Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Garfie
28560 příspěvků moje polička 20. července 2020 14:51

Kokoska Jé, já to "doma" prázdninové povalování taky milovala! Hlavně procházky po zahradě, kde jsem posnídala, poobědvala i povečeřela (pokud nebyl špekáček z ohně).  Taky se to snažím dětem dopřát, jen toho jídla na zahradě máme podstatně méně (rozlohou je tak osminová). 

Sweet Potato Mě třeba ještě teď pokaždé překvapí, že vesnické děti jedou na školu v přírodě!

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 20. července 2020 15:01

Evaeva  No on si to asi blbě postavil, to se s karimatkou nedalo, to by se propadl :) Ale jako jo, říkám, on si na spaní vůbec nestěžoval. Neměla jsem to prostě vidět. No ale spánek je základ, jinak ať si dělají, co chtějí :)

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 20. července 2020 15:04

moonlight O nás mají stany s podsadou a vevnitř "normální" postele, resp. rošty se slamníkem.

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 20. července 2020 15:11

Garfie Viď, ať je vezmou otužovat a socializovat do města

Pro jistotu hlásím, že žertuju.

Na druhou stranu , znám pár vesnických lidí, kteří v životě v přírodě nebyli, leda v lese za barákem vyvézt bordel, protože co tam, ale to je jiná pohádka.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 20. července 2020 15:11

moonlight u nás je dřevěná konstrukce postele a na ní zavěšené pevné plátno (říká se tomu lantuše). Já myslím že je to v pohodě, v dětství jsem to vůbec neřešila. (Dneska bych na tom oka nezamhouřila )

ale "náš" tábor je teda dost spartánský, ani ty podsady nemají takové ty připravené, všechno si staví sami :) 

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 20. července 2020 15:14

moonlight Jak kde, naše holky mají tábor pětihvězdičkový, s matracemi, kluci ze stejného střediska jen karimatky na dřevěné posteli, chceš-li pryčně. My to kdysi měli taky tak a nikdo si nestěžoval.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 20. července 2020 15:14

Garfie Kokoska já jsem taky prádninové lenošení - čtení od rána do večera a pojídání ovoce, chození k řece - milovala, ale vzhledem k tomu, že prázdniny mají 9 týdnů, tak na to bylo dost času i po třítýdenním táboře a dovolené s rodiči, případně pobytem u babičky 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 20. července 2020 15:16

brrr Takovej luxus! Přesně to by mi stačilo, abych byla klidná. Syn teda nejezdí každej rok, loni nebyl, letos si to užil hodně, od té doby co přijel, mi pořád vykládá nějaký zážitky. Jednoho vedoucího znám docela dobře, tak vždycky sonduju, jestli nechystají nějaký upgrade... ale furt stejný to maj.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 20. července 2020 15:23

Tulipe Sweet Potato Všechno zní líp, než to co maj oni teda. Příští rok ale už prý bude spát v týpí, tak to budu v klidu. Všechno taky staví, proto jsem tam jela pomáhat s bouráním a vše jsem viděla

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. července 2020 15:31

Já jsem taky spíš anti-táborový typ, jezdila jsem na vodácký tábor, protože se tam jela ta voda, a když byl volný den, tak se buď šlo na hrad nebo se běžel orienťák, což mně bavilo, takže jsem kousla i spolutáborníky. A jezdila jsem na lyžařské tábory, protože se tam lyžovalo :-D Jednou, ale nikdy více, jsem byla na normálním táboře, a to byl děs. Nejvíc mně tam vadila taková ta kolektivní vina družstva, nikdy jsem nepochopila, proč bych měla trpět za to, že člen družstva, ve kterém jsem byla nějakou náhodou i já, si...neustlal postel, pomalu běžel, zlobil, nesplnil nějaký úkol...a body dolů celému družstvu

Dceru tedy rozhodně na žádný tábor nutit nebudu, rozhodně ne na tábor zaměřený proti jejím zálibám, "aby se otrkala".

Vlastne jsem (zdravím MP Meri) jezdila ještě na hudební soustředění, ale až asi od 15 let a tam se mi líbilo. Všichni jsme věděli, co děláme a proč to děláme, i ti mladší, čas nebyl tak moc organizován hromadnou zábavou a většinou jsme to zakončili koncertem v místním kostelíku, jednou dokonce v klášteře v Plasích

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 20. července 2020 16:27

Karja K prarodičům bych ji za těchhle podmínek dala. Nějakej stesk třeba přijde, ale zdá se, že to zvládnou vyřešit. 

letfenixa To je hrozný

moonlightVšak DOBRODRUŽSTVÍ! Myslím, že děti spíš chtěj takovýhle spaní, než zdravotní matraci, vlastní koupelnu a podobně

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 20. července 2020 17:15

Karja tiež mi to príde ako pekné prázdniny pre dcéru

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 20. července 2020 17:19

Aranel Já vím, že se na to dívám perspektivou dospělýho... ale kdybyste to viděly, tak ho určitě taky politujete!

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 20. července 2020 18:10

moonlight Já teda spím rada pod stanem jenom na karimatce, takže za mě pohoda

Děti mají teď tento kutloch

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 20. července 2020 19:59

moonlight on takovy slamnik na prycne taky nic moc. Jak si lehnes prvni den, tak spis celych 14 dni, prolezi se to a spis pak na hrbolech vystridanych prknama. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 20. července 2020 20:06

letfenixa No asi jo, ale v tom aute to je pro me tezky, vzdycky totiz chtela a ted vi, ze my s malou zustavame doma, tak se ji moc nechce. Tam je to ale luxus no! Nesmim to tak prozivat asi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2020 20:17

Karja nemohli by si jí vyzvednout tcháni? Nebo že by ji tam odvezl sambo? Aby ta chvíle loučení pro ní nebyla tak dlouhá, prostě jen zamávat u auta a čau.

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 20. července 2020 20:18

Ad tábory - k holkám přišla kontrola z hygieln (byly na Plzeňsku) a dostaly se až do televize. Rozhodly se totiž kontrolory ubít jejich vlastními zbraněmi. Nepustily je do areálu, dokud jim nepodepsali bezinfekčnost a nenasadili roušky a rukavice.

Co v TV nebylo: nemocné děti, totiž dítě, zrovna mé mladší dítě, bylo před hygienou v panice odvlečeno do hlubokého lesa (mým starším dítětem)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 20. července 2020 20:27

Evaeva No, my se stretavame na pul cesty, takze je to fakt mzik. No jen jsem se chtela ujistit, ze nejsem zadnej herodes;-). 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 20. července 2020 21:16

continuity Kutloch je super, to se s trámkama ve stanu nedá vůbec srovnat

Kokoska No já prostě nemám ty zkušenosti! Já jsem jezdila na pionýrský v chatkách, to byla pohoda. Shodou okolnosti, jsme si tam udělaly nostalgický sraz s kámoškama a dětma loni a vypadalo to tam úplně stejně jak před 30 lety. Spaní samozřejmě hrozný, ale to si z táborů vůbec nevybavuju....