Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 22. července 2020 10:49

moora 

No musíš na ty mimoškolní činnosti sehnat kámošku se zhruba stejně starým dítětem... a pak můžeš celej kroužek nebo sport spokojeně prosedět v přilehlý vinárně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2020 10:56

MP Meri já vím, jak to myslíš a je to od tebe hezké. Racionálně bych si to taky tak vyhodnotila, ale ty negativní emoce by v tom byly. Tím tě ale nechci k ničemu navádět;)

Online Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 22. července 2020 11:00

711990 Já si těhotenství díky bohu užila, kupodivu i to druhé, problematické. A na to první fakt vzpomínám jako na jedny z nejhezčích měsíců svého života. Neberu to samozřejmě jako zásluhu, ale jako štěstí - bylo mi skvěle. 
Edit: teda až na ten slepák vlastně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2020 11:01

Jos ono se to tady teď tak sešlo, ale neboj. Pro mě rodičovská je svým způsobem dovolená, i když někdy hodně náročná, ale pestrá. Být 9h denně v práci mě tolik nebavilo, i když jsem svoji práci měla ráda. Celkově mi přijde, že jsem víc pánem svého času, i když mám ty dva ocásky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2020 11:02

Sweet Potato já jsem v těhotenství hodně vyklidněná, pro mě to taky byla hezká období. Navíc asi kvůli hormonům cítím ještě větší lásku k muži a to je moc fajn.

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 22. července 2020 11:09

Jos Tak ono samotné mateřství je fajn. Problém jsou ty ostatní věci, co se člověku nabalí :)

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. července 2020 11:20

Evaeva Ja to proste beru jako dalsi etapu, treba kazdodenni uklid u nas ve velkem dome se psy nehrozi, dite se proste narodi do probihajici (vecne) rekonstrukce . Jak tu pisete o kamaradkach s detmi, tak ta moje nej se dlouhe roky snazi cestou IVF a stav je prakticky beznadejny, takze pred ni si netroufam na nic stezovat. 

Offline Lamicka
14191 příspěvků moje polička 22. července 2020 11:56

MP Meri kdyz se narodil mladsi, tak muz zacal podnikat. Uplne jsem na to zapomnela. Mame fajn vztah, muz se hodne zapojuje, ale tehdy jsem na nej kolikrat rvala (ja klidas), ze jestli nebude chodit domu driv, tak at se nedivi, ze na nej budou deti za par let kadlat. U nas si to teda sedlo, jak se firma zabehla, ted ma na rodinu casu dost a je super, ze je flexibilni, ale pracuje kolikrat vecer nebo na dovolene. To mi nevadi, sedi vedle me, ja si delam neco sveho, obcas si neco rekneme... nevim, jestli je u vas sance takovy vyvoj, nakolik je potreba, aby byl sambo na miste. 

Online dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 22. července 2020 12:27

Fakt vás obdivuju, co jste/byly na děti s minimální pomocí muže, já bych to nedala.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 22. července 2020 12:45

dzizisketa vid, taky si rikam. Uz kdyz se Tonda narodil, byl sambo na home office 3 dny v tydnu, ted je na 100% a je to super. Neni cely den zavreny, naopak je s nami a praci si organizuje jak potrebuje a stara se k tomu o Tondu. Jasne, ma pravidelne cally, kdy se musi zavrit, ale jinak mu povaha jeho prace umoznuje delat u toho i neco jinyho. Takze vlastne on pracuje i pecuje o dite a ja mam "jenom" to dite. Navic prsce je to posledni, co by mi chybelo. Jako jo, stve me, ze nikam nemuzu aniz bych se s nim musela domlouvat, jestli ma kapacitu resit Tondu, ale nedokazu si predstavit situaci jakou ma treba MP Meri 

Online Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 22. července 2020 12:46

dzizisketa
Viď. Můj muž byl (a je) úžasný, akorát kojit nezvládl.

Offline Lamicka
14191 příspěvků moje polička 22. července 2020 12:59

dzizisketa 711990 ja treba vedela do ceho jdu. Delala jsem v reklamce, muz ve velkem studiu, 12 hodin denne v praci nebylo nic vyjimecneho. Takze jsem vedela, ze muz v praci jen tak nepolevi a pro me po tom zahulu v praci byla materska opravdu dovolena. Klidek, dcera nejhodnejsi, uzivala jsem si to a muz chodil kolem 19.hod, vykoupal dceru, pohral si s ni a sla spat. Jenze s druhym to bylo jine, maly byl nespavec a zive dite, dcera taky potrebovala pozornost, pomoc uz jsem potrebovala, ale muz tehdy polevit nemohl. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2020 13:13

dzizisketa jsem fakt ráda, že se muž tolik zapojuje, a to mám děti nenáročné. A jsem ráda i kvůli dětem.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:18
Reakce na Evaeva:

dzizisketa já teda nemám pocit, že by se nemluvilo i o záporech rodičovství. Jestli dostatečně, to neposoudím, ale že by se mateřství považovalo výhradně za nádherné období se mi nezdá. 

