Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir prosím ťa, to takto nehovor, každý sa môže posťažovať, zase si ja môžem povedať, mám zdravé dieťa, nemám sa prečo sťažovať
letfenixa to si už vůbec neumím představit. Tady jenom chlap musel s mámou párkrát na vyšetření a úplně nás to rozhodilo.
Držím palce. ![]()
A môj milovaný syn má dnes 4 roky! Bude mini oslava a v nedeľu chcem na záhradke s celou rodinou, tak dúfam v pekné počasie.
'ale ja nechcem oslavu na záhradke, iba doma'
A už si vie sám zapravit oblečenie, uf
letfenixa tak hodne stesti a zdravi malemu.![]()
Zarinya ďakujeme
Kokoska Mně tvé shrnutí nepřišlo pesimistické, prostě to tak je, úplná svoboda předdětných časů se nevrátí. Každé období má něco a ne náhodou se říká "malé děti malé starosti, velké děti velké". Jenže člověka obvykle nejvíc drtí to, co ho drtí zrovna v tom okamžiku. Plus zafunguje vzpomínkový optimismus. Takže třeba i já budu na stará kolena na ty prořvané dny a noci dojatě vzpomínat![]()
Jinak v těch časech s mrňaty pro mne největší touhou a radostí nebylo někam sama vypadnout, ale být SAMA DOMA.
continuity ďakujem
letfenixa Všechno nejlepší, ať se oslava povede! :-)
Sweet Potato ja taky s Kokoska souhlasim.Tak to proste je.A mne osobne ubijelo to starsi obdobi,mimino bylo super.![]()
Pinot Noir Hele, teď si myslím trefila další aspekt - člověk má furt někde vzadu v hlavě (a někdy to slyší i od jiných) "nerouhej se, nemáš si na co stěžovat, nic vám nechybí, blablabla" To sice jo a díky bohu za to, ale to neznamená, že nemáš právo na slabší chvilku.
Kokoska ono to fakt záleží od okolností. Mě starší dítě spalo úplně příšerně, ale chlap by mi u pomáhal, ale spát za mě nemohl. Já navíc, když už jsem byla echt nevyspala, začla jsem trpět nespavosti. On byl frustrovaný z toho, že mi nemohl pomoct, celé zlé.
U těch starších dětí platí, že když dáš do reseni problemu nějakou energii, většinou se to nějak zlepší. A i se ti to se rychleji vrací, dítě se něco naučí, kooperuje s tebou lip, prostě je tam lepsi interakce nez u těch mimin.
Asi vím o čem mluvíš, když jsem začínala pracovat, měla jsem každé dítě v jiné školce 5 km od sebe. No mazec, jenom ta logistika, navíc ta od domova vzdálenější zavírala později. Takže vyzvednout starší, naložit ji do auta, jet s ní pro mladší. Doma jsme byly i s nakupem v šest a z práce jsem utíkala před ctvrtou.Nebylo to denně, ale taky nemusí být denně doma tepla večere.
Ale toto jsou už za mě věci, co se dají nějak řešit, přeorganizovat, prostě s tím něco uděláš. mě i řešení problémů dokáže nabít, pokud se to alespoň castecne dari. S nespicim dítětem, které se celý den řítí do neštěstí, neudelas vůbec nic. V tom byla ta frustrace.
Garfie Jojo, tak je aspoň hezký, že obě s Pinot jsme tu nakonec přišly na jádro svého problému. Zatímco jí stačí počkatm až malej malej doroste, mně zbejvá asi jen krumpáč a lopata
No, aspoň jedno je jistý - svatba letos opravdu nebude ![]()
Jinak to má u mě ještě další aspekt - mrzký léto a zkažený letní plány. Kdybych byla takhle otrávená v únoru, tak mě to samotnou ani trochu nepřekvapí. Ale teď je vrchol mojí sezóny, teď mám bejt v nejlepší formě a rozjuchaně poletovat po světě ... a nic. Místo toho už v duchu počítám, kolik týdnů zbývá do ledna, kdy nastoupím zpátky do práce, jak už nebudu moct to a tamto ... částečně se těšim a částečně se bojím a je mi líto toho, že příští léto už se synem nebudu moct tolik být a zároveň si to teď neumím pořádně užít, když mám příležitost. A tak se v tom plácám od ničeho k ničemu, na mě nezvyklé, ale realita. Musim se hluboce zamyslet a chytnout to za nějaký správný konec ![]()
Pinot Noir a spol. Nevim, jestli vas to utesi nebo vydesi. Zatim nejhorsi obdobi myho zivota bylo to, kdy jsem z pohledu jinych mela byt nejstastnejsi. Byla jsem mlada, zdrava, pohledna, dve zdravy, sikovny deti. K tomu hodnyho, peknyho, uspesnyho manzela, proste vsechno super a ja byla na antidepresivech. Edit - konec jsem smazala
Garfie ďakujem, a k tým malým radostiam, pre mňa to bývala čokoláda, zatiaľ za ňu nemám náhradu ![]()
Ale zajtra, zajtra idem ku kaderníčke! A možno aj sama do Kauflandu!
Sweet Potato ach, sama doma a NIČ nerobiť ![]()
crazydaisy uf
Ano, být chvíli sama, to mi chybí. Kamarádky naopak vůbec, vyrazit na skleničku s kámoškou, po tom vůbec netoužím. Se svým mužem bych vyrazila ven radši.
Pinot Noir Tak já tedy i ty kamarádky potřebovala. Vykecat se, upustit páru. To s mužem nefunguje. Internetové diskuze byly teprve v plenkách - a tam bych já se nikdy nevykecávala![]()
Já si pamatuju, že když jsem šla někam SAMA bez dětí, vůbec jsem nevěděla, co s rukama. Normálně v jedné ruce kočár, ve druhé ruka ditete. Divne to bylo. Ale už jsem si zvykla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.