Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 21. července 2020 23:41

barbucha tak moje tchýně si taky myslí, že všechno zvládám levou zadní a s úsměvem na tváři. Tcháni jsou ti poslední, komu bych si stěžovala

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 21. července 2020 23:43

barbucha No tak takovou mam kamosku. Ma holky jen o tri mesice starsi nez ja a ted planuje treti (!!!). A jako fakt neni s nima pohoda, ony jsou dost pres kopirak jak ty moje, takze vecerni rvani, pozdni vecerky...a ta kamoska furt od ucha k uchu, i teda kdyz mi rika, ze je neco desny, tak se smeje. Se z ni picnu fakt!

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 21. července 2020 23:43

Makara MP Meri ale tak ony se obcas dostavujou i dilci uspechy, jiste znate, co s vama udela treba prvni usmev, prvni Mama, obcas se prihodi takove hezke chvilky, kdy i s tim malym clovekem si najednou uplne rozumite. Obcas znenadani nekdo pohlida, mate dve hodiny nebo dokonce dva dny pro sebe... nebyt toho, asi by se dospelosti dozilo mnohem min deti a zraleho veku mnohem min rodicu

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 21. července 2020 23:46

Pinot Noir To mas pravdu, dokonce i tady virtualne prede mnou, furt te skryte obdivuji za ty pekne outfity a ze stihas chlastat to vino, tak nejak za tebou tu pohodu vidim. Proste okoli krome nejblizsich to asi jentak neodhali:-)

Offline Lamicka
14191 příspěvků moje polička 21. července 2020 23:49

Kokoska Mam deti 6 a 9 let a jasne, ze je to honicka, prace, skola, ty vyfoukny vejce, pripadne 2 modre knofliky a 1 cervenou ponozku obcas clovek pada na hubu, ale neni to ten ubijejici stereotyp, kdy delas 1000 veci a vlastne nic, kdyz jsou prtata.

Online Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 21. července 2020 23:50

Kokoska ale ta období se střídají. Jako chápu, že každý věk má svoje úskalí a byla by blbost si slibovat, že až se vrátím do práce (já se tam třeba momentálně vůbec nehrnu), bude všechno sluníčkové. Ale jak jsem psala, před rokem, ačkoliv už jsem měla děti dvě, to byla docela pohoda a trvala vlastně dost dlouho. Ale současná kombinace věků, spánkových rytmů a povah našich dětí je zkrátka náročná, nejen psychicky, ale i fyzicky. Jsem každý večer úplně vyflusaná, upadnu do křesla a málem nemám sílu se ani natáhnout pro skleničku!

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 21. července 2020 23:57

Kokoska

Asi jo. I když mně se vždycky jevila jako do naší zločinecký rodiny naprosto nevhodná... mladej pán jí například dodneška filtruje vtipy, náš oblíbenej černej humor doma vůbec nemůže uplatnit, například... sám se vždycky diví jak je možný že se dali dohromady Ale jinak má sklenici furt v podstatě úplně plnou, byť já bych viděla jen pár kapek na dně. Zaplaťpámbu, samozřejmě. A ne, neni to žádná slepice nebo mamyna z mimibazaru Ale to její nadšení 24/7 mě setrvale přivádí k úžasu

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 22. července 2020 00:02

Kokoska ja nevím, já tam docela rozdíl mezi mateřskou a tím dalším obdobím vidím. Už jenom, že  jsem mohla cestou na oběd vlézt do nějakého krámu nebo si v klidu vypít kafe a nemuset se s nikým domlouvat. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 22. července 2020 00:03

Lamicka

Všechny co to řešíte. Bude líp a fakt to nebude trvat do dospělosti. U nás se to zásadně zlepšilo kolem 18 měsíců mladší. A taky ty děti začnou lépe spát, to taky hodně pomůže. 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 22. července 2020 00:05

Pinot Noir 

No jo, ale my máme vztahy řekla bych dobrý... takže se dozvím všechno a dost pochybuju, že i kdyby si nestěžovala snacha, že by to nevyslepičil mladej pán. Kterej vyslepičí úplně všechno

Karja

Já to právě - se vzpomínkou na vlastní zkušenost a frustraci - vůbec nechápu! Jak je možný, že ty mizerové jí vůbec nelezou na nervy! Roztrhla bych je jak hada, jen na vycházce někdy, a to je nemam  na krku furt

Offline Lamicka
14191 příspěvků moje polička 22. července 2020 00:09

continuity Jsem rada, ze to nekdo vidi stejne. Zlepseni spanku deti zlepsilo vyznamne nas zivot (druhy byl strasny nespavec).

Offline JankaM
3102 příspěvků moje polička 22. července 2020 01:13

Pinot Noir MP Meri dzizisketa taky jsem to tak měla. Pomáhalo mi jednou za čas jít večer SAMA do divadla, kina, knihovny, jet na víkend i s dětma k rodičům, i se párkrát podařilo jet SAMA do Prahy a jen tak si tam courat. Pomohlo i to že jsem šla na chvíli odpoledne nebo večer do kavárny číst knížku nebo parfumanii .  Nejsem tedy moc společenská, tak nějak víc známých mám až teď když jsou děti ve školce a poznala jsem je právě přes děti. Nebojte BUDE LÍP, je to jen období. 