​Hele jak kdo, ja teda s zadnym svrabem nepocitala vubec, fakt ne. Jako vedela jsem, ze deti nespej, zlobej, neposlouchaj,ale dost teoreticky:-D. To ted jsem byla u kamosky tehotne doma na kafi a ona rika,, no a na podzim tady takhle budu sedet s kocarkem a v depce,,! Tak ji rikam ,,ty jo, ty ses fakt pripravena,,. Ja videla vsechno ruzove, ale mozna to bylo tim, ze naopak mi kazdej rikal, jak je to na nic a uz toho bylo moc, takze jsem si rikala, ze zakonite prehanej a stezujou si na blbosti. Tak uz vim no!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2020 13:22

Karja já ne že bych se bála, já jsem docela optimista, ale nějaké obavy byly, hlavně z nedostatku spánku. Syn se narodil na podzim, takže další obava byla z té dlouhé zimy. Pamatuju si muži, jak jsem mu dávala přečíst něco o laktační psychóze, aby to jako kdyžtak poznal.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:26

Evaeva :-D No jak rikam, ja cekala dite v lete, takze ja byla nazhavena na vylety a vono nic, mesic trvalo nez jsme zvladli v kocarku pul hodiny!:-D. Ale je fakt, ze vecer jsem docela chodivala ven, treba od 8 do 11 s kamaradkama nebo na koncert, ta prvni dcera byla vecer predvidatelna. Stejne jsem ale mela depku. Ted uz netouzim po nicim!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2020 13:29

Karja víš co, kdyby existovala služba, kdy mi to mimino vrátí až jako batole, šla bych do toho. Těšila jsem se na to, až budu mít dítě, ale ne na to mít mimino;) Jak jste se tu onehdy rozplývali nad miminky, tak já tohle vůbec nechápu.

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:32

Aby som nebola len pesimisticka

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:35
Reakce na dynda:

Mohučanka 

Děkuju, ten plán vyjet přes den, dojet v noci, zní docela fajn, to se může někdy hodit.

Jedeme na Mnichov, ale klidně sem hoď tipy na odpočívadla i jinde, to se může hodit někdy příště.

Je to všechno na A6: ​Oberpfalzer Alb Nord (u Ambergu, něco přes dvě hodiny z Rudné) má pěkné dětské venkovní hřiště. Přátelský k dětem (včetně normálního jídla, nedaleko Heilbronnu) byl i Parkplatz Hohenlohe, z Rudné 4 hodiny. Vnitřní dětský kout a restaurace je na parkovišti jménem Pfalz, které si nepamatuji, kde přesně je, a nemůžu ho přesně najít, protože se tak "pitomě" jmenuje :-) ale vzpomínám si, že jsme odtamtud vyjeli v 9, půl 10 večer a kolem druhé, půl třetí ráno jsme byli na východním okraji Prahy - a jezdíme relativně dle předpisů.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 22. července 2020 13:35

já všem přeji, ať najdou příčinu těch problémů a i nějaké řešení, i když ne možná to ideální.

Já si pamatuju, jak jsem byla na první mateřské hotová, bylo to ubíjející, pořád to samé a dokola, žádný výsledek. Manžel mě velmi podporoval a "ale podívej, máš tady spokojené, najedené, čisté mimino, to je tvoje zásluha". Akorát jsem mu říkala, že už jsem kojila asi 7x a ještě mě to aspoň 5x čeká, že jsem ho 8x přebalila a za chvíli budu moct zase, že to nejsou výsledky.

Po narození prvního byl manžel první měsíc doma, nejdřív otcovská, pak dovolená, pak Vánoce. U druhého řekl, že to přece bylo v pohodě, tak si žádné volno brát nebude, má toho hodně. No, u prvního to bylo v pohodě ten první měsíc, než se rozkoukal. U druhého jsem hned 3. den narození mohla brát mimino vyzvedávat bráchu z jeslí. Měla jsem toho plné brýle. Před narozením třetího jsem mu oznámila, že klidně ať si chodí do práce, ale ze školky vyzvedává děti on a odpoledne je k ruce. Aspoň v šestinedělí.

Ale musím říct, že se to vážně zlepší. Jo, ty starosti se mění. a shánění vajíček může být stres, ale je to takový krátkodobý, než vajíčka jsou nebo nejsou. Teď si děti spokojeně spolu hrají v pokojíčku, poté co vyklidily myčku.