Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 19. července 2020 11:34

miuu my mame hodne zraveho chlapce, od mimina se preziral. Je mu uz 6 let, ale kdyz byl takhle maly, tak jsem to delala podobne jako dnes. Doma mu hlidam, aby nejedl nepretrzite, kdyz chce neco mimo hlavni jidla a svaciny, tak jedine jablko nebo zeleninu, podle toho poznam, jestli ma hlad nebo chut. Hlidam, aby byl vyhladovely pred jidly, aby snedl co nejvic kvalitniho jidla a nemel tendence se futrovat jindy. Na oslavach neresim, ale uz trochu hlidam mnozstvi, protoze se po jedne oslave pozvracel z prezrani. Hodne se hybeme, jezdime na kolo, chodime na vylety, ve skolce ma florbal, chodi do Sokola. 

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 19. července 2020 12:25

miuu Já myslím, že je ještě malá a úplně bych to nehrotila. Spíš aby jedla kvalitně a cpát do ní hlavně zeleninu. Na akcích se dá vysvětlit, že některé věci zatím ještě ve svém věku nemůže a jsou jen pro starší, aspoň mně se to docela dařilo, případně výjimečně-ale to musíš zdůraznit-pár kousků, třeba dcera dostala pět chipsů a tak...švagrová měla žravého syna a řešila to právě tunou zeleniny jako příloha, třeba brokolice, ale to už myslím chodil do školy. A jinak mám kamarádku, která má syny totálně rozežrané, jsou lehce kolem puberty (celkem tři kousky) a bojí se teda každé návštěvy doktora, protože pokaždé dostane kartáč, ale stejně se jí s tím nedaří nic dělat :-(

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 12:29
Reakce na MP Meri:

Jinak syn (20 měsíců) měl buřta už dvakrát, 85% masa, ale pyšná na to teda taky nejsem  

​V tomhle mě děsně dere školková strava, to jsem zírala, když v jednom týdnu byly těstoviny zapečené s uzeným, salámová pomazánka a čočka s párkem. Od září už to snad bude jinak, jde do jiné školky.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 12:54

MP Meri rasaNori Mohučanka 

Nevím, jestlil jsem to trefila, ale uvítám všechny tipy na dlouhou cestu autem (asi 1000 km) a myslím, že vy byste mohly vědět. Odmítáme jet na noc, takže si to vyžereme přes den... Vydrží vám děti tříhodinový úseky? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. července 2020 13:10

dynda mna si sa sice nepytala ale aj tak odpoviem . Zalezi na dietati. Starsi vydrzi aj 7 hodin cestu s jednou dlhsou prestavkou, bavi ho sa vozit, mladsi ked nespi, vkuse place, nudi sa a nechce byt pripasany. Musim ho zabavat. A kedze ma asi za hodinu caka cca 3 hodinova cesta samej s detmi, tak mam hrozny stres z toho jeho placu, lebo ako sofer ho zabavat nemozem a tak dlho mi nepospi. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 13:18

Mrakoplas 

Věřím, že staršího nějak ukecám, případně bude koukat na auta na dálnici a  pak už na hory a tak, ale ta roční čamrda, to bude horší. Jako ráno ji naložíme, toho se nebojím a asi ještě zaspí, ale postupem dne se ochota sedět bude vytrácet, to je mi úplně jasný. Ke všemu se nám minulý týden starší poprvé v autě totálně zeblil po hodině jízdy a asi 5 minut od cíle. Tak doufám, že ta dovolená aspoň bude stát za to. Na cestě zpátky jsme připravení klidně někde kolem půlky zastavit, něco tam s dětma dělat, přespat a ráno to dorazit, ale cestou tam se nám to vůbec nehodí.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 19. července 2020 13:24

dynda ještě nedávno bych ti řekla, že tříhodinové úseky v pohodě, ale po poslední cestě na Moravu, kdy se oba poblili 20 km před cílem, si říkám, že jsme asi měli udělat pauzu. Možnosti zabavování se nám navíc značně smrskly poté, co jsme zjistili, že blijí právě při tom, když koukají do knížek, tabletu, mobilu atd.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2020 13:29

Pinot Noir 

Právě, jak se poblil, tak sice zrovna nic v rukách neměl, ale tahle akcička mi vzala odvahu. Jo a koupila jsem kinedryl a doufám, že ho to trochu přispí. Nevím, jestli to dostanu i do malý. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. července 2020 13:38

dynda Moje dítě vydrží cca stejně, jako řidič, takže tak ty tříhodinové úseky. Tipama na zábavu asi nemůžu úplně sloužit, on v té sedačce dělá v podstatě to, co by dělal normálně, tj. do ruky autíčko nebo vláčky a jezdí si po nohách, zavírá a otvírá dveře (autíčka, ne auta) apod. Část samozřejmě prospí, když je krize, dám pohádku.