Offline JankaM
3102 příspěvků moje polička 22. července 2020 01:32
Reakce na Karja:

Pinot Noir To mas pravdu, dokonce i tady virtualne prede mnou, furt te skryte obdivuji za ty pekne outfity a ze stihas chlastat to vino, tak nejak za tebou tu pohodu vidim. Proste okoli krome nejblizsich to asi jentak neodhali:-)

​přesně, a ještě si každé ráno myje a fénuje vlasy! 

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 22. července 2020 01:59

Prosim vas, je jasne, ze se zlepsi spousta veci, ze se stridaji lepsi a horsi obdobi, jen jsem chtela rict, ze je pokazde neco, vlastne starost o deti nekonci nikdy, ani kdyz uz je nemusime nosit v naruci a pochopi, ze se do silnice neleze bez rozhlednuti. Na tom se myslim shodneme. 

Pro me osobne bylo obdobi navratu do prace jednim z nejvic stresujicich momentu zivota prave proto, ze chybela ta manzelska spoluprace a podpora a rikala jsem si zlata materska, i s rostoucima zubama a po lokte v ho*nech.  Coz clovek vidi, az kdyz se v tom prestane placat. 

Takze se omlouvam za ten pesimisticky vylev, rozhodne jsem nechtela nikoho uvrhnout to jeste hlubsich chmur, nez ted ma.

Mimochodem touhle dobou jsem vzhuru, protoze slysim uz potreti behem dvou hodin vrnet vedle v pokoji nejmladsiho mladeho pana. Mam chuvicku u sebe, aby se dcera trochu vyspala, jsme spolu na venkove a nejak ji nebylo dobre. Cimz zdravim babicky soucasne i nastavajici, boj nekonci

Online Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 22. července 2020 06:02

Karja JankaM

Vlastně to ta tchýně (a vy teda taky) vidíte správně, zvládám levou zadní, s úsměvem, skleničkou vína a vyfoukanou hlavou. Ale ten pocit, že to nikdy neskončí, že jsem uvízla u plotny a utírání zadků a že mě nic netěší a nezajímá, ten v posledních dnech narůstá strašně intenzivně. No ale dobrala jsem se tu vysvětlení: zatímco mi krev vaří ze staršího, pravým důvodem bude spíš věk a (ne)spánek mladšího. Děkuju všem za uklidnění, že je to obvyklé a že bude líp.

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 22. července 2020 06:48

MP Meri Jo, tak problém se sambem v tom hraje významnou roli, to si piš. Tohle jsem už úplně vytěsnila, ale když byl prvnímu dítěti rok, přišel o řidičák a protože pracuje v hodinu vzdáleném městě, našel si tam byt a domů jezdil jen na víkendy. Každý večer mi volal rozjuchaně cestou z/do hospody, za zábavou a dost možná tam ani nebydlel sám, nikdy jsem nebyla blíž rozvodu. Musím říct, že významným prvkem, který mi to ulehčil, bylo, že jsme s kamarádkama dost pily, ale vůbec to nechci doporučit, zrovna včera jsme se sestřenicí přemýšlely, jak nám alkohol vylepšil mateřskou a jak si dovedeme představit, jak snadno se dá sklouznout na mateřské k alkoholismu, zvlášť když to neklape v páru (a komu to klape s malejma dětma, že jo). No drž se, ono ti bohužel stejně nic jiného nezbývá. 

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 22. července 2020 07:01

Garfie a to je ďalšia vec, nemôžem si ani vypiť, už ani čokoládu si nemôžem dať zas ma to trávenie bantuje, teraz je to zrejme stresom kvôli našim, akože fakt, keď som občas čítala tie články o sendvicovej generácií (malé deti a zároveň rodičia potrebujuci pomoc), nerátala som s tým, že sa mi to stane

A to tisíckrát to isté a ešte znova, to ma umara, a pritom naozaj, syn je čím ďalej, tým šikovnejší, poslúchne bez vyjednávania, ale keď niekedy cez deň nezaspi, je to horšie

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 22. července 2020 07:04

letfenixa  Tohle chce fakt jenom vydržet! Najít si drobné radosti, ono to zní jako fráze a ne každý to dokáže, ale fakt se radovat z pi..vin typu "piju kafe z oblíbeného hrnku", projdu se parkem a tak...držím pěsti:

Online Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 22. července 2020 07:33

letfenixa jsem koza, vždyť já si vlastně nemám, nač stěžovat, když pak čtu, s čím se potýkáte vy ostatní. Drž se, nemáš to lehké

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. července 2020 07:39

Pinot Noir ale tak kazdy ma narok si postezovat.

A ty to zvladas moc dobre a bude lip.