Tak my jezdili dokonce na dva turnusy 
Poprvé jsem na táboře byla ještě před první třídou a pak každý prázdniny dvakrát. My byli doma čtyři, takže co s náma celý prázdniny, když jsme žádnou babičku na venkově neměli. Navíc to tehdy dost dotovalo ROH, tak se to dalo zvládnout i finančně.
A bylo to naprosto super. Jeden tábor byl vždycky stejný, pořádaný špitálem, kde máma pracovala, všichni jsme se tam za ty léta znali, bylo to na Slapech, do vody jsme museli za každýho počasí, plavat jsem uměla díky tomu od šesti. A jak jsme odrůstali, tak jsme začali dělat praktikanty a později jsme se tam parta sjížděla i jen tak, s vlastními stany, v době konání tábora, ještě na vejšce. A doteď jsme v kontaktu.
A pak vždycky ještě jeden tábor, ten už podle toho, co jsme si vybrali, brácha třeba jezdil na takovej hodně sportovní, já na turisťáky, fantastický byl tábor v Tatrách, ve Važci, sami jsme si museli všechno postavit, latrína jen jako jáma obklopená celtou, vařili jsme my děti jen s jedním dospělým.
A přes tábor nám bača honil dvakrát denně ovce a jednou tam jedna přímo uprostřed porodila jehňátko 
Každý třetí den celodenní tůra s odchodem v pět ráno a příchodem o půlnoci. Dost masakr, ale pokaždý jsem se těšila už od podzimu.
Teda vás beztáborový lituju
obzvlášť 711990 , chudinka