Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 18. července 2020 17:15

Jennyfor ne, tak jsem to nemyslela, piš to klidně dlouze, je to zajímavé!! Jen jak napsala continuity, že by se to mělo do kamene tesat, tak jsem si představila toho kameníka a docela mě to pobavilo :)) 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 18. července 2020 18:20

bram hele rosetska deska taky ten vzkaz měla celkem dlouhý a jak se to nakonec hodilo!

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 18. července 2020 18:32

Jennyfor tvoje dlhé príspevky rada čítam, majú hlavu a pätu, sú prínosné, a teraz si z neho zoberiem, že tvoj syn neobluboval interakciu s inými a dospel na normálneho človeka, ďakujem

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 18. července 2020 18:48

Jennyfor napsalas to krásně!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 18. července 2020 19:18

letfenixa tak ty jsi to tak krásně krátce shrnula

Ano, vyhýbal se dětem, zdály se mu nevypočítatelný, na rozdíl od dospělých. Když bylo za den moc podnětů, míval pak noční děsy. Měl rád, když byla ve věcech pravidelnost, nejradši by jedl pořád to samý, četli jsme tehdy dokola všeho všudy asi tři knížky. Ve všem potřeboval mít pocit jistoty, že to má pod kontrolou, neměl rád cestování, hluk, akce jako poutě nebo takové ty dětské dny se spoustou her v exteriéru.

Takže jsme se tomu přizpůsobili, chodila jsem s ním tam, kde nebylo moc lidí a hluku, obráželi jsme muzea a podobná místa, nebo sedávali hodiny u vody a pozorovali ptáky. A pořád jsme si povídali, od mala o všem, i o těch pocitech úzkosti, co v něm věci vyvolávaly.

A jak mu dozrávala nervová soustava, tak to bylo lepší a lepší, naučil se ty různý úzkosti zvládat, někdy jsme před událostí, která byla pro něj nová a stresující, si to doma jako předehráli, jak to bude vypadat a to ho uklidnilo.

I školka proběhla hladce, díky učitelkám, které na něj netlačily a nechaly ho místo kolektivních her na hřišti si na lavičce kreslit. 
Ve škole taky dobrý, učení ho bavilo a tak tam chodil rád, v družině pak zase sedával zvlášť a něco si psal. Ale začal tam už mít i kamarády, ta klidná povaha přitahovala podobně založené děti a tak k nám začala domů docházet parta prvňáků, který si u něj v pokoji v klidu hráli s kuchyňkou , malovali si, něco vyráběli.

A po nástupu na osmiletý gympl to už byl úplně normální kluk, začal i "zlobit", což jsme v podstatě oslavili

A když pak v patnácti odletěl úplně sám za kamarádem do Anglie na týdenní návštěvu, tak už bylo vyhráno.

No a od té doby byl čím dál tím samostatnější, projel kus světa, už dávno bydlí sám, studuje, pracuje, podniká a vloni mi teda srdce trhalo , když byl půl roku v Austrálii.

Takže všechno se může časem změnit, jen je potřeba ten čas a pevný nervy

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 18. července 2020 19:46

MP Meri Ja si taky myslim, ze ten tvuj kluk je takovej jinej druh, takze bych nic neresila a proste at si hrava, jak to jemu a tobe nejvic vyhovuje. A samozrejme zas dbat na nejakej ten prisun cerstvyho vzduchu a fyzickyho pohybu, to zas jo;-). Vis co, ja ti to docela i zavidim, ze mas doma takhle klid a prostor i na sve veci;-). Ja kuprikladu pro starsi dceru furt neco vymyslim, aby mela ,,program,, - tim myslim neco jineho nez zahrada. Tim jak jsme na vesnici, hriste je tu navzdory poctu deti ubohy, obchod odpoledne zavira, se to odpoledne dost cas scvrkne na to, ze musime jit k nekomu na navstevu nebo si naopak nekoho pozvat. Asi se to zlepsi, az mladsi dcera povyroste, ze uz budeme moci toho vice podniknout;-)

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 18. července 2020 20:31

Garfie

NNe. Pokud si někdo neco takového mysli, naštěstí je dost soudný na to, aby to přede mnou naživo neventiloval. Bohatě mi stačí, co se dočtu tady. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. července 2020 21:44

Sem nechtěla rozjet mateřskej flejm. každej podle sebe, jak mu vyhovuje. Jen jsem si chtěla postěžovat, že mě občas přepadnou pochybnosti, jestli nemám fatální mezery ve výchově, ale to předpokládám každýho

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 18. července 2020 21:53

MP Meri

Presne tak, ja to mivam obcas z tech insta/FB matek, ale tak vetsinou lidi prezentuji jen to dobre.

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 18. července 2020 22:25

Nechci provokovat a treba nekoho, kdo to potrebuje nakazim  .Nemate nekdo zrave dite? Dcera by snedla cokoliv,kdykoliv. Jakmile dostane kus zvance, uplne se rozzari. Davam ji dost ovoce,zeleniny,myslim, ze varim celkem rozumne. Obcas samozrejme ma i ulet ke sladkostem nebo burtu (ten zpucuje skoro cely). Tlusta zatim neni, doktorka rika kypra. Ale obezni ji fakt mit nechci, neudelalo by to dobre ani jeji nemoci. Cim ji krmit pri jejim apetitu?Doma jim na tajnacku a kdyz nekoho vidi jist,je tam s jejim ham.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 18. července 2020 22:40

miuu No a kolik ji je? Velkamala je taky dost pojedla, ale zacina ji to prechazet a uz si vybira. A samozrejme pred ni nejime nic., co bychom ji eventuelne taky nechteli dat. Ona teda ma rada hodne ovoce a zeleninu, sladkosti a pochutiny zna jen na navstevach, jsou ji dva. Tim chci rict, ze ji to treba prejde.

