svačina.

Ale bude to možná i tím, že tatínek vnučky má přes dva metry, on má ještě jednu dceru a ta ve třetí třídě má 170 cm a nohu 42. A je štíhlá, i když byla prý taky jako batole kulatá.
Takže co teď malá nabere do šířky, tak je možný, že pak natáhne na výšku. Ale doufám, že se to zastaví na nějakým rozumným čísle, pro holku dva metry asi není úplně nejlepší. Třeba to my mrňavý z matčiny strany trochu stáhnem

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:36

Jennyfor důležité je taky jak je dlouhá. Pokud je tatínek vysoký, tak to bude v pořádku. 

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:43

dynda pro mensi deti prodavaji i lizatka nebo auticka (bonbony), ale prislo mi to spis jako placebo. Na zvraceni doporucuju vetsi sacky z Rosmannu, jsou to takove pevne do mrazaku (ne na uzaver, ale jsou k nim pribalene takove svorky). Meli jsme i specialni pytliky s takovym plastovym koleckem a ty mi neprisly tak dobre.

Tak drzim palce, at to dobre zvladnete a uzijte si dovolenou. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:46

Jennyfor 170 cm v 9 letech? No potěš...

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:50

Lamicka ty lízátka z lekarny jsou výborné. Občas se mi v autě špatně udělá,hlavně když víc čumím do mapy a fakt to funguje. A dcera si celkem pochvaluje homeopatika cocculine. Poradila nám to kdysi doktorka a dokonce, když to brala víc dní po sobě ( třeba na dovolené v Krkonoších, kde jsme hodně jezdily v zatáčkách), pak to bylo pár týdnů lepší i bez prášků. 

Nejlepší jsou pytlíky do letadla, jenom vůbec netuším, kde je běžně sehnat. Jestli chlap přijde o práci, tak toto bude muj největší problém.  

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 19. července 2020 15:52

moora no právě. Ale tam to už vůbec není moje věc, to si musí řešit dcery přítel s bývalou ženou. Já bych tedy holku vzala na nějaké vyšetření, třeba hladiny růstového hormonu, protože je sice fajn, když člověk není prcek, ale vocaď pocaď. I ten dvoumetrový otec přiznává, že v běžným životě to není úplně výhra, když se člověk neživí vrcholově basketem.

Teď si nechávali dělat postel na zakázku a předělávat dveře, aby se nemlátil o futra.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 16:12

Jennyfor tady mi přijde, ze by to měla řešit dětská lékařka, protože to je tak mimo tabulky, že to nemůže přejít. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 19. července 2020 16:29

continuity tak je jí deset, šla do školy v skoro sedmi. Ale stejně. Jenže tam jsou ty vztahy dost narušený, přestože se dcera s přítelem seznámila až 3 roky po jeho rozvodu a pro dítě se rozhodli až za další rok, tak tam nastalo trochu peklo ze strany ex. 
Je to hrozně blbá situace, ta holka je fajn, dost si spolu rozumíme, ale má zakázáno se s naší půlkou rodiny stýkat, tak je to celý těžký, hlavně pro toho tátu. 
No, jednoduchý to není nikde, "každý si nese své břímě...", ale pevně doufám, že si to ti dva ex spolu nějak utřesou a to větší dítě bude taky částí naší rodiny a hlavně se nějak nezanedbá to zdraví. Kdyby to bylo na mně, už bych jednala.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 16:58

Jennyfor 

Já jsem přestala růst v 11 letech, třeba už ex-vnučka moc neporoste a bude z ní ženská tak akorát. To my tu nevyřešíme, ale šance je. 

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 19. července 2020 17:07

continuity To by mi taky bylo divné, kdyby to pediatr neřešil. Dcera měla podobně vysokou skopužačku (tolik tedy neměla), výsledky hraniční, hlídali ji pečlivě. Včas se sama zastavila, ve 13 má tak 174 a už neroste. 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 19. července 2020 18:12

Jennyfor takovy jedlik byl nejmladsi vnuk, asi do roku a pul. A jeste si u toho jidla tak spokojene vrnel, sranda. Najednou slus, s jidlem strasny ofuky, naprosto odmita maso. Ty jogurty jeste ji, ale kdyz mu daji talir s kouskama masa, brokolice, michanou zeleninou mrkev, hrasek, kukurice, vybere si tech par zrnicek kukurice a dost. Jeden den sni bramborovy placky, priste ani cuchnout. Pekla jsem kure s nadivkou, snedl kousek nadivky a asi dve sousta masa, asi ode me takovy podraz jako maso necekal, ale jak se vzpamatoval, byl konec. Jeho strycek, muj synacek, to mel podobne. A kdyz jsme ho presvedcili, aby snedl jen o sousto vic nez chtel, obratem nam to vratil vsechno.