A určitě to nebude rada pro každýho, ale mně se neuvěřitelně zlepšil komfort cestování když jsem si ho posadila dopředu. Vzadu se mu v 90 % udělá aspoň jednou špatně, vepředu zatím nikdy. Jinak na tu nevolnost mi zabralo jenom hodně málo obléknout a taky držet polohladového (zní to strašně, ale snad víte, co tím myslím, prostě nenacpávat a jako svačinu do auta volím věci jako rýžový chleba apod.). A taky ho už pomalu začíná zajímat muzika nebo mluvené slovo, tak to je možná dobrý tip. Na noc taky nejezdíme, se sambem se bojím (jednou měl nehodu, blbý, ale ten strach ve mně zůstal) a když jedu sama, tak je to utopie, když potřebuju přes den fungovat.

A neboj, tu jednorázovou cestu prostě nějak vydržíte a pak si užijete dovolenou :)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. července 2020 13:39

Jo a Kinedryl už začnu dávat taky, může se myslím od dvou let.

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 19. července 2020 13:40

Pinot Noir u nas zabira kinderyl (na dlouhe cesty) a audio 

dynda kolik je male? Jestli uz to muze, tak zkusit rozdrtit na prasek a dat smichane na lzicce se stavou nebo cajem. Jinak nase deti dlouhe cesty vydrzely dobre, ale pak byly totalne zrychlene druhy den. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2020 14:14

MP Meri syn buřty rád peče, ale nejí. Ono párkrát za léto ničemu neuškodí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2020 14:31

dynda syn s tabletem vydrží řekla bych neomezeně dlouho. Pořídili jsme mu držák na sedačku před sebou. Loni jsme jeli asi šest hodin a když začal prudit, pustili jsme pohádky nebo písničky.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:35

dynda fakt je to kus od kusu. Moje starší to nedávala vůbec, problém byl i cesta poloviční. Ale není každé dítě stejně, s mladší to nebyl ani zdaleka takový problém. 

Hlavně zkraje tři hodiny vydrží téměř každé dítě, ale postupně se to zkracuje. Já s nima k našim jezdívala alespoň navečer, takže jsme do cíle doráželi cca po půlnoci. I když neusly, tak to už byla denní doba, kdy byly i doma v klidu a šlo to nějak lip. 

Co bych doporučila, pokud už nechcete jet na noc, ať si první sedne za volant ten, kdo vydrží řídit déle a dejte první kus tak dlouhý, jak to jenom půjde. Jinak si myslím, že takto dlouhá streka bez významnější pauzy na oběd a nějaké hřiště nepůjde. Resp. to bude dost bolet. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:39

dynda Snažili jsme se vymyslet cestu tak, aby kluci co největší část prospali a jinak poměrně záhy jsme začali poslouchat mluvené slovo. Pro menší doporučuju Kvaka a Žbluňka namluvené Dykem a Prachařem. U knížek nebo dívání se do tabletu, mobilu bych se bála právě toho, že se poblijou.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:42

Dovezli jsme si chlapečky po 14 dnech z tábora. Ten smrad v autě! Mladší získal diplom pro největší čunče tábora úplně právem. Ale jsem na něj pyšná, že zvládnul tábor celý, dokonce poslední asi dva dny bydlel  ve stanu sám (plus milion mravenců). Ostatně prý se oba pro tábory narodili.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:45

dynda mě teda Kinedryl v doporučené davce děti neuspava ani jedno ( možná kdybych to udělala jako u nás ve školce, že jim lupnou cely prášek )

Ale to mluvené slovo je fajn, ještě doporučuji písničky. když se chytnou a zpívají, tak je to ještě lepší, protože zpívající dítě blije výrazně méně ( vyzkoušeno v mém mládi, i na sobě). Samson na hezké písničky pro děti,je to z nějakých večerníku, které neznám, ale hlavně(!) to neni ujecené.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2020 14:50

continuityuječené v autě nikdy. My pouštíme nejvíc Svěráka a Uhlíře.

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:56

continuity Medvědi, Vydrýsek a spol

Normálně mi ty dětské písničky a společné zpívání v autě chybí. Dnes si každá nasadí sluchátka a nazdar.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 19. července 2020 14:58

Sweet Potato tak my ted jedeme v Nerezu. To jim snad chvíli vydrží.