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 18. července 2020 22:52

Karja Je ji 20 mesicu. My se pred ni taky krotime, ale ma 6 letytyho brachu. I kdyz,i on se uz pred ni naucil schovavat se .A ted teda ty grilovacky. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 18. července 2020 23:53

miuu No tezko rict, ale videt moje dcera burt, taky ho zpucuje cely, ale ona ho nevidi no:-D. Posledni mesic, ale ji min. Ono stejne nic nevymyslis jineho, nez pred ni ty spatne veci schovavat a davat ji ty dobre, kdy je mnozstvi tak nejak jedno. Sama jsem zvedava, co ti kdo poradi;-)

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 19. července 2020 00:10

miuu Ber tohle prosím cele jen jako inspiraci. Já sem se svou lenosti přešla na system, že co nechci aby dítě jedlo,  to vůbec nekupuji. Jinak bych ji dávala hodně zeleniny, ovoce, maso, ryby a trochu omezovala příjem cukru (neříkám nedávat ji žádné , ale hlídat, kolik sacharidů sní). Co se poradit s nějakým odborníkem? Mimochodem usuzovat na budoucí postavu podle toho, jak vypadá ve 20 měsících mi přijde mimo. Mnohem důležitější je, jak ji (ve smyslu kvality). Co nastavit pevný jídelní režim cele rodině ? Proste ji se 3 jídla a 2 svačiny a mimo to jídlo ne?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. července 2020 08:45

miuu Takhle žravý dítě (3 roky) má kamarádka a je to podle mě stejný peklo, jako ty nejedlíci. Celý den se točí okolo žrádla. Nejhorší jsou společné akce, jak tam pořád nějaké dítě svačí, tak on je z toho úplně vyřízenej, chodí od jednoho k druhýmu a všude by chtěl ochutnat. Postavu má myslím spíš hubenou. 

Říkala, že doma se jí vcelku daří držet to pod kontrolou a to prostě tak, že mezi jednotlivými jídly se nejí. Musí to samozřejmě dodržovat všichni. Takže těch 5 jídel a šlus. 

Jinak syn (20 měsíců) měl buřta už dvakrát, 85% masa, ale pyšná na to teda taky nejsem  

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 09:11

miuu je tady neporadím, me se povedly nezerky. Ale k tomu tlustá, kypra. V očkovacím průkazu máš růstové grafy, zkusila bych si tam zadat všechny čísla, váhu i výšku, co máš tak od 9 měsíců a uvidíš jestli je tam nějaký trend.

Taky nevím jak je teď na to pohybove, ale pokud se jí jí nemoc zlepší, tak.bych ji víc motivovala se hýbat. Ona i pokud se pořádně rozbeha, tak to pomůže.  Voda je ideální, bohužel teď tomu doba úplně nepřeje. 

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 19. července 2020 10:17

MP Meri doma to celkem uhlidam, ale prave ty spolecny akce. Zvlast se starsima detma,ktery maji ledacos. 

continuity ted skoro 2 mesice chodi a je to super. Pohyb se ji libi,i kdyz je klidnejsi nez syn,ale chce chodit. Ted i sama sleta z karky a jde

Offline Pavlena
6919 příspěvků moje polička 19. července 2020 10:31

miuu Moje dcera byla cca do 1,5 roku velmi zrava a taky kypra a pak se cosi pokazilo a zacala byt priserne vybirava a postupne az velmi stihla v mladsim skolnim veku. Vybirava je v mensi mire dodnes (11), stihla taky, ale uz nastesti ne tak hubena. Takze se to muze klidne zmenit. A verim tomu, ze zrave dite je snad i horsi nez nejedlik..

Offline Karuna
příspěvků moje polička 19. července 2020 10:41

miuu můj syn ve 3 letech vypadal jako zdeněk srstka, pak trochu vytáhl, ale jeste v 10 letech si dal k obědu celé vepřové koleno.  dnes je mu 15 a je hubenej a vysportovanej. Jídlo jsem mu nezakazovala, ale chodil na fotbal a s náma na kolo a tak. Před rokem sám přišel s tím, že mám vařit víc vegetariansky jídlo, aby se mu líp trávilo.

U zákazu  jidla bych se bála, že si to prebere do  nějakýho blbyho vzorce typu jídlo je nepřítel. Spí a omezit sladký a hodně pohybu.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 11:02

miuu tak společný akce jsou peklo i pro nezerky. Místo večeře pytlík chipsů, zlatej burt.

Jednou si pamatuji, jak jsme stáli ve frontě někde v bufaci na vode, a celkem se nám ulevilo, kdyz jsme děti ukecali alespoň na hranolky. Ale to je zas pár krát do roka, to já úplně neřeším, spíš se snažím, aby tam alespoň 2-3x denně snedly něco normálního.