Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:19

Jennyfor začínám být ráda, že děti spí ve srubu na půdě. 

Další moznost je pak vodní putak. Tam tim, že co dva dny si musí všechno zabalit a jednou za tři- pet dni vydá zdravotnice pokyn vzít si čisté triko, tak to celkem jde. Čisté oblečení nedonesly domu nikdy, i to,co neměly na sobě bylo ve stavu, ehm, na vyvářku. 

Naše dítě bylo za táborové čuně, protože prý měla to samé triko dva týdny. A ona pritom měla oblíbené tři téměř stejne. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:21

Garfie tabor na blate je fakt zlo

se pamatuju na jeden takovej destivej, u kuchyne byl bahnitej dolik, s oblibou jsme se tam zahrabavali po vrsek holin a pak se snazili vyskocit. Jak to vetsinou dopadlo, si snadno domyslite

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:22

Garfie Odmočit do vany mě nenapadlo, prala jsem tu nejšpinavější várku na nějaký šíleně dlouhý program plus předpírka. Pak mi došla šňůra, tak jsem vyprala už jen sandály a v další várce batůžky. Zítra mě čeká ještě hromada, snad nebude pršet.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:23

moora Tak tak.

a úzkostný chlapeček si na škole v přírodě nebral nic z kufru proto, že se bál, že jakmile odtamtud něco vytáhne, nebude to umět dát zpátky, nepodaří se mu kufr zabalit a neodjede domů.

A protože byl současně hrozně čistotný (na rozdíl od čuněte sestry) tak si každý! Večer přepral slipy, tričko, punčocháče a ponožky a usušil na topení. Říkal: maminko, každý den jsem propíral, ale byla to hrozná práce.

Tak jsme při dalším výjezdu vytvořili 3D nákres kufru i s obsahem, rozdělili na pomyslná 3 patra a každé patro na zóny A,B,C .... Něco jako ty mapy v obchodních centrech

A osvědčilo se, když potřeboval ponožky, našel podle nákresu, že se nacházejí v zóně 2B, čisté tepláky pak třeba v zóně 3A. Do obrázku si zakresloval, i co už ušpinil a taky to pak perfektně podle "mapy kufru" vracel zpátky do zón a na cestu zpátky zabalil.

Pak už si ty mapy dělal sám.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:24

Jennyfor Taky jsem otevřela smradlavý kufr nacpaný čímsi navlhlým, naštěstí na plíseň ještě nedošlo.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:24

Jennyfor jezis to je dokonaly!

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:26

moora Nevím, kde byly děti Garfie , ale naše tábor na blátě měly. Tady prší poslední měsíc skoro furt a když zrovna neprší, tak na tom táboře stejně prší (byli na Libavé).

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:27

Jennyfor Ty bláho!

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:29

dzizisketa K tomu bodnutí včelou a alergii...Nechci být sýček, ale možné alergie se prý projeví až při druhém štípnutí (neptej se mě proč, zapomněla jsem to hned, jakmile je píchla včela podruhé).

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:37

Jennyfor Mapy zón v kufru jsou geniální! Takhle si začnu balit, abych kvůli hledání každé blbosti nemusela přeházet celé zavazadlo (kecám, nezačnu, protože vždycky balím na poslední chvíli a věci přihazuju ještě ve dveřích, ale hrozně se mi ta myšlenka líbí! :o)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 19. července 2020 22:47

No my si z něj doteď děláme srandu. Když jel loni na ten půlrok, tak jsem se taky ptala, jestli má už mapu kufru. A když jsme si po nocích volali, teda u nás noc, u nich ráno, tak jsem ho pošťuchovala, jestli už propíral.
A dcera má ty plavky v celku taky už nafurt, to je takový to: Tak kdy jedeš? Už máš sbaleno? ... neboj, plavky v celku tam mám

Tak já mám taky pár zářezů, co se staly legendami, takže se pošťuchujeme navzájem všichni, já to musím taky vydržet

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 23:04

brrr 

Já začala otýkat někdy kolem 35 let. Nevím, kolikrát mě za život píchla včela. Říkala jsem si, že je dobrý, že to nemám po tátovi. Tak už mám. Alergii teda prej ne, ale otoky velký s velkou výdrží. Nějak si neumím představit, co by se stalo, kdybych to chytla třeba do krku

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 19. července 2020 23:04

Nas chlapecek byl na tabore presne jednou. Psal srdceryvny dopisy, jak se mu stejska, po prijezdu teda vypravoval, ze to bylo docela dobry. Kdyz jsem se ho ptala, proc teda psal o tom styskani, tak rikal, ze nevedel, co ma psat, tak to opsal od kamarada. Ale pak uz nikdy nechtel jet, ze ho nebavi delat vsechno na povel, kdyz se mu nechce.

Kufr cistych veci vozil i ze skoly v prirode, protoze "nevedel, ze ma v kufru jine tricko", "nechtelo se mu hledat jine tricko", "nenasel jine tricko", "kluci si taky nebrali porad jiny tricko".

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 19. července 2020 23:11

Sakra, ted jsem si vzpomnela, ze odmacim v kyblu spinavy podlahovy hadry

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 19. července 2020 23:29

Ja jsem na tabore nikdy nebyla a ani si neumim predstavit, ze tam budu posilat holky, co by tam beze me delaly! A jeste jak tu nekdo pisete o trech tydnech, mne to prijde hrozne moc:-D. Ja jsem nejaka precitlivela!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2020 23:37

Karja fakt nikdy? Teď je mi tě trochu líto. Dneska už se na tři týdny moc nejezdí, ne? Mamka měla problém najít i na 14 dní.

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 20. července 2020 00:29

eless vďaka za info, nad donovalkovom uvažujem, ešte tam má byť vodný svet (či ako sa to), ten sa mi pozdáva najviac, ale to by muselo byť horúco

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. července 2020 00:34

Karja 

Já jezdila na 3 týdny. Při odjezdu na tábor celý autobus nadšeně mával rodičům, při odjezdu domů celý autobus plakal. Jestli nebo kdy plakali rodiče, si nepamatuju. Obdivuju ty vedoucí, co to tenkrát dělali. Po nás měli ještě jeden turnus, už "jenom" 14 dní.

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 20. července 2020 00:39

V tábore som bola trikrát v živote, vždy na tri týždne, a nejaké skvelé spomienky na to nemám, ale bývali to masovky, 14 oddielov po 15 deťoch, aj vedúcu som robila 3-x, ale my sme deti nútili k prezliekaniu, aj keď to bol stanovy tábor. 

Jennyfor mapy sú skvelý nápad, ja som mávala len zoznamy, ale keď som (nie tak dávno) bola na poznavacke so skoro každou nocou v inom hoteli, mala som tak naukladané oblečenie v kufri, že vždy komplet na deň, nie podľa druhov

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 20. července 2020 02:25

Karja moje deti na tabor nikdy nepojedou. Ja mam s táborem dobry zkušnosti, ale manzel zazil nějakej hodne spatnej, sikana included, do toho mlady vedouci, ktery to neresili/nechtěli resit. No a korunu tomu nasadili jeho rodice, který mu jako malymu dítěti nevěřili, protože se mu přece styska. Dodnes o tom nerad mluví. Takze ho chapu a deti nikam jezdit nebudou.